Βάιος Τσούτσικας

Οι ιστορικές ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται

Στην προσπάθεια να κάνεις το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων πραγματικότητα δεν χωράνε προσωπικές διαφορές. Όσο σημαντικές και να είναι.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Αυτονόητα μεν, σημαντικότερα από οτιδήποτε σχετικό με τον Παναθηναϊκό έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό δε. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για μια ιστορική ευκαιρία του συλλόγου και κάλεσε άπαντες σε… συναίνεση. Να σταματήσει, επιτέλους, το «ενιαίος και αδιαίρετος» να αποτελεί ανέκδοτο στο μυαλό των απανταχού Παναθηναϊκών. Εκτός κι αν υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει ότι ο σύλλογος στο σύνολό του έχει τα χαρακτηριστικά μιας σφιχτής γροθιάς. Το πρότζεκτ για την κατασκευή του νέου γηπέδου στου Γουδή, όμως, αλλάζει τα δεδομένα…

Συμπέρασμα πρώτο από την ανάγνωση της ανακοίνωσης είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποδίδει δικαιοσύνη. Απόλυτα σωστή η διαπίστωση ότι η οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη ανέλαβαν να διοικήσουν όταν κανείς επιφανής από την ευρύτερη Παναθηναϊκή οικογένεια δεν είχε εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον να σύρει το καράβι από τη λάσπη στην οποία είχε κολλήσει. Ο Παναθηναϊκός παρήκμαζε και φλέρταρε με την ολοκληρωτική καταστροφή. Γι’ αυτό και θεωρείται σωστό από τον Γιάννη Αλαφούζο τα στελέχη εκείνα που όχι μόνο βγήκαν μπροστά στα πολύ σκούρα αλλά και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να μπει το νερό στο αυλάκι για την κατασκευή του νέου γηπέδου να αξιοποιηθούν και στο μέλλον. Όταν, δηλαδή, η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα έχει αλλάξει χέρια.

Δίκαιος και σαφής είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ και στην υποδοχή των σπουδαίων νέων που αφορούν την επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αναλάβει ουσιαστικά τον Ερασιτέχνη άμεσα. Πέρα από πολύ ισχυρός οικονομικός παράγοντας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι και ο άνθρωπος που συνεχίζει με το χρήμα, την τρέλα και την αφοσίωσή του να στηρίζει και να γιγαντώνει το πιο πετυχημένο τμήμα του Συλλόγου, μια ομάδα – κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό και κορυφαία στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Κάτω από το θαύμα «ΚΑΕ Παναθηναϊκός» υπάρχει φαρδιά – πλατιά η υπογραφή της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Πώς, λοιπόν, να μην υποδέχεσαι ως σωτήρια για τον Ερασιτέχνη την πρόθεση του αφεντικού του Εξάστερου να αναλάβει τις τύχες του;

Ιδιαίτερη αξία έχει και το «ιστορική ευκαιρία» που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Αλαφούζος για να χαρακτηρίσει την προοπτική ανέγερσης του νέου γηπέδου. Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ στέκει απέναντι από την Κυβέρνηση της χώρας έχει ιδιαίτερη αξία να εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το πρότζεκτ στο σύνολό του είναι κάτι το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί και σε καμία περίπτωση δεν είναι μια φούσκα που γρήγορα θα σκάσει και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων. Είναι μια τοποθέτηση που καλλιεργεί την αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της ομάδας αλλά και στέλνει ένα σαφές μήνυμα που δεν περνά απαρατήρητο: τις ιστορικές ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να φεύγουν ανεκμετάλλευτες λόγω προσωπικών διαφορών. Όσο σημαντικές και να είναι αυτές πρέπει να παραμεριστούν προκειμένου η απόσταση μέχρι την υλοποίηση του ονείρου κάθε Παναθηναϊκού να γίνει πραγματικότητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x