Νίκος Ζέρβας

Ολυμπιακός: Όρεξη, ενέργεια και μία… επιστροφή

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το φιλικό… ξεμούδιασμα του Ολυμπιακού κόντρα στο Μεσολόγγι και τα όποια κέρδη του ενόψει του αγώνα με την Εφές.

Τα φιλικά του Ολυμπιακού και της bwin κάθε Δευτέρα, έχουν πριν καν αρχίσουν ένα τεράστιο όφελος για όλους. Οι προσφορές που γίνονται στα νοσοκομεία, το υγειονομικό υλικό που δωρίζεται σε νοσηλευτές, ιδρύματα, γηροκομεία και γενικότερα σε συνανθρώπους μας που το έχουν μεγάλη ανάγκη εν καιρώ πανδημίας, υπερκερνά οποιαδήποτε αγωνιστική εικόνα και αν υπάρχει στο παρκέ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές, αλλά και στις ομάδες που ανταποκρίνονται, εξαργυρώνοντας σημαντικές προσφορές για τον τόπο τους.

Από εκεί και έπειτα, ασφαλώς και η δυναμική των αντιπάλων δεν αποτελεί κριτήριο για τον Ολυμπιακό. Δεν μπορείς να βγάλεις σαφές συμπέρασμα, ούτε τα παιχνίδια να αποτελέσουν καλή πρόβα για τις υψηλών απαιτήσεων κόντρες στην Ευρωλίγκα. Άλλωστε και στο πρωτάθλημα αν συμμετείχαν, με εξαίρεση 5-6 παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Προμηθέα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα συναντούσαν μεγαλύτερη αντίσταση. Είναι όμως αγώνες σε κανονικές συνθήκες, που δίνουν ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο να… ξεμουδιάσουν, αλλά και να δείξουν τι αξίζουν. Κόντρα στο φανερά ανέτοιμο και ασύνδετο λόγω των αλλαγών στο ρόστερ, Μεσολόγγι, ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο έδειξε όρεξη, έβγαλε πολύ ενέργεια (σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά) και είχε τρία-τέσσερα σημεία αναφοράς στο παιχνίδι του.

Αρχικά, δόθηκε η ευκαιρία στον Σάσα Βεζένκοφ να παίξει ξανά μετά από δυόμισι εβδομάδες αποχής. Ο 25χρονος φόργουορντ έδειξε ανεπηρέαστος και απέδειξε πόσο πολύ έλλειψε στα ματς με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Ο Νικολαίδης πήρε και πάλι χρόνο και ήταν θετικός, κυρίως για τις 6 ασίστ και τα 3 κλεψίματα που έκανε. Αν οι μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης εξαντληθούν, θα είναι χρήσιμο να πάρει χρόνο στα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας με γνώμονα τη νέα σεζόν. Καλός ήταν για ένα ακόμα φιλικό και ο Χαραλαμπόπουλος, ο Σλούκας σε 13 λεπτά βρήκε 8 ασίστ, ενώ αξιοθαύμαστη είναι η θέληση των αρχηγών Σπανούλη και Πρίντεζη, ακόμα και στα φιλικά. Ο πρώτος με την διαφορά στους 40 πόντους, έκανε και βουτιά στο κέντρο του γηπέδου για να διεκδικήσει μία μπάλα. Η σκέψη και μόνο πως νομοτελειακά κάποια στιγμή δεν θα τους βλέπουμε να αγωνίζονται σε μελαγχολεί.

Από εκεί και έπειτα όλοι έπαιξαν και κρατήθηκαν σε ρυθμό, ενώ ομαδικά οι 31 ασίστ, τα 14 κλεψίματα λόγω της προσήλωσης στην άμυνα και το εξαιρετικό 48% στα τρίποντα, είναι στοιχεία που σίγουρα καταγράφονται στα θετικά. Ασφαλώς και το παιχνίδι που ακολουθεί με την Εφές στην Πόλη δεν έχει την παραμικρή σχέση με το χθεσινό, όμως η διάθεση είναι φανερά ανεβασμένη. Σίγουρα οι πιθανότητες εισόδου στα πλέι οφ έχουν εκμηδενιστεί, καθώς το ζητούμενο των επτά ή οκτώ νικών που θα χρειαστούν στα δέκα παιχνίδια που απομένουν μοιάζει άπιαστο. Όμως ο Ολυμπιακός οφείλει να δείξει καλύτερη εικόνα, να προσπαθήσει περισσότερο και να κλείσει την σεζόν όσο καλύτερα μπορεί.

Περιμένοντες τις αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν και την στάση του στο μέλλον, θα έχει άπλετο χρόνο να σχεδιάσει καλύτερα την νέα χρονιά, όπου θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. Μία ακόμα σεζόν και μάλιστα τόσο ιδιαίτερη όσο η φετινή, χωρίς επίτευγμα μπορεί να ξεχαστεί-συγχωρεθεί. Όμως από εδώ και στο εξής, έχει την υποχρέωση-ευθύνη να αναζητά την πρόοδο και την εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Οι πρώτες πινελιές έχουν μπει, όμως μέχρι να ολοκληρωθεί ο μπασκετικός καμβάς ζωγραφικής, θέλει δουλειά και σημαντική ενίσχυση με… χρώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Bwin MVP Ιανουαρίου ο Σλούκας (video)

Πρόβλημα με Χάρισον στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x