Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το ζήτημα της Άρσεναλ δεν είναι ο Αρτέτα, αλλά η έλλειψη ηγετών στα αποδυτήρια!

Έως την ημέρα που νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ δηλώνω πως πιστευα πως το πάει υπέροχα!

Για τον Αρτέτα σηκώνω το χέρι μου πρώτος! Έως την ημέρα που νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ δηλώνω πως πιστευα πως το πάει υπέροχα! Δε νομίζω να ήμουν ο μόνος όμως! Ωστόσο με μία νίκη σε 10 παιχνίδια η Άρσεναλ έχει εκτροχιαστεί.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Έχω ένα φίλο τον Άκη Ασημακόπουλο που κατά καιρούς έχω δημοσιεύσει και κάποιες απόψεις του, σε αυτήν εδώ την στήλη κει επέμενε πως με αυτό το υλικό δεν πάει πουθενά ο Αρτέτα. Και δικαιώνεται.

Με πέντε το πολύ έξι παίκτες ποιότητας δεν μπορείς να πας μακριά, μου έλεγε και ομολογώ ότι τώρα που το ξαναβλέπω με απόσταση είχε δίκιο αλλά έκοψε δρόμο με την κατάκτηση του κυπέλλου το καλοκαίρι, όπως και με κάποιες σπουδαίες νίκες, όπως εκείνη στον ημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι ή στο πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ παρότι ξεκάθαρα η ομάδα του Κλοπ επειδή είχε πάρει τον τίτλο ήταν χαλαρή.

Με την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι να έρχεται με κάτω τα χέρια στο League Cup, είναι ολοφάνερο πως τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά μέσα στις γιορτές και πιθανώς θα κρίνουν και την θέση του.

Ο Αρτέτα αποδέχεται την ευθύνη του για την κακή φόρμα της Άρσεναλ, αλλά πιστεύει ότι οι στατιστικές της ομάδας δείχνουν ότι οι παίκτες του έχουν πέσει θύματα ατυχίας αυτή τη σεζόν.

Οι Gunners έχασαν 2-1 στην έδρα της Έβερτον το Σάββατο και τώρα βρίσκονται στη 15η θεση στην Premier League έχοντας κερδίσει μόνο έναν από τους 10 τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Για την Άρσεναλ ειναι το χειρότερο ξεκίνημα από το 1981 στο πρωτάθλημα αλλά κάποιοι λένε πως αυτό ενισχύθηκε από την κακή τύχη. Σκεφτείτε: στα τρία τελευταία παιχνίδια δέχτηκε αυτογκολ τρία δοκάρια στα τρία τελευταία παιχνίδια συν τρεις αποβολες στα 5 τελευταία ματς.

Πρέπει καποιος να παραδεχτεί πως οι Θεοί ποδοσφαίρου δεν βοηθούν καθόλου την Άρσεναλ. Ωστόσο κακά τα ψέματα αυτά είναι δικαιολογίες! Ο ίδιος ο Αρτέτα προσπάθησε να δικαιολογηθεί με κάποια στατιστικά λέγοντας πως οι πιθανότητες με βάση τις φάσεις που έκανε η ομάδα του για ήττα απέναντι στη Μπερνλι και την Τότεναμ ήταν μικρές και πιστεύει ότι έπρεπε να έχουν κερδίσει αυτά τα παιχνίδια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x