Βάιος Τσούτσικας

Στο κόλπο με… περίπατο!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που τον βάζει για τα καλά πλέον στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Λένε ότι η επίθεση κόβει εισιτήρια αλλά η άμυνα είναι αυτή που δίνει τίτλους. Στην περίπτωσή μας μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην καπάρωσε τον τίτλο του πρωταθλητή, έδειξε, όμως, ότι το Νο1 συστατικό επιτυχίας είναι το "μηδέν" στην άμυνα.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Δείτε το και ανάποδα: Ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα λίγων ημερών την πάτησε με παρόμοιο τρόπο στην Ουκρανία και στη Λεωφόρο. Στην πρώτη περίπτωση έχασε μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων του για πρόκριση στην επόμενη φάση, κόντρα στον Παναθηναϊκό έβαλε τον μεγάλο του αντίπαλο στο κόλπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κι αν ο Ολυμπιακός πρέπει επιτέλους να βρει τρόπο να μακιγιάρει τα μεγάλα του προβλήματα ο Παναθηναϊκός έχει εμπρός του έναν μεγάλο στόχο: Να αποδείξει ότι δεν θα την πατήσει σαν τον ΠΑΟΚ.

Τώρα είναι τα σπουδαία για την ομάδα του Αναστασίου. Τώρα χρειάζεται να βαρύνει κι άλλο το πόδι που πατά το γκάζι, τώρα αρχίζει ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Με τη νίκη επί του Ολυμπιακού απέδειξε ότι η ποδοσφαιρική του πρόοδος συνεχίζεται, με νίκες από εδώ και στο εξής καλείται να αποδείξει ότι η ομάδα αυτή μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια.

Για το ματς… Μετά τη σούπα των πρώτων 45 λεπτών η σπίθα άναψε νωρίς. Αυτή η γκάφα του Ντουρμάζ απέναντι από τον Στιλ ανέβασε την ένταση της αναμέτρησης. Καταλάβαινες πλέον ότι το πράγμα αγριεύει. Κι εντός γηπέδου. Διότι εκτός είχαν αγριέψει από νωρίς. Εκεί, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λυγίσει αυτός τα γόνατα του αντιπάλου: Μία γκάφα από τον Μαζουακού, αρκετά λαθάκια γύρω από την περιοχή του Ρομπέρτο συνέθεσαν την εικόνα ενός αγώνα που έβγαζε στον αφρό τον Παναθηναϊκό.

Ακόμα και μετά το 1-0 πιθανότερο έμοιαζε το 2-0 παρά το 1-1. Αίσθηση που αποδείχθηκε σωστή όταν ο Πέτριτς εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα λαθάκι έξω από την περιοχή του Ισπανού γκολκίπερ. Το γκολ του Τσόρι στο 96' δείχνει ότι ο Ολυμπιακός, δηλαδή ο Περέιρα, έκανε λάθος και σε αυτό: Ο Αργεντινός έπρεπε να μπει στο ματς νωρίτερα.

Αν μένει κάτι; Ο Ολυμπιακός απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει στο κόλπο αλλά… απέτυχε στο πριν. Το είπε και ο Αναστασίου στο φινάλε του αγώνα. Όλα όσα έγιναν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι σχετικά με φωτοβολίδες, ντου και αντικείμενα απλά ντροπιάζουν τον Παναθηναϊκό και σπιλώνουν μια πεντακάθαρη νίκη. Και να είστε σίγουροι: Ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x