Βάιος Τσούτσικας

Το πείσμα είναι το καλύτερο «καύσιμο»

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για την καλύτερη είδηση που άκουσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το στοιχείο του χαρακτήρα του που… εξασφαλίζει ένα λαμπρό μέλλον στην ομάδα.

Είναι εκρηκτικός, συναισθηματικός, δρα ως και με ιδιόρρυθμο τρόπο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, θα μπορούσε κάλλιστα, όμως, να βρίσκεται εντός των τειχών του ΟΑΚΑ ακόμα και αν δεν είχε την ιδιότητα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Διότι το αφεντικό του Εξάστερου είναι πάνω απ' όλα οπαδός της ομάδας. Ή, μάλλον, έγινε οπαδός διότι έτσι έμαθε από τον πατέρα του Παύλο και τον θείο του Θανάση.

Άρα η μετάνοια για τα όσα είπε μετά το τέλος του τρίτου τελικού όσο ειλικρινής και να είναι δεν πείθει. Διότι πάλι αν νιώσει αδικημένος την κουβέντα του την παραπάνω θα την πει. Είπαμε, είναι ο έντονος συναισθηματισμός του που δεν τον αφήνει να ηρεμήσει…

Δεν είναι, όμως, αυτός ο συναισθηματισμός εκείνο το στοιχείο που συνετέλεσε στην «επιστροφή του βασιλιά». Φέρτε στον νου σας πώς άφηνε τον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι του 2012, προσθέστε ολίγη από την πανηγυρική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον Πειραιά και δείτε πού είμαστε σήμερα: μετά από τέσσερις εγχώριους τίτλους ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει μείνει στα 6 αστέρια πάνω από το έμβλημά του αλλά… Εντός Ελλάδας είναι ξανά ο κυρίαρχος. Εξ ου και τα περί βασιλικής επιστροφής…

Δεδομένα, θα πει κανείς, και αυτονόητα πράγματα. Είναι, όμως, και απαραίτητα για να κατανοήσουμε την αξία της λέξης «αποτύχαμε» που (ξανα)ξεστόμισε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Και να εστιάσουμε σε μια άλλη πτυχή του προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το πείσμα του και η αφοσίωσή του αφεντικού είναι το καλύτερο «καύσιμο» για όλες τις ομάδες. Και εν προκειμένω του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2012 είχε πεισμώσει για να κάνει τον Παναθηναϊκό των… δύο παικτών ξανά πρωταθλητή και το πέτυχε. Το καλοκαίρι του 2014 έχει βάλει σκοπό να τον κάνει «Επτάστερο» μέσω της ελληνοποίησής του.

Θεωρήστε δεδομένο ότι θα τα καταφέρει. Ή, για να το πούμε καλύτερα, αφού δεν είναι σε θέση κανείς να «δει» το μέλλον, είναι σίγουρο ότι θα παλέψει για την επιτυχία του στόχου του με όλες τις δυνάμεις του. Και αυτό είναι το καλύτερο νέο απ’ όσα είχε να ακούσει ο φίλος της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x