Νίκος Ζέρβας

Άξιος πρωταθλητής, στόχος η συνέπεια

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά μία καταπληκτική σεζόν με την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τις στέρεες βάσεις που έχουν μπει για ανάλογη συνέχεια.

Η επιβλητική εμφάνιση στον τρίτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, επιστέγασε την δίκαιη επιστροφή του Ολυμπιακού στην ελληνική κορυφή και αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο την φετινή εξαιρετική σεζόν του. Οι «ερυθρόλευκοι», έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ, έκαναν την υπέρβαση με τη συμμετοχή τους στο Final Four και την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας και ολοκλήρωσαν ιδανικά με το ανεπανάληπτο 5-0 κόντρα στους «πράσινους» στο πρωτάθλημα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Παράλληλα με όλα τα αγωνιστικά, οι πρωταθλητές απεκόμισαν και άλλα κέρδη, που μακροπρόθεσμα μπορεί να αποβούν ευεργετικά και να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου τους, που είναι η συνέπεια και στις εγχώριες διοργανώσεις. Ποια είναι αυτά; Αρχικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που όπως παραδέχθηκε και ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη τη τελευταία τετραετία, Βασίλης Σπανούλης, έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο για την εικόνα της ομάδας. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει προπονητή για πολλά χρόνια, καθώς στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, τυγχάνει ήδη της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης του κόσμου, προνόμιο που μόνο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απολάμβανε.

Η αρωγή του Έλληνα τεχνικού εντός παρκέ, αναλύθηκε στο έπακρο μέσα στη σεζόν και η εικόνα, έχει όλες τις προϋποθέσεις αν το ρόστερ δεν υποστεί μεγάλες αλλαγές –πράγμα δύσκολο- και ενισχυθεί εύστοχα, να γίνει ακόμα πιο ελκυστική. Περισσότερο και από το όμορφο μπάσκετ όμως, ο Ολυμπιακός κρατά το γεγονός πως δείχνει πλέον να απομακρύνει δια παντός την εσωτερική πάλη με τον κακό του εαυτό και το… ψυχολογικό πρόβλημα στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν κάτι τρομερό σε σχέση με τα διαχρονικά επιτεύγματα του «αιώνιου» αντιπάλου, όμως το γεγονός πως άπαντες (από διοίκηση μέχρι… φροντιστές) ασχολούνται περισσότερο με τα όσα γίνονται εντός παρκέ, χωρίς να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο επιτυχίας.

Μαζί με την ισχυροποίηση των σχέσεων στα αποδυτήρια και την διατήρηση του εξαιρετικού κλίματος, είναι τα εφαλτήρια για νέες επιτυχίες. Η συνταγή είναι γνωστή και επιτυχημένη, μένει όμως να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αφού άπαντες τονίζουν πως όρεξη για ακόμα καλύτερα πράγματα υπάρχει. Από αύριο κιόλας, ο Ολυμπιακός έχει δουλειά, για να καθοριστούν οι κινήσεις του σχεδιασμού. Προπονητής και πρόεδροι, θα αποφασίσουν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με γνώμονα την διατήρηση της ομάδας στο Final Four,αλλά και έναν ακόμα στόχο… Αυτή τη φορά, να μη χαθεί το πλεονέκτημα που υπάρχει σε σχέση με το έδαφος που δείχνει να έχει απωλέσει στην ανταγωνιστικότητα ο Παναθηναϊκός.

Το θέμα της παραμονής του Σλούκα είναι κομβικό –όλα δείχνουν πως θα ανανεώσει- και θα «λύσει» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καλείται για πρώτη φορά να επιλέξει για το πώς θα καταρτιστεί το ρόστερ, που είναι το επόμενο μεγάλο του στοίχημα, μετά την -ονειρεμένη- πρώτη χρονιά στην «ερυθρόλευκη» καριέρα του. Οι βάσεις έχουν μπει, μένει πλέον ο άξιος φετινός πρωταθλητής, να γίνει και συνεπής…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x