Νίκος Ζέρβας

Ολυμπιακός που προβλημάτισε, ΑΕΚ που κατέθεσε ψυχή

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του κυπέλλου και βγάζει το… καπέλο στην ΑΕΚ και την κατάθεση ψυχής που έκαναν οι παίκτες της.

Η πρώτη μέρα με τους δύο ημιτελικούς του Final Four του κυπέλλου στην Κρήτη κύλησε ιδανικά στο μεγαλύτερο στοίχημα που φαίνεται πως κερδίζουν με ευκολία ΕΟΚ, τοπική Ένωση και Αστυνομία. Επιτρέψτε μου να αρχίσω με αυτό και μετά να μιλήσουμε για μπάσκετ, διότι αν επαναληφθεί και την Κυριακή η εικόνα φίλοι του Παναθηναϊκού να βλέπουν το ματς δίπλα σε αυτούς του Ολυμπιακού, να φωνάζουν για τις ομάδες τους αλλά να μην γίνεται το παραμικρό, ο πραγματικός φίλος του αθλήματος αδιαφορεί για τον τροπαιούχο.

Γράφει από το Ηράκλειο, ο Νίκος Ζέρβας

Με άρτια συνεργασία οι τρεις πλευρές, άφησαν εκτός γηπέδου όλους όσοι δεν αγαπούν το μπάσκετ, αλλά μόνο τις ομάδες τους και κυρίως τις… μανούρες και επέτρεψαν την είσοδο ανθρώπων στις εξέδρες που ήρθαν να δουν τους αγώνες. Να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν για ένα σφύριγμα, να πουν και μία κουβέντα παραπάνω, αλλά μέχρι εκεί. Το κλειστό «Δύο Αοράκια» έμοιαζε με θέατρο ώρες-ώρες και το προτιμώ από το να κοιτάω ψηλά για να αποφύγω την φωτοβολίδα και το κέρμα και οι παίκτες να ακούν τα σχολιανά τους για την οικογένειά τους. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να απολαύσουμε αθλητισμό, αρκεί να θέλουν αυτοί που τον διοργανώνουν.

Στο παρκέ, ο δεύτερος ημιτελικός Ολυμπιακού-ΑΕΚ, διέψευσε σε μεγαλύτερο βαθμό από τον πρώτο τις εκτιμήσεις πως οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν περίπατο. Τα πολλά προβλήματα της Ένωσης των επτά παικτών, ίσως να πείραξαν για τα καλά το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα, που συχνά πυκνά έμοιαζαν εντελώς απροετοίμαστοι σε ό,τι και αν εφάρμοζαν οι αντίστοιχοι του Στέφανου Δέδα. Και ας υπήρχε ποιοτική και ποσοτική διαφορά, και ας πήγε κάποια στιγμή το σκορ στο +18. Η φοβερή και τρομερή ΑΕΚ που αδικείται από τα προβλήματα που η διοίκησή της δημιούργησε, παραλίγο να γυρίσει εντελώς την κατάσταση, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί αν η διαφορά είχε πάει στους δύο πόντους στο τρίποντο του Κολόμ.

Και όλα αυτά με την ενέργεια να μην τελειώνει, παρότι αρκετοί από τους διαθέσιμους παίκτες της είναι σε προχωρημένη μπασκετικά ηλικία και δεν είναι και οι πιο αθλητικοί του κόσμου. Παρόλα αυτά, κάλυψαν όλα τα χάντικαπ που ήταν σε βάρος τους, παίζοντας έξυπνα με εξαιρετική τακτική που εγκλώβισε τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στο να νικήσει μεν, αλλά μόνο λόγω της ποιότητας κάποιων παικτών του και τίποτα περισσότερο. Φλιώνης, Χάμερ και Κολόμ έμοιαζαν με παίκτες τοπ επιπέδου Ευρωλίγκας, καθώς οι μπλαζέ αντίπαλοί τους, δεν κατάφεραν να πιέσουν σωστά και να τους αναγκάσουν σε λάθη.

Η ΑΕΚ του τόσο κοντού rotation, υπέπεσε σε μόλις επτά σφάλματα σε όλο το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός σε δέκα. Την ίδια ώρα η ασίστ ήταν 23-20 υπέρ της Ένωσης, που έκανε διπλάσια κλεψίματα (8-4) και το μόνο στατιστικό που μπορεί να καυχιούνται οι πειραιώτες, είναι τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ. Αν αυτά δεν είναι στοιχεία προβληματισμού για τον τελικό της Κυριακής με τον πολυνίκη του θεσμού Παναθηναϊκό, τότε ποια μπορεί να είναι; Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στο παιχνίδι, είναι πως αν ο Στέφανος Δέδας είχε δύο ακόμα κανονικούς παίκτες στην διάθεσή του, με τον… υπνωτισμό σε επίπεδο ρυθμού που πέτυχε στον αντίπαλο, ίσως ο τελικός να είχε άλλο ζευγάρι.

Οι παίκτες του δεύτερου rotation που μπήκαν στο +18, ανάγκασαν με την παρουσία τους τον προπονητή να τους αποσύρει και αν εξαιρέσει κανείς τους Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Σλούκα, οι υπόλοιποι δεν μπήκαν στο πνεύμα. Θετικοί ήταν και οι Φαλ και Μάρτιν, όταν τροφοδοτούνταν, πράγμα που δεν εξηγείται όταν η ΑΕΚ έχει μοναδικό σέντερ τον τίμιο Δημήτρη Μαυροειδή. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στους τίτλους μετά από έξι χρόνια, θα πρέπει να ακούσει για τα καλά τις… καμπάνες και να εμφανιστεί εντελώς διαφορετικός. Ο δεύτερος ημιτελικός είχε δύο νικητές και οι «κιτρινόμαυροι» φεύγουν από την Κρήτη με το κεφάλι ψηλά για την υπερπροσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός θα λύσει σε λίγες ώρες το πρόβλημά που ο ίδιος δημιούργησε αγωνιστικά στον εαυτό του; Θα το μάθουμε σε μερικές ώρες…

Υ.Γ.: Το εξαιρετικό κλίμα, πήγαν να χαλάσουν δύο-τρεις ανεγκέφαλοι που έβρισαν την μάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα την ώρα που έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση. Αμέσως η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο αυτούς… νταήδες και το θέμα έληξε. Μακάρι να μην μπουν ποτέ ξανά σε κανένα γήπεδο της Κρήτης. Έτσι γίνεται η αρχή για να τελειώνουμε μια και καλή με ανάλογες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x