Νίκος Ζέρβας

Παίρνεις, ή όχι αντί-Λο;

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr για το θέμα που προέκυψε στον Ολυμπιακό με τον νέο τραυματισμό του Έισι Λο και αν οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να τον αντικαταστήσουν ενόψει Top16.

Χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα και δύο ήττες για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Η μία εντός προγράμματος από τον Παναθηναϊκό και η άλλη εκτός, από τον ΚΑΟΔ. Η πρώτη στέρησε από τον Ολυμπιακό την διεκδίκηση του κυπέλλου και η δεύτερη, πιθανότατα, την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Η Ελλάδα της υπερβολής, άρχισε να απαξιώνει και οι φίλαθλοι να ζητούν αλλαγές στο ρόστερ. Αυτοί που μέχρι πριν δέκα μέρες ήταν άριστοι «οδηγοί» του «τρένου», πλέον δεν κάνουν, ο σχεδιασμός είναι λάθος και άλλα τέτοια όμορφα που συνηθίζεται να λέμε όταν μία μεγάλη ομάδα χάνει. Καταστροφολογίας το ανάγνωσμα….

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Εδώ θα μου πείτε, οι ίδιοι που είχαν έτοιμα τα κείμενα της απόλυσης Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό, επιδόθηκαν πάλι στο γνωστό και αγαπημένο σπορ της… κωλοτούμπας μετά τον ημιτελικό, αποθεώνοντας τις τακτικές και τα συστήματα του Έλληνα προπονητή. Η ουσία είναι πως ούτε ο Ολυμπιακός έγινε κακή ομάδα -φυσικά και δεν ήταν άτρωτος-, ούτε ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του, Μαϊάμι Χιτ και Γκρέγκ Πόποβιτς αντίστοιχα. Είχαν και έχουν πολλά θέματα να διορθώσουν για να φτάσουν στον μεγάλο τους στόχο που είναι το Final Four του Μιλάνου και η κατάκτηση του τροπαίου και άπαντες οφείλουν να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στα κάθε λογής πρώιμα συμπεράσματα. Και που και που, να αποδίδουν και τα εύσημα σε ομάδες όπως ο ΚΑΟΔ, που με αυτή του την επιτυχία, έβγαλε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα από τη… μιζέρια και την μονοδιάστατη εξέλιξή του. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις…

Μιλώντας για ζητήματα που έχουν να λύσουν οι «αιώνιοι», στον Ολυμπιακό προέκυψε χρονιάρες μέρες και ένα ακόμα και μάλιστα μεγαλύτερης σημασίας από τα υπόλοιπα. Ο τραυματισμός του Έισι Λο, που ενδέχεται να τον στερήσει από τους πρωταθλητές Ευρώπης μέχρι και για ενάμιση μήνα, είναι ίσως η πιο κρίσιμη απόφαση που θα πάρει το τεχνικό τιμ και η διοίκηση της ομάδας ενόψει της συνέχειας. Ίσως και πιο καθοριστική, από την δεδομένη διαχείριση που πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της, μετά από αυτά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα.

Από χθες, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση παίκτη στην θέση του Αμερικανού γκαρντ, που αν επιβεβαιωθούν στα ιατρικά τεστ οι εκτιμήσεις, θα απουσιάσει τουλάχιστον από τον πρώτο γύρο του Top 16. Πλήγμα, έστω και αν ο Λο δεν είχε βρει φέτος ρυθμό και ουσιαστικά ήταν παρών-απών. Η λογική έλεγε πως αν παρέμενε υγιής, από τον Ιανουάριο και έπειτα θα ανέβαζε ρυθμό και είναι εκ των ων ουκ άνευ να αναφέρουμε πόσο πολύτιμος είναι για την ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου συνόλου, ο καλός Λο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καλείται να αποφασίσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, αν θα γίνει προσθήκη, διότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος.

Η μεταγραφή πρέπει να γίνει μέχρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οπότε όπως λέει και ο λαός, «τέτοια ώρα τέτοια λόγια». Αν ο προπονητής της ομάδας έχει βρει παίκτη που θα μπορέσει άμεσα να βοηθήσει και η διοίκηση δεν αρνηθεί να πληρώσει και το ανάλογο τίμημα –αν πρόκειται για σούπερ περίπτωση δεν γίνεται να μην κοστίζει-, ίσως η κίνηση να είναι καλοδεχούμενη. Παρόλο που προκύπτει το ερώτημα, «και τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο Λο;», η άποψή μου είναι πως όλοι οι καλοί χωράνε. Εφόσον γνωρίζεις ότι θα σου λείψει ένα σημαντικότατο «γρανάζι» στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το αντικαταστήσεις.

Αν όμως, δεν υπάρχει ή δεν βρεθεί επάξιος αντικαταστάτης, ίσως να είναι πιο φρόνιμο από το να γίνει μεταγραφή… συμπληρωματικού, να μείνει ως έχει το ρόστερ και να δοθεί περισσότερος χρόνος στο rotation στον Κατσίβελη, που στα δύσκολα εδώ και δύο χρόνια έχει ανταποκριθεί άριστα. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει τον Σλούκα ωριμότερο από ποτέ, όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στην δημιουργία, οπότε ίσως το κακό, να είναι μικρότερο απ’ ότι δείχνει.

Υ.Γ. Ακόμα και με τον Λο στα… πιτς, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερο ένα 4-5αρι. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στην παρουσία των Σιμονς και Μπέγκιτς, ίσως η προσθήκη σε αυτές τις θέσεις να ήταν πιο χρήσιμη.

Υ.Γ.1. Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και δουλειά σε όλους!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x