sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ζάλγκιρις Κάουνας: Η υποστολή της σημαίας και η νέα εποχή

Κολυμπάει σε αχαρτογράφητα νερά μετά την απόσυρση του ιστορικού της αρχηγού, Παούλιους Γιανκούνας, Η Ζάλγκιρις γυρίζει σελίδα και ελπίζει η νέα Ευρωλίγκα να της δώσει ευοίωνα σημάδια.

Διαφορετικά το λένε και μεταβατικό στάδιο αυτό που βιώνει η Ζάλγκρις. Η αλλαγή πλεύσης από μία ασφαλής συνισταμένη στο απρόσμενο αύριο. Η παρουσία του Παούλιους Γιανκούνας στα αποδυτήρια ήταν εγγυητική δήλωση. Ένα τοτέμ που φορούσε τα λευκά και τα πράσινα για 18 ολάκερα χρόνια, όντας για έτη ένα από τα καλύτερα φόργουορντ της Ευρωλίγκας. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η αποχώρηση του Αρτούρας Μιλιάκνις.

Πέρσι η σεζόν για τη Ζάλγκιρις δεν κύλισε όπως σχεδίαζε, τερματίζοντας τελευταία στην κατάταξη με ρεκόρ 8-20 σε ισοβαθμία με τη Βιλερμπάν. Από εδώ και πέρα, μόνο να… χτίσει ενόψει των επόμενων χρόνων μπορεί, αρχίζοντας από τη περιφέρεια και την προσθήκη του Κίναν Έβανς από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μαζί με τον Τάιλερ Κάβανο θα κουβαλήσουν το περισσότερο επιθετικό βάρος, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές από την άκρη του πάγκου.

Μία άλλη σημαντική προτεραιότητα είναι και η ανάκτηση των σκήπτρων από τη Ρίτας στο λιθουανικό πρωτάθλημα, απώλεια που λογίστηκε ως βόμβα για τα δεδομένα και το κύρος της.

Ήρθαν: Ρόλαντς Σμιτς (Μπαρτσελόνα), Άρνας Μπουτκεβίτσιους (Ρίτας), Λαουρίνας Μπιρούτις (Ομπραντόιρο), Κίναν Έβανς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ίγκνας Μπραζντέικις (Μάτζικ), Κεβάριους Χέις (Μπούρσασπορ) Ντόβιντας Γκιεντράιτις (Λιετκαμπέλις).

Έφυγαν: Παούλιους Γιανκούνας (Αποσύρθηκε), Τάι Γουέμπστερ (Πέτκιμ σπορ), Γιάνις Στρέλνιεκς (ΑΕΚ), Αρτούρας Μιλιάκνις (Μπασκόνια), Γιούρι Ζντοβτς (Προπονητής–ελεύθερος), Ρετζιμίντας Μινιότις (Γουλβς), Νέιλς Γκίφαϊ (Ελεύθερος), Τζος Νίμπο (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Μάρεκ Μπάζεβιτς (Ομπραντόιρο), Παούλιους Μουράουσκας (Λιετκαμπέλις),Τζόφρι Λοβέρν (Βιλερμπάν), Ερίκας Βενσκούς (Λέιντεν).

Παραμένουν: Λούκας Λέκαβίτσιους, Μάντας Καλνιέτις, Τάιλερ Κάβανο, Εντγκάρας Ουλάνοβας, Τόμας Ντίμσα, Κάρολις Λουκοσιούνας, Μοτιέγιους Κρίβας, Λιουτάρας Λελεβίτσιους.

Ζάλγκιρις Κάουνας: Η υποστολή της σημαίας και η νέα εποχή

Αστέρι: Μονομαχία μεταξύ δύο ιπποτών και ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει πως πρέπει να ηγηθεί της νέας εκστρατείας. Κάλλιστα, στο μυαλό των περισσότερων ο τίτλος ανήκει στον Κίναν Έβανς, μολονότι ο Τάιλερ Κάβανο πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά πέρσι και δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει δίχως να έχει στις χούφτες του συνεχώς την μπάλα.

Ποιον να προσέξετε: Ο Ντόβιντας Γκιεντράιτις πρόκειται για έναν νεαρό πόιντ γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα μέσα στο ζωγραφιστό, χρησιμοποιώντας ευφάνταστα τεχνάσματα για να ξεφορτωθεί τον προσωπικό του αντίπαλο. Δεν φημίζεται για την εκτέλεση του από τη περιφέρεια και προτιμάει να τελειώνει τις φάσεις στο pick and roll παρά να πασάρει, αν και είναι ικανός να δημιουργήσει. Αναμένεται να λάβει πολύτιμα αγωνιστικά μαθήματα από τον μπαρουτοκαπνισμένο Μάντας Καλνιέτις στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Λογικά το μεγαλύτερος μέρος από τους σπουδαιότερους αθλητές που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, ο Βενσάν Πουαριέ θα μπορούσε να δώσει στην Ζάλγκιρις ικανοποιητική άμυνα στη ρακέτα, αν και ευάλωτος στις αλλαγές. Επιθετικά εξαιρετικός σε pick and roll/pop καταστάσεις και παράλληλα αναγνωρίζει τα mismatch, αναζητώντας συνεργασίες στο high-low.

Μεγάλο ατού: Η έδρα της. Η “Ζαλγκίριο Αρένα” είναι κόλαση για αυτούς που ταξιδεύουν αμέριμνοι, υπολογίζοντας μία άνετη επικράτηση και το ροζ φύλλο του αγώνα στις βαλίτσες της επιστροφής. Λάθος για αρχάριους και το τίμημα γνωστό.

Μεγάλο ερωτηματικό: Βαδίζει σε μία νέα εποχή, με παίκτες-σημαίες όπως ο αρχηγός Παούλιους Γιανκούνας και Αρτούρας Μιλιάκνις, φεύγοντας να κλείνουν το φως και την πόρτα. Ευελπιστεί το μέλλον να είναι τόσο ευγενικό και να της προσφέρει σύντομα αντίστοιχα σύμβολα.

Πρόβλεψη πορείας: Στα χαρτιά και βάσει λογικής απέχει χιλιόμετρα από την 8άδα, οπότε ο στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, δίχως να απογοητεύσει τον φανατικό κόσμο της. Τα υπόλοιπα θα γραφτούν εν καιρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x