Νίκος Ζέρβας

Αξίζει καλύτερη συμπεριφορά ο «Σάρας»

Πριν από τρία χρόνια, η άφιξή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, έστειλε για την υποδοχή στο αεροδρόμιο χίλιους οπαδούς.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Πριν από τρία χρόνια, η άφιξή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, έστειλε για την υποδοχή στο αεροδρόμιο χίλιους οπαδούς της ομάδας. Παράλληλα, σκόρπιζε ενθουσιασμό στον κόσμο των «πράσινων», που έβλεπαν την ομάδα να ενισχύεται σημαντικά και να πετυχαίνει άλλη μία επικοινωνιακή νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου, Ολυμπιακού, που επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Λιθουανού. Ο «Σάρας» ήρθε, πρόσφερε, ίσως λιγότερα απ’ ότι κάποιοι προσδοκούσαν, αλλά απαρατήρητος δεν πέρασε. Ίσα-ίσα, «μίλησε» σε πολύ κρίσιμα σημεία των τριών αυτών σεζόν, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στον περυσινό ημιτελικό του Βερολίνου, έκανε μεστά παιχνίδια σε τελικούς της Α1 και αρκετές φορές, έβαλε το «εγώ» κάτω από το «εμείς». Η παρουσία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βοήθησε αρκετά σε αυτό, αλλά όσοι γνωρίζουν την προσωπικότητα και τον εγωισμό του παίκτη, αναγνωρίζουν ότι και οι δυο έκαναν αρκετές υποχωρήσεις για να μην χαλάσει η «μαγιά».

Κάποιες φορές, οι σχέσεις των δυο ανδρών οδηγήθηκαν κοντά στην ρήξη, με αποκορύφωμα τον φετινό τελικό του κυπέλλου, τον οποίο ο Γιασικεβίτσιους παρακολούθησε σχεδόν ολόκληρο πίσω από το προστατευτικό του πάγκου, γκρινιάζοντας για το γεγονός ότι δεν έπαιζε όσο θα ήθελε. Οι γκριμάτσες και οι αντιδράσεις του σε εκείνο το ματς, φανέρωναν πως δύσκολα το καλοκαίρι θα υπήρχε νέα ανανέωση, αφού στο μεταξύ ο παίκτης κουβαλούσε άλλον ένα χρόνο στην πλάτη, ενώ οι τραυματισμοί έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά το κορμί του. Μεσούσης της περιόδου, οι φήμες για τα…νυχτοπερπατήματα του παίκτη έδιναν και έπαιρναν, η πραγματικότητα δεν απείχε ιδιαίτερα από αυτές, όμως από κάποιοι σημείο και έπειτα, οι εξόδοι μειώθηκαν αισθητά και ο παίκτης έβαλε την προσωπική του ζωή σε τάξη, κάτι που βοήθησε αισθητά και την ομάδα.

Ως γνωστό, δυο πραγματικά μεγάλες και έξυπνες προσωπικότητες, πάντα βρίσκουν τον τρόπο να επικοινωνούν για το κοινό καλό. «Ζοτς» και «Σάρας» έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οπότε, έριχναν νερό στο κρασί τους και η σχέση τους εξακολουθεί να εμπεριέχει σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Το φετινό καλοκαίρι όμως, συμβαίνει κάτι που δεν αρμόζει στην αξία και την προσφορά του Γιασικεβίτσιους, αλλά και στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του παίκτη έχει εξελιχθεί σε σίριαλ, καθώς ενώ ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να μείνει για έναν ακόμη χρόνο ακόμη και με τρεις φορές λιγότερα λεφτά από όσα προέβλεπε το περυσινό του συμβόλαιο, οι «πράσινοι» δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

Στην αρχή, υπήρχε το “μότο”: «μπορεί να μείνει αν μειωθούν αισθητά οι απαιτήσεις του». Τώρα που και λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ο «Σάρας» μένει και…τσάμπα, η διοίκηση παραπέμπει στον προπονητή και ο τελευταίος στην διοίκηση. Μπέρδεμα…Η κοινή λογική, λέει πως κάτι έχει συμβεί που εμποδίζει την παραμονή του στην ομάδα. Όπως και να ‘χει όμως, μια σχέση που συνοδεύτηκε με τίτλους και χαρές και για έναν παίκτη που αγαπήθηκε από την εξέδρα, αξίζει ένα καλύτερο “αντίο” ή μία καλύτερη εξήγηση, η οποία μάλιστα έχει αργήσει αρκετά. Ο Παναθηναϊκός έχει όλο το δικαίωμα να μην θέλει τον Γιασικεβίτσιους, αλλά καλό είναι να του το ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα από την στιγμή που ο ίδιος περιμένει καρτερικά σχεδόν…παρακαλώντας, κάνοντας μόνος του προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

Έτσι αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα και πολύ περισσότερο σε έναν εξαιρετικό παίκτη, που μεταξύ μας, μετά την αποχώρηση Σπανούλη και με τα συγκεκριμένα λεφτά, θα ήταν αγωνιστική πολυτέλεια για την «πράσινη» περιφέρεια. Οι ανάσες που μπορεί να προσφέρει στους Διαμαντίδη-Καλάθη, θα είναι πολύτιμες και μάλλον ουσιαστικές. Εκτός κι αν στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι δεν χρειάζεται κάποια προσθήκη και η σεζόν μπορεί να βγει με δύο κλασσικούς «άσσους».

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο nikosze2001@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x