Νίκος Ζέρβας

Η πρόωρη ισχυροποίηση του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός σαρώνει στον μεταγραφικό σχεδιασμό και ο Νίκος Ζέρβας γράφει γιατί βαδίζει πλέον με ασφάλεια στη διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα, αλλά και την επανάκτησή τους στην Ευρώπη.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι κατάλληλες προϋποθέσεις υπήρχαν ή αλλιώς δημιουργήθηκαν. Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τη δύσκολη χρονιά της μετάβασης στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή κατακτώντας το νταμπλ και πλέον είχε μπροστά του ένα εύκολο καλοκαίρι σε ότι αφορά το σχεδιασμό και τις αναγκαίες βελτιωτικές κινήσεις. Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν διάθεση και χρήμα από τη διοίκηση για να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο βασικός κορμός, αλλά και έξυπνες προσθήκες. Έχοντας αποκτήσει ήδη Γιάνκοβιτς, Παππά, Φώτση και ανανεώσει Διαμαντίδη, Κάρι, Λάσμε, Γκιστ, το μπάτζετ έχει ήδη εκτοξευτεί, όπως και η ποιότητα της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι έγινε ο,τι χρειαζόταν.

Στην…αυγή του Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός έχει μοναδικές εκκρεμότητες το αν θα παραμείνουν και Ματσιούλις και Σχορτσανίτης, ενώ έχει στο ρόστερ και κενή θέση ξένου για να συμπληρώσει ένα πολύ δυνατό παζλ. Δύναμη που αντλείται και από τη κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, σε μία σεζόν που σχεδόν όλοι είχαν τους «πράσινους» προς διάλυση. Η εμπειρία της φετινής σεζόν, θα λειτουργήσει ευεργετικά και στη ψυχολογία των παικτών, ενώ η εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν πλέον από τον κόσμο ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του, θα συντελέσουν στην ήρεμη και μεθοδική δουλειά.

Απαλλαγμένος από το…φάντασμα του μεγάλου Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και το άγχος της επαναφοράς στη κορυφή, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία του. Παράλληλα, μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι του επιθετικά, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την αμυντική αποτελεσματικότητά που του έδωσε τις φετινές επιτυχίες. Από τη στιγμή που διατήρησε τα βασικά του όπλα στη θωράκιση της ρακέτας –Λάσμε, Γκιστ-, προσθέτοντας παράλληλα έναν ακόμα εξαιρετικό παίκτη στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνι –Φώτση- η επιτυχία στα μετόπισθεν μοιάζει δεδομένη. Αν αποκτηθεί ένας ακόμα ψηλός για να δίνει ποιοτικές ανάσες στον Γκαμπονέζο –ο Σχορτσανίτης μοιάζει να είναι εκτός εξίσωσης- η φροντ λάιν γίνεται πανίσχυρη.

Αυτό στο οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει να κοπιάσει για να φτιάξει έναν πιο ελκυστικό Παναθηναϊκό ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι το επιθετικό κομμάτι. Και εκεί τα σημάδια είναι αισιόδοξα, αφού με τον Κάρι από την προετοιμασία στο ρόστερ, τους Φώτση, Παππά και Γιάνκοβιτς που «έχουν» το σκοράρισμα, αλλά και πιο «ψημένο» το δίδυμο Μπράμος-Ματσιούλις –εφόσον μείνει- μόνο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί ο πρωταθλητής Ελλάδας και στο σκοράρισμα, κυρίως λόγω της «χημείας» που θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να μπει στη νέα σεζόν έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ του πριν τα μέσα του καλοκαιριού και αυτό είναι δείγμα σωστού προγραμματισμού απ’ όλους τους συντελεστές του. Έχει κάτσει εν πολλοίς στη θέση που ήταν πέρυσι ο βασικός του αντίπαλος, Ολυμπιακός και απολαμβάνει τους καρπούς των επιτευγμάτων του, αφήνοντας στους «ερυθρόλευκους» τη δύσκολη δουλειά της ανοικοδόμησης του ρόστερ. Όλα τα παραπάνω, βάζουν τους «πράσινους» λίγα μέτρα μπροστά στην εκκίνηση της νέας σεζόν, αλλά κυρίως, γεμίζουν με σιγουριά για το μέλλον, κάτι που είναι ίσως η σημαντικότερη κατάκτηση της νέας διοίκησης.

Υ.Γ. Οι νέες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά των αδελφών Αγγελόπουλων και διεθνών παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και τα υπονοούμενα για την ακεραιότητα των δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων των «ερυθρόλευκων», όχι μόνο δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και στο να καταλαγιάσει ο πόλεμος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει ότι προσπαθεί, αλλά ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά. Στρέφουν μάλιστα τα «φώτα» μακριά από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές –παίκτες, προπονητή-, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν τους αξίζει.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x