Νίκος Ζέρβας

Και στο μπάσκετ κύριε Κοντονή…

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τη στάση της ΕΟΚ προς την συμμετοχή του Ολυμπιακού στη Γ.Σ. του οικονομικού απολογισμού και αναρωτιέται γιατί δεν μπαίνει και το μπάσκετ στο… μικροσκόπιο της Πολιτείας.

Την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής, συναντούσε χθες τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, για να συζητήσουν τα θέματα του ελληνικού μπάσκετ, στα γραφεία της ΕΟΚ, διαδραματιζόταν ένα ακόμα επεισόδιο στις ταραγμένες σχέσεις της ομοσπονδίας με τον Ολυμπιακό. Μία αναταραχή που όπως και οι άλλες που έχουν συμβεί στο παρελθόν σε διάφορα μέτωπα, φρονώ πως δεν θα μεταφέρθηκε στον Υφυπουργό. Άλλωστε για τον ισχυρό άνδρα του πρωταθλήματος, όλα είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένα στην ελληνική λίγκα. «Success story», όπως… κομπορρημονούσε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση της χώρας.

Λίγα μέτρα μακριά από τη συνάντηση λοιπόν, η ΕΟΚ στεκόταν στο τυπικό και καθυστερούσε, «πατώντας» στην γραφειοκρατία και στους τύπους, τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστο Σταυρόπουλο να εισέλθει στη Γενική Συνέλευση των σωματείων, όπου μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς. Όπως έχει κάνει άλλωστε (εφαρμογή των κανονισμών) και σε τόσα άλλα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ… Ακολούθησαν ύβρεις και αποκλεισμός της «ερυθρόλευκης» πλευράς από οποιουδήποτε δικαίωμα ερώτησης επί της… ταμπακιέρας.

Ο οικονομικός απολογισμός είχε ψηφιστεί και ο εκπρόσωπος του ενός εκ των δύο κολοσσών του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν μπορούσε να ρωτήσει, ούτε να ελέγξει το τι ψηφίστηκε! «Θα αναρτηθεί στο internet» ήταν η γεμάτη στόμφο απάντηση. Η ερώτηση που προφανώς «καίει», αφορά στο που βρέθηκαν οι 800 χιλιάδες ευρώ για την wild card της Εθνικής ομάδας. Ποσό που η ομοσπονδία όφειλε σε καιρούς Μνημονίων να έχει αποδείξει εδώ και καιρό και φανερά, σε όλο τον ελληνικό λαό με ντοκουμέντα. Ναι, μιλάμε για την ίδια ομοσπονδία που παζαρεύει με τον Αντρέα Τρινκιέρι το ποσό της νόμιμης αποζημίωσής του, αφήνοντας τον Ιταλό να διασύρει το ελληνικό μπάσκετ στις δικαστικές αίθουσες.

Αν αυτός είναι τρόπος διοίκησης εν έτη 2015, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Αν ο τρόπος συμπεριφοράς, απέναντι σε μία και μόνο πλευρά, στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και σε πολλά άλλα, συνιστά ισονομία και διαφάνεια, τότε δεν χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι περισσότερο. Οφείλει όμως να το εξετάσει και μάλιστα ενδελεχώς η νέα Κυβέρνηση και ο Σταύρος Κοντονής, που ορθά προσπαθεί να βάλει αρχικά σε μία τάξη τα κακώς κείμενα του άρρωστου ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κάποιοι τον πείσουν πως δεν υπάρχουν, έστω και σε μικρότερο βαθμό, παθογένειες σε επίπεδο διοίκησης, διαιτησίας, βίας και παρασκηνίου και στο μπάσκετ, θα τον έχουν οδηγήσει σε ολέθριο σφάλμα.

Διότι και στα γήπεδα του μπάσκετ έχουν υπάρξει πολλάκις επεισόδια, τραυματισμοί από φωτοβολίδες και αντικείμενα και έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι. Διότι και στο μπάσκετ η ΚΕΔ λειτουργεί όπως της… καπνίσει και η διαιτησία κάνει τρομερά λάθη ή τρομοκρατείται από τους παράγοντες. Και στο μπάσκετ η δικαιοσύνη αφαιρεί κάποιες φορές βαθμούς για επεισόδια σε κάποιες ομάδες και επιβάλει απλό πρόστιμο για ανάλογες παραβάσεις σε κάποιες άλλες. Και στο μπάσκετ εισέρχονται άνθρωποι στα αποδυτήρια και απειλούν. Και στο μπάσκετ γίνονται εμπρηστικές δηλώσεις από τους παράγοντες, που «οπλίζουν» τα ήδη έτοιμα για καταστροφική δράση χέρια των άμυαλων. Και στο μπάσκετ σε ΔΣ ανάλογα με το πρόσφατο της Σούπερ Λίγκας οι πρόεδροι ανταλλάσουν μπινελίκια…

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, και στο μπάσκετ κύριε Κοντονή και στο… μπάσκετ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x