Νίκος Ζέρβας

Νικητής, αλλά μπερδεμένος Ολυμπιακός

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για τη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στην Λιθουανία επί της Νεπτούνας, το μεγαλείο του Σπανούλη, αλλά και πολλά που έχουν να διορθώσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Δίχως αμφιβολία, ο Ολυμπιακός κρατάει από το ματς στην Λιθουανία τη νίκη, τη μεγάλη εμφάνιση του αρχηγού του και την αποφυγή ενός ακόμα κάζου στην αρχή της σεζόν. Όχι, βαθμολογικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πάθαιναν τίποτα στην βέβαιη πορεία τους προς το Top 16, όμως η χαμηλή δυναμική της Νεπτούνας, θα επέφερε εκ νέου κλυδωνισμούς και γκρίνια, στο έτσι και αλλιώς ταλαιπωρημένο φετινό τους οικοδόμημα. Πλην της εξαιρετικής παρουσίας του Σπανούλη (πιο παραγωγική βραδιά της ευρωπαϊκής του καριέρας), την διαρκή άνοδο που δείχνει ο Σλούκας (άλλος Ολυμπιακός όταν παίζει) και τη μία ακόμα θετική εμφάνιση του Αγραβάνη πάντως, η γενικότερη εικόνα ήταν μέτρια έως κακή.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε για να δώσει θάρρος στους φιλόδοξους αλλά άπειρους Λιθουανούς, κάνοντας πολλά λάθη, δεχόμενος πολλούς αιφνιδιασμούς (κακές επιστροφές), χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ, ενώ επέμειναν για ένα ακόμα βράδυ στην ανελέητη εκτέλεση τριπόντων. Χωρίς συγκέντρωση και σοβαρότητα στην Ευρωλίγκα δε μπορείς να νικήσεις καμία ομάδα. Σίγουρα η δικαιολογία των τραυματισμών είναι επαρκής, αλλά όχι όλη η αιτία του κακού. Είναι φανερό πως η Νεπτούνας δεν είχε «διαβαστεί» επαρκώς, παίκτες που μέχρι πέρυσι έβλεπαν την διοργάνωση από την τηλεόραση έκαναν μεγάλη «ζημιά» και αυτό οφείλεται και στο νωθρό ξεκίνημα που παρουσιάζουν κάποιοι παλιοί (Μάντζαρης, Πέτγοτυεϊ, Ντάνστον), αλλά και η μη προσαρμογή των νέων (Χάντερ, Λαφαγέτ).

Δεν αποκλείεται η ομάδα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τόμιτς (σωστά επέμεινε στον Σπανούλη, παρότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το… ξεζούμισμά του), να επηρεάζεται (δεν είναι καθόλου εύκολη η αποστολή της) από την έλλειψη οριστικής απόφασης για την τεχνική ηγεσία. Αυτό αφορά την διοίκηση και όχι τους παίκτες και τους προπονητές. Είναι σίγουρο πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ψάχνουν για την ενδεδειγμένη λύση και δεν αποκλείεται να τους βγει σε καλό, αλλά όσο καθυστερούν, τόσο η ομάδα θα χάνει χρόνο στον αγώνα… δρόμου που κάνει για να βρει τη χαμένη αγωνιστική της ταυτότητα.

Η πρώτη φάση είναι σίγουρο πως θα κυλήσει… αναίμακτα και θα αρκούν η εμπειρία, η καρδιά και η προσωπικότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές όμως, βγαίνουν στο τέλος της σεζόν και στα κρίσιμα η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη. Είναι νωρίς για σαφές συμπέρασμα και κριτικές (ελέω των σημαντικών απουσιών), αλλά παρά τη νίκη, είναι σίγουρο πως εμφανίσεις… μπερδεμένης ομάδας, όπως αυτή στην Λιθουανία δε πρέπει να επαναληφθούν…

Υ.Γ. Και πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε το 10/10 με εκπληκτικές εμφανίσεις και «κόλλησε» στα δύσκολα. Καλύτερα να μην παίζει τώρα καλά και να ανέβει στο Top 16, αρκεί τα λάθη που κάνει τώρα να αποδειχθούν διδκατικά σε όλα τα επίπεδα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x