Βάιος Τσούτσικας

Παναθηναϊκός… απόλαυση

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που η ομάδα του Πασκουάλ ήταν πραγματικά ισοπεδωτική. Ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός σκόρπισε τον τρόμο στη Γαλατά και όχι μόνο. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Κάπου στα μισά της δεύτερης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε εντελώς απορρυθμισμένος, η Γαλατά είχε επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Ήταν η στιγμή που ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε να ρίξει ξανά στο παρκέ τον Νικ Καλάθη. Ήταν η στιγμή που μπήκε ξανά το νερό στο αυλάκι.

Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ξανά στην επίθεση και -παρά το γεγονός ότι έμεινε μόλις στο 1 εύστοχο τρίπονο για όλο το πρώτο μέρος- κατάφερε όχι μόνο να συντηρήσει αλλά και να αυξήσει κατά τι το προβάδισμα που είχε χτίσει στην πρώτη περίοδο. Το +7 (20-13) είχε γίνει +8 (39-31).

Πάλι Καλάθης, δηλαδή. Είτε θα μπούκαρε στην αντίπαλη άμυνα για να τελειώσει με λέι απ, είτε θα μοίραζε στον εξαιρετικό για ένα ακόμα βράδυ Κέι Σι Ρίβερς, είτε θα διάβαζε τις περιστροφές στην άμυνα της Γαλατά για να ταίσει τον Σίνγκλετον όταν έβγαινε με μις ματς χαμηλά στο αντίπαλο καλάθι. Με τον Νικ στο παρκέ ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά.

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν κάθεται στον πάγκο. Ο Τζέιμς δεν κατάφερε να γεμίσει τη θέση στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο μόνος που δεν αγωνίστηκε ως το 20’ παρά το γεγονός ότι ο Πασκουάλ έδειξε ότι θέλει να ανοίξει το ροτέισον προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στο πολύ απαιτητικό δίμηνο που ακολουθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ένας σούπερμαν με πράσινη εμφάνιση και το 0 γραμμένο στο στήθος. Ο Σίνγκλετον έκλεβε τη μία μπάλα μετά την άλλη, κέρδιζε το ένα αντιαθλητικό μετά το άλλο, τέλειωνε τη μία φάση μετά την άλλη. Ήταν τέτοια η ένταση που έβγαλε στο παρκέ που ουσιαστικά παρέσυρε σαν χείμαρρος τη Γαλατά και οδήγησε ένα ζόρικο ματς να γίνει θρίαμβος.

Δεν χρειαζόταν πια ο Καλάθης να κάνει μαγικά, ο Νίκολς, ο Γκάμπριελ και κυρίως ο Ρίβερς σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά, ο Τζέιμς συνδύασε λογική και σπιρτάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματική απόλαυση. Άρχισε να μοιάζει σε ομάδα ικανή να κάνει τον δρόμο μέχρι το τέλος. Και το σημαντικότερο επέτρεψε στον Τσάβι Πασκουάλ να ανοίξει το ροτέισον, να δώσει χρόνο και χώρο σε κάποιους παίκτες προκειμένου να τους βοηθήσει να ανεβάσουν λίγο στροφές. Το πέτυχε με τον Γκάμπριελ, το πέτυχε με τον Τζέιμς, είναι σίγουρο ότι θα το πετύχει στα επόμενα παιχνίδια και με τους υπόλοιπους.

Ξεχωρίζει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια θριαμβευτική νίκη με τον Καλάθη να μένει 17 λεπτά στον πάγκο, είναι σημαντικά τα σχεδόν 20’ συμμετοχής του Γκάμπριελ, τα 10’ του Χαραλαμπόπουλου αλλά και το +27 που θα μπορούσε να είναι +40 αν οι πράσινοι δεν σούταραν με άθλια ποσοστά από το τρίποντο (5/18) και δεν σπαταλούσαν 17 επιθέσεις με τα λάθη που έκαναν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x