Νίκος Ζέρβας

Φάκελος Σλούκα: Ρόλος, υπέρβαση και λάθη…

Ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το παρασκήνιο της υπόθεσης, το αναφαίρετο δικαίωμα του παίκτη να επιλέξει και το λάθος του.

Ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» των επιτυχιών του Ολυμπιακού και του «κορμού» του τα τελευταία χρόνια, ένας εν δυνάμει ηγέτης της ομάδας και ένα καταπληκτικό παιδί, αποτελεί εδώ και λίγες ώρες και επίσημα παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Κώστας Σλούκας, ήταν ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί και ανεξάρτητα με το τι είχε στο μυαλό του για να αποφασίσει αυτό που αποφάσισε, κανείς δε μπορεί να τον κατηγορήσει. Όπως και τον Ολυμπιακό, που παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος σε πολύ σημαντικούς του παίκτες που αποχώρησαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπερέβαλε οικονομικά -και όχι μόνο- εαυτό.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Γιατί από τη στιγμή που η απόφαση έχει να κάνει με τον ρόλο –αλλά και την παρουσία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη Φενέρ, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξή του ως παίκτη- δεν έχει νόημα να κατηγορηθεί η ΚΑΕ για κωλυσιεργία στις συζητήσεις για ανανέωση. Τέτοιες έγιναν και μάλιστα δύο πριν από αυτό το καλοκαίρι και ο παίκτης ζητούσε πολύ λιγότερα απ’ ότι η τελική πρόταση των «ερυθρόλευκων»… Αν δηλαδή είχε υπάρξει τότε συμφωνία, τώρα δε θα υπήρχε ζήτημα χρόνου συμμετοχής; Η σημερινή τετράωρη τελευταία συνάντηση, είχε ως αποτέλεσμα για όλους όσοι γνώριζαν καλά, αυτό που παραδέχθηκε ο Σλούκας στη διοίκηση του Ολυμπιακού. «Δεν ήρθα για να σας ακούσω, έχω αποφασίσει από την Τρίτη. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς μου έχει υποσχεθεί 25 λεπτά και έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, δεν γίνεται να έχω τον χρόνο και τον ρόλο που επιθυμώ», ήταν τα λόγια του.

Νωρίτερα, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γιώργος Σκινδήλιας, του κατέθεσαν πρόταση 2,6 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια, ποσό που μαζί με την εφορία και τον φόρο αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ (3,2 με 3,5 το κόστος για τους Τούρκους). Ο παίκτης χαρακτήρισε την πρόταση εξωπραγματική και ισόποση με αυτή της Φενέρ, ακολούθησαν συζητήσεις επί συζητήσεων με κεντρικό νόημα από πλευράς Ολυμπιακού, «για μας θα είσαι ο νέος ηγέτης», αλλά εις μάτην. Η τελευταία προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να κρατήσουν έναν πολύ σημαντικό παίκτη στο ρόστερ τους, έγινε μάλιστα κόντρα στην λογική, αφού αποδεδειγμένα την Τρίτη που του ζήτησαν ραντεβού οι Αγγελόπουλοι και δεν πήγε, ήταν στην Αθήνα. Χωρίς να παίζει κανέναν ρόλο ποιόν συνάντησε και τι είπε. Είχε κάθε δικαίωμα ως free agent.

Το θέμα λοιπόν έληξε οριστικά, χωρίς να παίξουν ρόλο τα λεφτά (αν ήταν θα έμενε σήμερα), αλλά όπως φαίνεται όχι και τόσο φιλικά. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για ενδεχόμενη συνεργασία στο μέλλον. Αν και ο χρόνος λένε πως είναι ο καλύτερος γιατρός, ο Σλούκας φρονώ πως θα μπορούσε να είχε χειριστεί πιο έξυπνα την υπόθεση προς όφελός του. Αν για παράδειγμα η συνάντησή του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο την προηγούμενη εβδομάδα δεν τον άφησε ικανοποιημένο, –στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως το αντίθετο έβγαζε προς τα έξω-, θα μπορούσε με μία απλή δήλωση, δύο τρεις μέρες μετά, να είχε τελειώσει το θέμα οριστικά και να μην έμπαινε καν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους «ερυθρόλευκους». Ακόμα-ακόμα και από την Τρίτη να το έκανε θα ήταν καλύτερα… Η καθυστέρηση κόστισε αρκετά στην εικόνα του και με δεδομένο πως δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα, αδίκησε τον εαυτό του.

Έμεινε όμως πιστός σε αυτό που είχε πει εξ΄ αρχής για το πώς θα αποφάσιζε και επέμεινε μέχρι τέλους. Αυτή η σταθερά είναι στα υπέρ του, όπως και η τρομερή υπομονή που έκανε όταν δεν είχε τον χρόνο που αναλογούσε στο ταλέντο του. Πείστηκε πως μέσω του –ομολογουμένως- δύσκολου δρόμου της αλλαγής, θα γίνει ο παίκτης που έχει ονειρευτεί και θα έχει τον ρόλο που θέλει και αξίζει. Το αν θα δικαιωθεί θα το δείξει ο χρόνος, είναι όμως εξαιρετικός και εξελίξιμος παίκτης, κάτι που σημαίνει πως έχει όλα τα φόντα. Μπορεί να γίνει κουβέντα για τον ρόλο, τον χρόνο, τις μπάλες που θα παίρνει με Ντίξον, Μπογκντάνοβιτς και Χίκμαν (όταν αποθεραπευτεί) στη περιφέρεια της τουρκικής ομάδας, όμως αυτός και ο νέος του προπονητής ξέρουν καλύτερα.

Όσο για τον Ολυμπιακό, σίγουρα έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς εκτός της δεδομένης αξίας του, είναι Έλληνας παίκτης «κορμού» με μεγάλη εξέλιξη. Ένας παίκτης που ανδρώθηκε στον Πειραιά, πήρε και πρόσφερε πολλά και θα μπορούσε να είναι «βασιλιάς» για χρόνια αν έμενε. Τα έδωσε όλα και θα ήταν αχαριστία να μην του αναγνωριστεί. Αν οι «ερυθρόλευκοι» τον κρατούσαν, δε θα χρειάζονταν να ψάξουν τον επόμενο ηγέτη τους, μετά τον Βασίλη Σπανούλη. Όμως αυτή η ομάδα, έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να ξεπερνά ανάλογες απώλειες. Σίγουρα, αυτή είναι η πιο μεγάλη, όμως η ζωή προχωρά και οι ισχυροί φαίνονται στα δύσκολα…

Υ.Γ.: Στην... σκιά του Σπανούλη ο Σλούκας δεν ήταν. Αυτά είναι για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Θυμηθείτε πόσες φορές αυτός άλλαξε τον ρυθμό και άλλες πόσες είχε τα «κότσια» να πάρει το τελευταίο σουτ και θα καταλάβετε...

Υ.Γ.1: Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια και γιατί είναι μία εκπληκτική παρέα τρομερών χαρακτήρων. Ο Κώστας θα λείψει και γι΄αυτό…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x