Νίκος Ζέρβας

Ολυμπιακή ηρεμία, πλουραλισμός και ενότητα

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, την κορυφή στην Ευρωλίγκα και το κέρδος από την αποκατάσταση της σχέσης οπαδών-Σφαιρόπουλου.

Για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία το «διπλό» στην Πόλη, ο Ολυμπιακός έπρεπε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα να πάει το ρεκόρ του στο 6-2 και κυρίως να δείξει αγωνιστική συνέπεια ανόδου. Αυτό και έκανε. Λίγο πιο εμφατικά και θεαματικά απ’ ότι προμήνυε η κόπωση από την διπλή αγωνιστική και τα 45 λεπτά της μάχης με την Φενέρμπαχτσε, αλλά με πολλαπλά κέρδη. Ένα από αυτά, ήταν το σκαρφάλωμα στην κορυφή, μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ, που βάζει την ομάδα στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας ενόψει της διπλής εκτός έδρας δοκιμασίας που ακολουθεί σε Μιλάνο και Βαλένθια.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για δεύτερη σερί αγωνιστική όμορφο μπάσκετ, με πλουραλισμό στην επίθεση, καλή άμυνα και υπεροχή στους κυριότερους τομείς της στατιστικής. Ήταν πιο εύστοχος σε δίποντα και τρίποντα, είχε περισσότερες ασίστ (18-8), έκανε μόλις 8 λάθη, συνέχισε με την ίδια διάθεση κάνοντας 8 κλεψίματα και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βελτιώσει και το μοναδικό του ψεγάδι απόψε, που ήταν τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές, αφού εκτός των διακριθέντων, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Τόμπσον και Παπαπέτρου, πήρε πράγματα και από τον ΜακΛιν, ξεκούρασε τον Πρίντεζη και είχε για δεύτερη σερί φορά σταθερό Ρόμπερτς, χωρίς να χρειαστεί ο Αμερικανός να παίξει πολύ.

Επιτρέψτε μου μία ξεχωριστή μνεία στον Μάντζαρη ο οποίος συνεχίζει να παίζει με πόνους και ενέσεις για την ομάδα. Ήταν και βελτιωμένος σε σχέση με τον Πόλη και επειδή πλησιάζει και η ώρα που θα ξεκουραστεί για μερικές μέρες (σ.σ. επιστρέφει ο Σπανούλης) μόνο καλύτερος μπορεί να είναι στη συνέχεια. Ομαδικά, ο Ολυμπιακός εκτός του ότι περιόρισε τα λιγοστά είναι η αλήθεια ατού του Αστέρα, ήταν σοβαρός, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα, έβγαλε θέαμα και έδειξε πως η μπόρα έχει περάσει για τα καλά, χάρη στη για μία ακόμα φορά σωστή αντιμετώπιση που είχε ολόκληρος ο οργανισμός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ακόμα έχει πολλά να δείξει σε όλα τα επίπεδα και όπως αναφέραμε και στις δύο σερί ήττες, δεν χρειάζεται ούτε τώρα βιαστικό συμπέρασμα για το που μπορεί να φτάσει.

Το πρόγραμμα δυσκολεύει πολύ στη συνέχεια και θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη βελτίωση, δουλειά και υπομονή για να φτάσει πολύ πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια. Το σίγουρο, είναι πως το 2/2 στην διαβολοβδιμάδα νο2 της Ευρωλίγκας, έβγαλε «σφυγμό», κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη των απαιτητικών φιλάθλων του και κυρίως ηρέμησε, για να δουλέψει. Ίσως το μεγαλύτερο κέρδος της υπέροχης βραδιάς, να είναι η στήριξη που πρόσφερε απλόχερα το κομμάτι της οργανωμένης εξέδρας στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αναγνωρίζοντας ίσως την άδικη και υπερβολική κριτική και αντίδραση πριν από μία εβδομάδα, ενεργοντας και με γνώμονα το κοινό καλό.

Η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο της (όταν δεν προβαίνει σε ασχήμιες) και την ενότητα και η… φασαρία που δημιουργήθηκε ανήκει στο παρελθόν. Αυτό, θα δώσει έξτρα δύναμη και ώθηση για την δύσκολη συνέχεια και οπως συνήθως συμβαίνειι, αυτή η ομάδα θα ξεπληρώσει αυτή την στήριξη εις διπλούν. Για την ώρα, κορυφή και… βλέπουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x