Βάιος Τσούτσικας

Παναθηναϊκός χωρίς ταβάνι

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sportfm.gr για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα, το αήττητο που καλά κρατεί στο ΟΑΚΑ αλλά και για τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Νικ Καλάθη!

Αν έρχεται η πιο καυτή ομάδα της Ευρωλίγκας ή, τέλος πάντων, μια από τις πιο καυτές ομάδες της Ευρώπης στο ΟΑΚΑ και παθαίνει τη ζημιά που έπαθε η Μπαρτσελόνα, με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ μια ομάδα που να μπορεί να σπάσει υπό κανονικές συνθήκες την έδρα των πράσινων.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Υπερβολές; Ρωτήστε τον Αλόνσο πόσο υπερβολικό είναι το παραπάνω συμπέρασμα. Μπορεί καλύτερα να εξηγήσει αυτός πόσο εύκολο είναι να βάλεις 84 πόντους με 19% από το τρίποντο. Αν έχει ξεθολώσει βέβαια από το μαρς που του έκανε ο Πασκουάλ. Θολούρα που φαίνεται και από την επιλογή να αφήσει τον Ναβάρο πάνω στον Παππά στο 4ο δεκάλεπτο.

Πριν πάμε στον Παππά, όμως... Η πρώτη κουβέντα πρέπει να γίνει για τον Καλάθη. Πέρα από την ασφάλεια στο κατέβασμα της μπάλας, πέρα από τις μπούκες στο αντίπαλο καλάθι, πέρα από τις εντυπωσιακές όσο και ουσιαστικές ασίστ, έχει ξεκινήσει να μιμείται και τον Αρσέν Λουπεν. Ο κακομοίρης ο Ερτέλ έχασε δύο φορές την μπάλα σαν σχολιαρόπαιδο. Απλά συγκλονιστικός σε ένα βράδυ στο οποίο ήταν δύο φορές πιο απαραίτητος δεδομένης της κακής βραδιάς του Λεκαβιτσιους.

Δεύτερος ο Γκιστ... Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα ακόμα ματς που δεν έφαγε σημάδι από τους διαιτητές και έμεινε στο γήπεδο αρκετή ώρα έγινε καθοριστικός. Πήρε τρομερές μάχες στα καλάθια, αλλοίωσε προσπάθειες, σκόραρε... Και είναι αυτό το μη μετρήσιμο στοιχείο που προσφέρει ο Αμερικανός. Κάθε φορά που τελειώνει εντυπωσιακά μια φάση βοηθά το ΟΑΚΑ να εκραγεί και να παρασύρει τον αντίπαλο σε κατήφορο.

Επόμενος ο Παππάς. Τα έχουμε ξαναπεί. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου παίκτη πληρώνουν πανάκριβα οι ομάδες για να το έχουν. Μπήκε στην τέταρτη περίοδο χωρίς πόντο και τελείωσε με 15. Συνήθεια μεν, πολύτιμο χαρακτηριστικό δε.

Τέταρτος μεταξύ ίσων ο πάγκος. Οποίος μπήκε στο παρκέ βοήθησε στον μέγιστο βαθμό. Ο Ντενμον έκρυψε και αυτός το κακό βράδυ του Λεκαβιτσιους και έδειξε τρομερή συνέπεια σε μια σειρά από άμυνες όταν η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο του ματς. Ο Λοτζεσκι έβγαλε δύο τρεις ωραίες φάσεις με τη βοήθεια του Καλάθη αλλά το σημαντικότερο ήταν οι καλές αλλαγές στην άμυνα στο τελευταίο κομμάτι της δεύτερης περιόδου. Ο Γκειμπριελ βοήθησε στην κάλυψη του κενού που προέκυψε με τα γρήγορα δύο φάουλ του Σινγκλετον κι έβαλε κι ένα παραδοσιακά μεγάλο σουτ. Ο Βουγιούκας μπήκε στο ματς κι έκανε στην Μπαρτσελόνα ότι έκανε κι αυτή στον Παναθηναϊκό με τον Τόμιτς. Μόνο που το έκανε σε χρονικό σημείο που μετρούσε περισσότερο. Όσες φορές πήρε την μπάλα είτε τελείωσε με λέι απ είτε έδωσε πάσα αλά Καλάθης.

Μαζί τους και ο Σινγκλετον. Ένας παίκτης η ποιότητα του οποίου του επιτρέπει ακόμα και σε μέτριες βραδιές να γράψει 17 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε λοιπόν το 9-0 στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 12 νίκες σε 17 ματς στην Ευρωλίγκα και ετοιμάζεται για μια ακόμα διαβολοβδομαδα στην οποία θα δείξει αν μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Υπερβολή ξανά θα πείτε... Όσο ο Τζέισον Κιντ συνεχίζει την κατάληψη στο κορμί του Καλάθη ο Παναθηναϊκός δεν έχει ταβάνι. Άρα ότι και να πεις δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x