Νίκος Ζέρβας

Εφιάλτης σε αφύλακτη διάβαση

Ο Ολυμπιακός τα έκανε… θάλασσα στο δεύτερο ημίχρονο στο Βελιγράδι και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τα λάθη του… αδιάβαστου Κεμζούρα, την οκτάδα που χάνεται και αναρωτιέται για τους Μπράουν και Μπάρον.

Δυστυχώς… επτωχεύσαμε. Ο Ολυμπιακός είχε βάλει για ένα ημίχρονο στο Βελιγράδι το τρένο του αναγκαίου για την διατήρηση των ελπίδων του «δύο στα δύο» στις ράγες, όμως πραγματοποιώντας μία κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο, τα κατέστρεψε όλα. Με τρόπο αδικαιολόγητο για αυτό το επίπεδο και για τις παραστάσεις που έχουν από την διοργάνωση, το ρεκόρ έπεσε στο 6-9 και πλέον η υπέρβαση της εισόδου στην οκτάδα, είναι δύο νίκες πίσω.

Γράφει από το Βελιγράδι, ο Νίκος Ζέρβας

Και αυτό, διότι δε μπόρεσε να επενδύσει στα όσα έκανε σωστά στα πρώτα είκοσι λεπτά. Λίγα λάθη, συγκέντρωση, τάισμα των Μιλουτίνοφ-Πρίντεζη στο χαμηλό ποστ και καλή κυκλοφορία μπάλας. Στην άμυνα τα πράγματα πήγαιναν μία χαρά, καθώς ο Αστέρας έμενε σε επαφή με το σκορ μόνο με τρίποντα, αλλά στη ρακέτα δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα. Το +12, φαινόταν ιδανικό, αλλά δεν υπερασπίστηκε ποτέ. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 52 πόντους σε 20 λεπτά, με τους 51 από τους 88 συνολικά να τους έχουν πετύχει οι Μπράουν και Μπάρον. Ο πρώτος ήταν λίγες ώρες πριν να μην αγωνιστεί, διότι η διοίκηση αρνήθηκε την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο και ήταν… νευριασμένος. Τελικά έπαιξε και έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα.

Σε μία γωνιά στο σπίτι του στην Γλυφάδα, ο Μίλαν Τόμιτς είναι υπερήφανος για τους παίκτες που έχει αποκτήσει στον Ερυθρό Αστέρα με μόλις τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Μπράουν και Μπάρον, δεν κοστίζουν μαζί ούτε 750 χιλιάδες. Το θέμα είναι να τους βρεις και να μην πηγαίνεις σε λάθος επιλογές που μπορεί μάλιστα να σου κοστίσουν περισσότερο. Κλείνει η παρένθεση και πάμε ξανά στα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός εκτός του ότι δεν είχε το παραμικρό πλάνο για να σταματήσει, όχι μόνο τα μακρινά σουτ, αλλά και τις διεισδύσεις πλέον των παικτών του Σάκοτα, έχασε εντελώς την συγκέντρωσή του. Έχανε αμυντικά ριμπάουντ, οι φόργουορντ κατέβασαν τη μπάλα, ο ατάλαντος επιθετικά Τσέρι, έκανε ανάποδα λέι απ στο ταμπλό και κανείς δε μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση από τον πάγκο.

Ο Κεμζούρα σε ένα ακόμα κακό βράδυ (μετά από αυτό της Τετάρτης), όχι μόνο δεν παρενέβη στο παιχνίδι, αλλά διαφοροποιούσε ακατανόητα το rotation και άφηνε εκτός εξίσωσης χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τον καλύτερό του περιφερειακό αμυντικό. Έμειναν να παλεύουν μόνοι τους οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Πολ, καθώς η άμυνα του Ερυθρού Αστέρα είχε βγάλει… τανάλιες στο δεύτερο μέρος. Με «κλειδί» για αυτό την είσοδο του Τζένκινς αλλά και του Γκιστ, που θωράκισε την ρακέτα πολύ καλύτερα απ’ ότι οι Κούζμιτς και Ότζο. Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν μόλις 5 ασίστ στο δεύτερο μέρος, έκαναν 13 λάθη και επέτρεψαν στους γηπεδούχους επτά κλεψίματα. Συνολικά, οκτώ περισσότερες κατοχές σε τέτοιο παιχνίδι είναι πολλές.

Αυτή τη φορά, αντίπαλος δεν ήταν η αφελής μπασκετικά Χίμκι για να δούμε ξανά ανατροπή στην ανατροπή στο τέλος και το κίτρινο φύλλο αγώνα μπήκε δίκαια σε ελληνική τσέπη. Με τον Αστέρα να έχει ξεπεράσει κατά 16 πόντους τον επιθετικό του μέσο όρο και τον Ολυμπιακό να προλαβαίνει μόλις… 33 στο δεύτερο μέρος, δε γινόταν αλλιώς. Πλέον, αναζητούνται θαύματα και υπερβάσεις, που αυτή η ομάδα δεν έχει την ποιότητα και το μομέντουμ για να το κάνει. Δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου, καθώς αν «χαλάει» κάτι την εξίσωση, είναι πως οι ήττες έρχονται με ερασιτεχνικό τρόπο και χωρίς αντιπαράταξη έξυπνου μπάσκετ. Χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά. Χωρίς σκάουτινγκ παικτών όταν δεν έχεις μεγάλο πορτοφόλι επίσης. Το θέμα είναι η επόμενη χρονιά να είναι έτοιμη και προγραμματισμένη με τις καλύτερες δυνατές λύσεις, πριν μπει το καλοκαίρι.

Τώρα που η λογική λέει πως η υπέρβαση δύσκολα θα έρθει, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία, παράλληλα με την προσπάθεια για ο,τι βγει, να αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός. Το πρώτο βήμα, είναι ο προπονητής που θα αναλάβει. Υπάρχουν ιδανικές λύσεις διαθέσιμες. Η μπάλα είναι σε αυτούς που αποφασίζουν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x