Βάιος Τσούτσικας

Στα... εύκολα ως αουτσάιντερ

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για όσα οδήγησαν στο 0-0 του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό και τα δεδομένα που άλλαξαν στη μάχη της κορυφής.

Συγκρίνοντας το αποτέλεσμα αλλά και - εν μέρει - την εικόνα του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα με το "πακέτο" που σερβιρίστηκε στην Ξάνθη μπορείς να πεις ότι οι "πράσινοι" έμαθαν το μάθημά τους κατά το ήμισι.

Τα βάζουμε τα ματσάκια δίπλα διότι είναι από εκείνα τα οποία θα μπορούσαν να γείρουν αρκετά υπέρ του Παναθηναϊκού την ζυγαριά στη μάχη της κορυφής. Ανεκτός ο πόντος που κουβαλά λοιπόν η ομάδα του Αναστασίου από το... διήμερο ματς στα Γιάννινα όχι όμως αρκετός για να κάνει φασαρία και να αυξήσει το βάρος στις πλάτες των άλλων δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος. Με άλλα λόγια; Στο ευκολότερο κομμάτι του πρωταθλήματος που ακολουθεί οι "πράσινοι" μπαίνουν ως μακρινό αουτσάιντερ. Είναι επτά πόντους μακριά από τον ΠΑΟΚ και έξι από τον Ολυμπιακό...

Και αν διατυπώνεται η άποψη ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σωστός από εκείνον που εμφανίστηκε στην Ξάνθη οφείλεται κυρίως στο μπάσιμο της ομάδας στο υπολειπόμενο πρώτο ημίχρονο. Είχε την μπάλα στα πόδια των παικτών του, δεν άφηνε τους αντιπάλους να ανέβουν πάνω από τη σέντρα, απείλησε (σοβαρά) με το σουτ - πάσα στον Ατζαγκούν του Καρέλη. Σε γενικές γραμμές σε προετοίμαζε ότι με το που θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο θα βρει το γκολ και θα πάρει το ματς.

Κόντρα σε όσα περιμέναμε όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΣ άρχισε να ανεβάζει την πίεσή του, να αγχώνει τους αντίπαλους χαφ και να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης. Ηταν υπερβολικό το άγχος και η θολούρα των μέσων αλλά και των αμυντικών του Αναστασίου στο διάστημα 55-65. Θολούρα που δεν μπορεί να οφείλεται μόνο στην αλλαγή σχήματος που επέλεξε ο κόουτς της ομάδας βγάζοντας έναν χαφ για να βάλει στη θέση του τον Μπεργκ.

Και αυτό, βέβαια, έπαιξε τον ρόλο του. Απόδειξη τούτου η "επιστροφή" του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση του ματς από την ώρα που μπήκε ο Δώνης και "διορθώθηκε" το σχήμα της ομάδας. Οχι ότι σταμάτησε να είναι απειλητικός ο ΠΑΣ. Από το 50' και μετά είναι αλήθεια ότι οι γηπεδούχοι είχαν πολλές κλασικές φάσεις για γκολ. Απλά από την ώρα που έβαλε ο Αναστασίου παίκτη δίπλα στον Λαγό άρχισε να κάνει και ο Παναθηναϊκός τις δικές του μεγάλες φάσεις.

Κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα εκπληκτικό φινάλε, τελείως "ξένο" με την εικόνα του παιχνιδιού μέχρι το 60', ένα φινάλε που θα μπορούσε να είχε βγάλει νικητή και τον ΠΑΣ και τον Παναθηναϊκό. Η εντύπωση που μένει, πάντως, είναι ότι ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για να διεκδικήσει πιο ζεστά το ματς. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός αστόχησε με την επιλογή του Αναστασίου να "αλαφρώσει" τη μεσαία γραμμή, αστόχησε με τον πιο ανεβασμένο του παίκτη, τον Νίκο Καρέλη, σε καθαρές ευκαιρίες και ατύχησε να έχει ακόμα τον Μπεργκ στο περίπου. Οταν επιστρέψει στο φουλ ο Σουηδός το πράγμα θα ρολάρει αλλιώς...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x