Βάιος Τσούτσικας

Σε mood... ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός!

Με φόρα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός δεν διέλυσε μόνο μία από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά κέρδισε και παίκτες όπως οι Ντένμον-Αντετοκούνμπο. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Σε μια αποστροφή των δηλώσεων του πριν το ματς με τη Χιμκι ο Πασκουάλ είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν είχε αρκετό χρόνο για να διαβάσει τον αντίπαλο.

Αλήθεια είναι επίσης ότι ο Καταλανός τεχνικός έχει αποδείξει πως όταν βρίσκει χρόνο να προετοιμαστεί επαρκώς εμφανίζει τακτικές στις οποίες δεν μπορείς εύκολα να βρεις απάντηση.

Αλήθεια και το ότι στα ματς με ελάχιστη προετοιμασία ο Παναθηναϊκός πολλές φορές μπλοκάρει σε κομβικά σημεία των αναμετρήσεων.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Γι' αυτό ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνο το ματς με την ομάδα του Μπαρτζώκα. Κι όμως αν και σχετικά αδιάβαστος ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τη ρώσικη ομάδα και να κεφαλαιοποιήσει το διπλό στο ΣΕΦ αλλά να διαλύσει ουσιαστικά μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρωλίγκας και να κερδίσει πέρα από τα καθιερωμένα και πολλούς παίκτες από τους οποίους περιμένει πολλά για να μπορέσει να διεκδικήσει ένα ακόμα φάιναλ φορ.

Και ο Παναθηναϊκός ξάπλωσε φαρδιά πλατιά τη Χίμκι στο παρκέ του ΟΑΚΑ γιατί οι παίκτες του ήταν σε μουντ... ΣΕΦ. Άλλοι απελευθερωμένοι μετά το διπλό εις βάρος του Ολυμπιακού, άλλοι φτιαγμένοι από τη διαχείριση του Πασκουάλ. Δες τον Ντένμον για να καταλάβεις... Ο Αμερικανός μέχρι το φινάλε του ματς στο ΣΕΦ ήταν ένας παίκτης που δεν ταίριαζε στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Μετά το ματς με τη Χίμκι το στάτους του άλλαξε εντυπωσιακά. Όχι επειδή σούταρε σαν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη αλλά επειδή αντέδρασε εξαιρετικά στο παρκάρισμα που του έκανε ο Πασκουάλ στο Φάληρο και ύψωσε ανάστημα. Δεν σημαίνει ότι ο Ντένμον θα βάζει συνεχώς 24 πόντους, δείχνει όμως ότι έχει τη σωστή νοοτροπία.

Δίπλα του και ο Θανάσης. Αυτός έτσι κι αλλιώς είναι συνεχώς στο τούρμπο, μόλις ο Πασκουάλ του έδωσε λίγο περισσότερο χρόνο συμμετοχής έκανε το κομμάτι του και σήκωσε το ΟΑΚΑ στο πόδι. Τεράστια δεξαμενή ενέργειας, τρομερή η συνεισφορά του Θανάση και σίγουρα σημαντικότερη απ όσο περιμέναμε στην αρχή της σεζόν.

Φτιαγμένος από το ΣΕΦ μοιάζει και ο Λοτζεσκι. Τον καταλαβαίνεις από τις κινήσεις του, από τον τρόπο με τον οποίο ξεμαρκάρεται αλλά και εκτελεί. Έμοιαζε με σκιά του καλού του εαυτού και πια θυμίζει κανονικό Λοτζεσκι.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε αυτόν τον θρίαμβο με τα βασικά επιθετικά του όπλα σε νύχτα αδιάφορη. Ούτε ο Ρίβερς ούτε ο Σινγκλετον ούτε ο Παππάς έπιασαν τα στάνταρ των προηγούμενων εμφανίσεων τους. Αυτό όμως είναι και το όπλο του φετινού Παναθηναϊκού. Δεν ξέρεις από ποιον θα πάθεις τη χοντρή ζημιά. Σαν τον Μπαρτζώκα που πραγματικά μπλόκαρε όσο ποτέ άλλοτε στο ΟΑΚΑ διότι είδε να του κάνουν τη ζημιά παίκτες τους οποίους δεν υπολόγιζε.

Ψυχρά να το δει κάποιος ο Παναθηναϊκός έκανε κόντρα στη Χίμκι τη δουλειά του. Διαφύλαξε την έδρα του, προστάτευσε τη νίκη στο Φάληρο και βγήκε από τη μεγάλη ανηφόρα που του επεφύλαξε η Ευρωλίγκα με πρόσημο θετικό. Το... παντεσπάνι σερβίρεται μακριά από το ΟΑΚΑ. Και τώρα η ομάδα του Πασκουάλ το αναζητά στην Πόλη. Αν το 4 γίνει 5 θα έχει αλλάξει και το στάτους του Παναθηναϊκού εντυπωσιακά, όπως άλλαξε και του Ντένμον.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Μετά το διπλό στραπάτσο από Μπασκόνια και ΑΕΚ η αντίδραση του Παναθηναϊκού υπήρξε εντυπωσιακή. Είναι σίγουρο ότι οι πράσινοι δεν έχουν το χρήμα για να φτιάξουν ένα ακριβό ρόστερ σαν κι αυτό που διαχειρίζεται ο Μπαρτζώκας. Είναι βέβαιο όμως ότι ο χαρακτήρας των ομάδων δεν χτίζεται με χρήμα μόνο όπως επίσης είναι σίγουρο ότι ο Πασκουάλ με τις ως τώρα πρακτικές του έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του να ωριμάσει πρόωρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x