Νίκος Ζέρβας

Ολυμπιακή επανεκκίνηση, όπως ακριβώς χρειαζόταν

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει από το Μόναχο για το «διπλό» ηρεμίας του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπάγερν, τα κέρδη του, ομαδικά και ατομικά και την βελτίωση που δεδομένα χρειάζεται στο άμεσο μέλλον.

Όταν η πίεση γίνεται αφόρητη, ο Ολυμπιακός σε όλες του της version, βρίσκει σχεδόν πάντα τον τρόπο για να αντιδρά. Να κερδίζει ηρεμία για να συνεχίζει τη δουλειά και το πλάνο του που φέτος είναι νέο και θα χρειαστεί, όπως έχουμε επισημάνει άπειρες φορές, περισσότερη υπομονή από ποτέ. Στο Μόναχο, η νίκη ήταν επιτακτική για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους και οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν και με το παραπάνω.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Κανείς δε περίμενε πως μέσα σε λίγες ώρες θα θέλξουν με την απόδοσή τους, όμως έζησαν με την καταπληκτική τους άμυνα και όταν χρειάστηκε, έβγαλαν στον «αφρό» το επιθετικό ταλέντο κάποιων παικτών και φεύγουν από την Βαυαρία με ένα πολύτιμο ροζ φύλλο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του, κράτησαν τη Μπάγερν των 83 πόντων μέσο όρο στους 62 και μάλιστα μπροστά στο κοινό της. Η απουσία του Γιόβιτς ήταν σημαντική, όμως και χωρίς αυτόν οι παίκτες του Ράντονιτς έφτασαν τον μέσο όρο των ασίστ τους. Ο Τζέντοβιτς των 14 ανά βραδιά έμεινε στους 2 και ο Μπούκερ στους 6. Αυτόματα η Μπάγερν ζητούσε πράγματα από τους υπόλοιπους, που είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους δύο προαναφερθέντες.

Όσο η άμυνα κρατούσε πίσω καλά, δε γινόταν να μη γίνει ένα «ξέσπασμα». Το έκανε ο Στρέλνιεκς με τους δέκα σερί πόντους στο 4ο δεκάλεπτο, βοήθησε και ο Σπανούλης και δεν πήγαν στράφι οι θυσίες που είχαν κάνει νωρίτερα οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και ΛεΝτέι. Κράτησα τον Αμερικανό πάουερ φόργοουρντ και στο μυαλό του Μπλατ πλέον, τελευταίο, αφού απόψε πήρε το πρώτο αμυντικό γαλόνι της καριέρας του. Επιθετικά πάντα είναι θετικός, όμως θωράκισε περισσότερο από ποτέ την ρακέτα, έκανε κλεψίματα και ήταν ο πιο σταθερός απ’ όλους. Σε ένα παιχνίδι με σκληρές άμυνες και από τις δύο ομάδες, δυναμικές αλλαγές, κλεψίματα, αστοχία και λάθη, η εμπειρία και το περισσότερο «θέλω» ήταν καθοριστικά.

Έγιναν όμως και απόψε πολλά λάθη (16), χάθηκαν 12 αμυντικά ριμπάουντ και υπήρχαν ασυνεννοησίες ακόμα και σε επαναφορά εντός χρόνου. Το ρεκόρ 4-4, με τρεις μάλιστα εκτός έδρας νίκες, φέρνουν τον Ολυμπιακό και πάλι σε ισορροπία, όμως δεν έλυσε τα προβλήματά του. Χρειάζεται δουλειά, προσθήκη ή και προσθήκες αν ο Αγραβάνης δεν ανταποκριθεί στο «5» (θα έχει όμως την ευκαιρία του) και συνέχεια στην πίστη και στην στήριξη σε ένα προπονητή που ξέρει τι κάνει, όσο και αν ακόμα δείχνει να ψάχνεται.

Πλέον, περιμένει η πρόκληση της πρωταθλήτριας Ευρώπης την Πέμπτη. Ενδεχόμενη νίκη, θα βάλει για τα καλά το τρένο ξανά στις ράγες και με περισσότερη ηρεμία και διορθωτικές κινήσεις, η σεζόν, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί όπως έχουν σχεδιάσει και ονειρευτεί στον Πειραιά. Χρόνο και στήριξη θέλουν…

ΥΓ: Το ότι ο Μάντζαρης δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, μπορεί να είναι τυχαίο, όμως είναι φανερό πως ο κόουτς Μπλατ με την επικείμενη απόκτηση γκαρντ, θα τον έχει πέμπτο στο rotation. Το παρκέ είναι ο καθρέφτης και ίσως να μην έχει άδικο. Στο χέρι του Μάντζαρη είναι με τη δουλειά και την εξέλιξή του να τον πείσει ότι κάνει λάθος. Είναι σίγουρο πως ο Μπλατ θα το αναγνωρίσει. Εδώ το κάνει δημοσίως και απαντάει σε όλο τον κόσμο, πράγματα που άλλοι προπονητές θα τους είχε «γυρίσει» το μάτι. Σεβασμός και κριτική στο τέλος, διότι κάποιοι έχουν υπερβεί τα όρια και ο άνθρωπος (με τα λάθη του) δεν είναι ούτε ενάμισι μήνα προπονητής σε επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

ΥΓ.2: Πολύ όμροφη εικόνα με 700 Έλληνες οπαδούς να στηρίζουν την ελληνική ομάδα. Το χαμόγελό τους που η βραδιά συνδυάστηκε με νίκη στο τέλος, ήταν όλα τα λεφτά. Σπάνιο συναίσθημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x