Βάιος Τσούτσικας

Θανάση πάνω του!

Τα νταλαβερια που ευνοούνται από το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας και η επόμενη αποστολή του εξολοθρευτή του Παναθηναϊκού. Γράφει στο sportfm.gr ο Βάιος Τσούτσικας.

Το ένα που μπορεί κανείς να συζητήσει είναι η εξέλιξη του αγώνα στο Βελιγράδι. Πήρε την μπάλα ο Ντονσιτς στο φινάλε, την έστειλε στο καλάθι και άρπαξε μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού το δώρο που πήγε να του κάνει ο Ερυθρός Αστέρας.

Κουβέντα μπορεί να γίνει και για όσα ενδιαφέροντα αναμένονται την τελευταία αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει από τρίτος μέχρι έκτος, με πιθανότερη κατάληξη την 5η θέση και το σταύρωμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Για να μην κουραζόμαστε όμως με σενάρια, δύο σημειώσεις: η πρώτη είναι ότι το ματς στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις είναι αυτό που ρυθμίζει τις θέσεις από το 3 ως το 6. Αν χάσει ο Ολυμπιακός και νικήσει ο Παναθηναϊκός οι πράσινοι παίρνουν πλεονέκτημα έδρας. Να το πάρουμε κι αλλιώς, αν χάσει η Ζαλγκίρις πέφτει στα προημιτελικά πάνω στην ΤΣΣΚΑ ή τη Φενέρ. Δεύτερη σημείωση είναι αυτή που έχει να κάνει με την αξιοπιστία της διοργάνωσης και πως αυτή αμφισβητείται όταν τόσο σημαντικά παιχνίδια που επηρεάζουν τη ζωή σχεδόν όλων των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα προημιτελικά δεν γίνονται την ίδια ώρα και μέρα με τα υπόλοιπα.

Επειδή, όμως, αυτή την κουβέντα την κάνουμε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ας το ρίξουμε στο μπάσκετ... Και ας αφήσουμε τα νταλαβερια. Μένουμε λοιπόν στη σημαντική διαπίστωση πως ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε κόντρα στη Βαλένθια ότι βαδίζει στο σωστό μονοπάτι. Από την τρίτη περίοδο του ματς στη Μάλαγα και μετά ο Παναθηναϊκός θυμίζει ομάδα που έχει προγραμματιστεί ενόψει πλέι οφ. Και το πετυχαίνει αυτό γιατί ο Τζέιμς μοιάζει να θυμήθηκε τον ρόλο που πρέπει να παίζει δίπλα στον Καλάθη. Τον βλέπεις πολύ πιο ήρεμο, λιγότερο παρορμητικό, περισσότερο ομαδικό και φυσικά αν τον χρειαστεί η ομάδα περισσότερο στην επίθεση αμολαει το φονικό του ένστικτο και γκαζωνει όπως έκανε στο Τελ Αβίβ.

Η προσαρμογή του Τζέιμς βοηθά και τον Καλάθη. Ο Νικ επέστρεψε στις τοπ επιπέδου εμφανίσεις του. Το καταλαβαίνεις βλέποντας τον να τρέχει πάνω κάτω το γήπεδο. Έχει τη σιγουριά του ηγέτη της ομάδας ξανά, έχει και την άνεση του κορυφαίου με διαφορά δημιουργού της Ευρωλίγκας. Αυτονόητο είναι πως ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη σε τέτοια κατάσταση αλλάζει επίπεδο.

Η πρόοδος του Παναθηναϊκού επισπεύδεται και από τα ένσημα που άρχισαν να κολλάνε οι εφεδρικοι ψηλοί του. Θυμηθείτε την εικόνα του Βουγιούκα στο Ισραήλ, φέρτε στο νου και τις πολλές κερδισμένες μάχες του Πέιν σε όλα τα τελευταία ματς αλλά και σε αυτό με τη Βαλένθια κι έχετε έναν Γκιστ... προνομιούχο. Παίρνει πολλές και ουσιαστικές ανάσες και όταν μπαίνει στο παρκέ μπορεί να βγάλει περίσσευμα ενέργειας σε άμυνα και επίθεση.

Επόμενη στάση... Σινγκλετον και Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος αρχίζει να βγάζει την επιθετική ποιότητα στο παιχνίδι του αλλά το σημαντικότερο είναι ότι εδώ κι έναν μήνα παίζει άμυνα για σεμινάριο. Δείτε τον κόπο με τον οποίο η Βαλένθια προσπαθούσε να δει το καλάθι όταν ο Παναθηναϊκός είχε στο παρκέ το βασικό του ροτεισον και θα βρείτε πολλές νίκες του Σινγκλετον. Και φυσικά του Θανάση. Μπορεί να μην έχει ούτε στο ελάχιστο το ταλέντο του αδερφού του αλλά είναι κανονικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπαίκτες του και τεράστια δεξαμενή ενέργειας. Κι επειδή το πιθανότερο από τα σενάρια είναι ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στα προημιτελικά της φετινής Ευρωλίγκας καλό είναι ο Θανάσης να αρχίσει την προετοιμασία για το μαρκάρισμα του πιτσιρικά που με το τριποντο του στο Βελιγράδι στέρησε ένα τεράστιο δώρο από τον Παναθηναϊκό.

Με λίγα λόγια... Πλησιάζει η ώρα να ανταμώσει ο Θανάσης τον Λούκα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x