Νίκος Ζέρβας

Ο Ολυμπιακός μπορεί να σβήσει τη… φωτιά

Μετά από δεκατέσσερις σερί νίκες ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Εφές και ετοιμάζεται για το πιο δύσκολο Top 16 της ιστορίας του. Ο Νίκος Ζέρβας γράφει γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα βάφουν… μαύρα.

Αν στην αρχή της σεζόν και έτσι όπως αυτή ξεκίνησε στις εγχώριες διοργανώσεις, έλεγε κάποιος στον Ολυμπιακό πως θα τελείωνε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με 8-2 νίκες, παρά τα για ένα ακόμα χρόνο τρομερά προβλήματα με τους τραυματισμούς, φρονώ πως θα το έπαιρνε και θα έλεγε και ευχαριστώ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν την ανούσια πρώτη φάση έχοντας βάλει σημαντικά λιθαράκια για τη συνέχεια της χρονιάς, παίζοντας κατά γενική ομολογία καλά και δεν χρειάζεται να σταθούν περισσότερο απ’ όσο πρέπει στην κακή εικόνα του φινάλε κόντρα στην Εφές. Έχουν πλέον έτοιμους τόσους και τόσους παίκτες που θα αποτελέσουν το καλύτερο στήριγμα στους πρωτοκλασάτους που συνέρχονται από τα χτυπήματα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ίσως αυτή η ήττα να ήταν μάλιστα και αναγκαία –σε καμία περίπτωση δεν επιδιώχθηκε, απλά ήταν ανώτερη και πιο διψασμένη η Εφές- αφού όπως και να το κάνουμε η Λαμποράλ, είναι πιο βατή από το αστραφτερό και καλοπληρωμένο ρόστερ των τούρκων. Ο Σφαιρόπουλος θα κρατήσει την πολύ καλή εμφάνιση του Χάκετ, θα προβληματιστεί για την –φυσιολογική- ανετοιμότητα του Τζέιμς, θα τα ψάλει για την έλλειψη διάθεσης-συγκέντρωσης, την κακή άμυνα και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και θα αδράξει την ευκαιρία να «σφίξει» τα λουριά. Είναι αναγκαίο, όχι μόνο επειδή η εμφάνιση δεν αντικατόπτριζε την γενικότερη πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, αλλά κυρίως γιατί ακολουθεί ένα πρωτάθλημα-Γολγοθάς, που δεν επιτρέπει… δευτερόλεπτο χαλάρωσης.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Χίμκι και πιο κάτω Λαμποράλ, Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις, δεν εξασφαλίζουν στον Ολυμπιακό ούτε καν την πρόκριση. Την κάνουν δύσκολη και αφήνουν στην άκρη τα όποια σχέδια για πλεονέκτημα έδρας. Αν έρθει καλώς να ορίσει, όμως στόχος αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η είσοδος στην οκτάδα. Σε αντίθεση με τον πιο βατό (σε καμία περίπτωση εύκολο) του Παναθηναϊκού, ο όμιλος είναι σκέτη πρόκληση. Κάποιοι μπορεί και να… ξεγράψουν τους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως στο χέρι τους είναι να τους διαψεύσουν ξανά. Το έχουν κάνει βίωμα τα τελευταία χρόνια άλλωστε. Ο πλήρης Ολυμπιακός, έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και με τα… θηρία. Φυσικά και θα είναι δύσκολο, όμως αν μία ομάδα έχει το know how, τότε αυτή φορά «ερυθρόλευκα».

Μπροστά μας έχουμε ένα Top 16 αμφίρροπο και σκέτη απόλαυση για τον παρατηρητή. Το ΣΕΦ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην είναι γεμάτο και στα επτά παιχνίδια, γιατί οι εντός έδρας νίκες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Ο Ολυμπιακός πάλεψε, βγήκε πρώτος και λόγω του αστείου συστήματος της Ευρωλίγκας του κυρίου Μπερτομέου, ο οποίος ούτε φέτος απέτρεψε την παρωδία της τελευταίας αγωνιστικής, δεν πήρε το παραμικρό κέρδος αναφορικά με τους αντιπάλους του. Έχει λοιπόν έναν όμιλο-φωτιά, την οποία ασφαλώς και μπορεί να σβήσει, αν είναι αυτός που πρέπει. Αίσθησή μου είναι πως αν προκριθεί, έστω και τέταρτος, τον Μάιο θα επιστρέψει στο Βερολίνο μετά από επτά χρόνια. Ας μην προτρέχομε ακόμα όμως…

Υ.Γ. Ο Σφαιρόπουλος έβαλε πρωινή προπόνηση για το Σάββατο ως τιμωρία για την εμφάνιση… Τα πρώτα… νερά για να σβήσει η φωτιά (του ομίλου) πέφτουν…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x