Βάιος Τσούτσικας

Θες κούπα; Πάρε τα ντέρμπι

Μετά και την παρέλαση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη γίνεται ακόμα πιο έντονη η αίσθηση ότι οι γκέλες των μεγάλων φέτος θα είναι λιγότερες. Πολύ λιγότερες. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Μετά και την παρέλαση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη γίνεται ακόμα πιο έντονη η αίσθηση ότι οι γκέλες των μεγάλων φέτος θα είναι λιγότερες. Πολύ λιγότερες.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι τέτοια. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε μετά τους αγώνες της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος ότι η ψαλίδα που χωρίζει τους διεκδικητές του τίτλου με όσους τους κυνηγούν έχει μεγαλώσει, μάλλον επιβεβαιώθηκε από το δεύτερο 90λεπτο της φετινής σεζόν.

Ο εντυπωσιακός στην πρεμιέρα ΠΑΣ Γιάννινα τσαλακώθηκε σε μεγάλο βαθμό, πληρώνοντας στη Λεωφόρο την γκάφα του Πασχαλάκη. Αυτή είναι και η μοναδική του δικαιολογία. Ομάδα μονταρισμένη από νωρίς λόγω των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ομάδα που ξεκίνησε με τριάρα εντός έδρας οφείλει να δείξει περισσότερα από το επόμενο κιόλας ματς.

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος τρέχουν χωρίς αντίπαλο μέχρι στιγμής στην κούρσα για την απογοήτευση της χρονιάς. Ομάδες και οι δύο που μας έχουν συνηθίσει να διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο περιορίστηκαν σε ρόλο απόλυτου κομπάρσου στα δύο πρώτα τους ματς. Ο Ατρόμητος ήδη ψάχνει νέο προπονητή… Όσο για τον Παναιτωλικό; Αν και έφυγε νικητής από το Περιστέρι η εικόνα του στο ματς αυτό αλλά και η συμπεριφορά του στην Τούμπα στην πρεμιέρα δείχνουν ότι δεν το έχει ανέβει το σκαλί που απαιτείται προκειμένου να γίνει ομάδα πεντάδας.

Ελπίδα για ουσιαστική κόντρα στα φαβορί υπήρχε και από τις παραδοσιακά δυνατές επαρχιακές ομάδες της Ξάνθης και της Λάρισας αλλά... Οι Θρακιώτες απέτυχαν να ενοχλήσουν την ΑΕΚ στην πρεμιέρα και έχασαν με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο στην έδρα τους. Οι Θεσσαλοί γκέλαραν με τον προβληματικό Ηρακλή και δεν εμφανίστηκαν καν στο ματς στην Κέρκυρα. Πώς αλήθεια να κοντράρει η ομάδα που έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΑΟΚ τον Ολυμπιακό ή τους άλλους διεκδικητές του τίτλου; Η πρώτη απάντηση θα δοθεί την 5η (3η αγωνιστική) του πρωταθλήματος.

Για να είμαστε δίκαιοι κανένας δεν περίμενε να βάλουν μπόλικη δόση αλατοπίπερου στο πρωτάθλημα ομάδες που πριν αρχίσει η σεζόν ξέραμε ότι θα δώσουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία: Βέροια, Κέρκυρα, Λεβαδειακός και Ηρακλής δεν ζουν με τη σκέψη να κοιτάξουν στα μάτια του «μεγάλους». Αυτό που ψάχνουν, αυτό που παλεύουν να πετύχουν είναι η επιβίωση. Άρα μένουν εκτός κουβέντας…

Ως λάμψη στο τούνελ που οδηγεί η έλλειψη ουσιαστικού ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να λογιστούν μόνο ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα στη Λίγκα δεν ανοίγει την όρεξη μόνο των φίλων των συγκεκριμένων ομάδων, αλλά σβήνει και τις όποιες δικαιολογίες χρησιμοποίησαν άλλοι με αφορμή την αργοπορημένη εκκίνηση του πρωταθλήματος. Και αυτοί «σκουριασμένοι» από την απραξία ήταν.

Φτάνουν, όμως, αυτοί; Είναι αρκετές δύο καλές ομάδες οι οποίες δεν έχουν καν παίξει απέναντι σε κάποιον από τους «μεγάλους» για να δούμε ουσιαστικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Όσο προφανής είναι η αρνητική απάντηση άλλο τόσο προφανές είναι ότι η πρωτιά, η μάχη της κούπας θα κριθεί στα μεγάλα ματς. Όποιος πάρει τα περισσότερα ντέρμπι, θα πάρει και την κούπα. Κι ας είναι (πολύ) νωρίς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x