Βάιος Τσούτσικας

Πετυχημένος μεν, άφραγκος δε

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τα ηχηρά μηνύματα που πρόλαβε να στείλει ο Παναθηναϊκός από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας του.

Ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2014-2015 δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να μπουσουλάει, έχει προλάβει, όμως, να στείλει ήδη δύο ηχηρά μηνύματα. Από την αυγή κιόλας της φετινής προετοιμασίας η κατάσταση αποσαφηνίστηκε. Και για τους παίκτες και για τους φίλους της ομάδας.

Κατ’ αρχάς ο Γιάννης Αναστασίου φρόντισε νωρίς – νωρίς να δώσει στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τις βασικές διαφορές της σεζόν που ακολουθεί με εκείνη που προηγήθηκε. Διαφορές που οι ίδιοι προκάλεσαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν, την πρόοδο που παρουσίασαν και τους σημαντικούς στόχους που κατέκτησαν. Δεν υπάρχει, πλέον, η περίοδος χάριτος που υπήρχε για τον περσινό υπό ανέγερση Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο μεγάλος στόχος είναι κοντά. Πολύ κοντά. Ο κόουτς ξέρει πόσο σημαντικό για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ μπορεί να αποδειχθεί το (οικονομικό) σωσίβιο από τα κύπελλα Ευρώπης και βάζει με τον τρόπο του την λέξη πρόκριση στο μυαλό όλων των παικτών του. Ελπίδα των ανθρώπων της ομάδας είναι το μήνυμα να γίνει αντιληπτό απ’ όλους…

Το δεύτερο μήνυμα εστάλη με τρόπο λιγότερο άμεσο. Με δεδομένο ό,τι αναφερόταν στα ρεπορτάζ μετά το φινάλε της περυσινής αγωνιστικής περιόδου και λίγο πριν την έναρξη των διακοπών παικτών και προπονητικού επιτελείου ο Παναθηναϊκός στόχευε, μαχόταν για την απόκτηση δύο τριών παικτών μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας του. Αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά μόνο ο Μπούρμπος έχει κάποιες ελπίδες να μπει στο αεροπλάνο την Πέμπτη για να κάνει από την αρχή προετοιμασία με την ομάδα. Φυσικά και υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες προερχόμενες από το Μουντιάλ. Η υπόθεση, για παράδειγμα, του Σίλντενφελντ ίσως είχε κλείσει (θετικά ή αρνητικά) αν ο Κροάτης δεν είχε ταξιδέψει με την αποστολή της Εθνικής του στη Βραζιλία. Αν και δεν είναι ίδια περίπτωση το ίδιο μπορεί να είχε συμβεί και με τον Καραγκούνη. Μέχρι εδώ, όμως. Οι υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις μοιάζουν να έχουν «κολλήσει» λόγω μιας άλλης αντικειμενικής δυσκολίας: το χρήμα παραμένει άφαντο.

Είναι ίσως το μόνο στοιχείο που παραμένει αναλλοίωτο σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να υποφέρει οικονομικά και δεν διστάζει να το «φωνάζει» έστω και έμμεσα. Ακόμα και τον υπερπολύτιμο σύμφωνα με τις εκθέσεις του τεχνικού επιτελείου Αμπέντ δεν μπορεί να κάνει 100% δικό του με μία οικονομική υπέρβαση. Τέτοια δεν επιτρέπεται για κανέναν… Να το πούμε κι αλλιώς: ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός πέτυχε σε απόλυτο βαθμό τους στόχους του εντός γηπέδου, εκτός αυτού παραμένει μια ομάδα που παλεύει για την επιβίωσή της…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x