Βάιος Τσούτσικας

Σε ρόλο αταίριαστο

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τα προβλήματα που οδήγησαν την Εθνική μας στο 3-0 από τους Κολομβιανούς.

Έχει κρυώσει λίγο το αίμα, έχουν πέσει οι ρυθμοί, είναι πιο εύκολο να γίνει μια διαφορετική «ανάγνωση» του πρώτου αγώνα της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. ‘Η, τέλος πάντων, να ορίσουμε τα στοιχεία που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης. Τα προβλήματα που οδήγησαν στο βαρύ 3-0…

Ήταν πρόβλημα μεγάλο το γεγονός ότι κληθήκαμε να παίξουμε σαν… αντίπαλός μας από νωρίς. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του αφεντικού, ο ρόλος της ομάδας που έχει την πρωτοβουλία. Κόντρα στην Κολομβία είχαμε την κατοχή της μπάλας αλλά ελάχιστες ιδέες για το τι να την κάνουμε. Μπορείς να το πεις κι έτσι: η Κολομβία μας ανάγκασε να δούμε από… κοντά τι κάνουμε εμείς στους αντιπάλους μας.

Πρόβλημα σαφέστατο και η γκίνια στις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες μας στην αναμέτρηση. Αλλιώς θα κυλούσε η αναμέτρηση αν είχε βρει στόχο ο Γκέκας, αλλιώς θα μιλάγαμε τώρα αν ο Κονέ είχε ισοφαρίσει δευτερόλεπτα μετά το 1-0 των Κολομβιανών. Ούτε για την γκίνια μπορείς, όμως, να κάνεις κάτι, ούτε να τη βάλεις γερά στην κουβέντα. Διότι πολύ απλά μπορεί να επηρεάσει τους πάντες και σίγουρα έχει επηρεάσει πολλούς αντιπάλους μας στο παρελθόν.

Αντίθετα, κουβέντα μπορεί να γίνει για ορισμένα ατομικά προβλήματα. Στο πρώτο ματς πολλοί από τους διεθνείς μας φάνηκαν να είναι εκτός απαιτούμενου ρυθμού. Ο Χολέμπας αφήνει τη φάση αδικαιολόγητα στο ξεκίνημα και επιτρέπει στους αντιπάλους να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκέκας δεν ήταν σε φόρμα τέτοια που θα του επέτρεπε να απασχολήσει σοβαρά την αντίπαλη άμυνα.

Ο Σαλπιγγίδης κατάλαβε από νωρίς ότι ο απέναντί του μπακ είναι ταχύτατος και έπαιζε λες και είχαν… κοπεί τα φτερά του. Αποδείχθηκε μη λειτουργική η μεταφορά του κουρασμένου πια Κονέ στα άκρα λίγο πριν βγει αλλαγή, αποδείχθηκε ανέτοιμος ο σημαντικότερος, ίσως, παίκτης μας, Κώστας Μήτρογλου, αποδείχθηκε λανθασμένη η επιλογή του Φερνάντο Σάντος να στείλει τον Φετφατζίδη στον άξονα. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως με το που πήγε εκεί ο Γιάννης «απορροφήθηκε». Χάθηκε μέσα στα κορμιά των Κολομβιανών και μαζί του χάθηκε και η απρόβλεπτη ενέργεια που τόσο έψαχνε η Εθνική ομάδα.

Αρκετά, όμως, με όσα έγιναν. Ώρα να αρχίσει η κουβέντα για όσα πρέπει να γίνουν για να μη γυρίσουμε γρήγορα σπίτια μας. Μέσα σε όλα τα άλλα, αυτή η ήττα στερεί από την Εθνική μας και την εναλλακτική της ισοπαλίας κόντρα στην Ιαπωνία. Αυτό θα πρέπει, λοιπόν, να απασχολεί πια: τι πρέπει να αλλάξει για να επιστρέψουμε σε λίγα βράδια σε ρόλο αφεντικού για την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x