Νίκος Ζέρβας

Πάνοπλο ρόστερ μεταλλίου

Ο Αντρέα Τρινκιέρι γνωστοποίησε τις κλήσεις των διεθνών για τη προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Ευρωμπάσκετ και ο Νίκος Ζέρβας εξηγεί στο www.sportfm.gr γιατί η «γαλανόλευκη» έχει ελπίδες μεταλλίου.

Μία και μόνο ματιά στη λίστα των δεκαοκτώ παικτών που θα αρχίσουν προετοιμασία στις 24 Ιουλίου στο Καρπενήσι, αρκεί για να επιβεβαιώσει το πόσο τυχερός-άτυχος είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι. Αν εξαιρέσει κανείς τον Κουφό, είχε την ευχέρεια να καλέσει ο,τι καλύτερο υπάρχει εντός και εκτός συνόρων και πλέον αρχίζουν και γι’ αυτόν τα δύσκολα. Αυτά της δουλειάς για να εντρυφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι παίκτες στη φιλοσοφία του, αλλά και της επιλογής της δωδεκάδας, που δείχνει να είναι δυσκολότερη από ποτέ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Με την ευχή αυτοί που θα αρχίσουν τη προετοιμασία, να παραμείνουν υγιείς μέχρι το τέλος της και θέλοντας να ξεχωρίσουμε τους «σίγουρους», το μέτρημα σταματά μετά βίας στον αριθμό δέκα. Χωρίς να γνωρίζουμε απόλυτα τον τρόπο σκέψης του Ιταλού τεχνικού –θα προσπαθήσει να “παντρέψει”- ισορροπήσει τις καλές αμυντικές μας δυνατότητες με τις επιθετικές- θέση για τη Σλοβενία έχουν οι Σπανούλης, Φώτσης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μπράμος, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Ζήσης, Καλάθης και Σλούκας. Παίρνοντας πάντα το ρίσκο για ένα-δύο λάθη στα προηγούμενα ονόματα, η σούμα μας κάνει τέσσερα γκαρντ, δύο σμολ και τρία πάουερ φόργουορντ και έναν σέντερ.

Αυτό, σημαίνει πως ο εξαιρετικός φέτος Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να πάρει μία θέση, έχοντας πλεονέκτημα ότι σε χαμηλά-ευέλικτα σχήματα μπορεί να δώσει λύσεις και στο «5». Χωρίς να σημαίνει βέβαια πως ο Τρινκιέρι δεν θα τον επιλέξει για το «4», με αποτέλεσμα να απειληθεί ένας εκ των θεωρητικά σίγουρων φόργουορντ, ή και όχι, με αποτέλεσμα ο αριθμός να πάει στο έντεκα. Για τη θέση του δεύτερου σέντερ θα κονταροχτυπηθούν Βουγιούκας-Σχορτσανίτης, που αν επιλεγεί ο Μαυροκεφαλίδης, θα ολοκληρώσει τους δώδεκα εκλεκτούς. Σε αντίθετη περίπτωση και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι λογικά για τους Κατσίβελη, Παππά και Γιάνκοβιτς θα είναι καλό τεστ προετοιμασίας-εγκλιματισμού ενόψει των επόμενων χρόνων, μία θέση θα διεκδικήσουν Περπέρογλου και Βασιλειάδης.

Ο πρώτος επέστρεψε μετά από δύο χρόνια λόγω του γνωστού σοβαρού προβλήματος υγείας και έδειξε στον Ολυμπιακό πόσο πολύτιμος είναι με την εμπειρία του, ενώ ο δεύτερος έκανε εξαιρετική σεζόν στη Μπιλμπάο και μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Ίσα-ίσα που ενδεχόμενος αποκλεισμός του, μπορεί να θεωρηθεί αδικία. Ποια δεν θα είναι όμως –με εξαίρεση τους τρεις μικρούς-; Αν αυτό το…μπέρδεμα στην στοιχειοθέτηση των στοιχείων δεν είναι ευτυχία και δείγμα του πάνοπλου ρόστερ που διαθέτουμε σε όλες τις θέσεις, τότε τι είναι;

Η παρουσία του Αντρέα Τρινκιέρι, εξασφαλίζει την ηρεμία σε ότι αφορά το αντικειμενικό των επιλογών, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες στην προετοιμασία και το μόνο που απομένει είναι η σκληρή δουλειά. Έχουμε μία τεράστια ευκαιρία επιστροφής στο βάθρο μετά από τέσσερα χρόνια και γιατί όχι, ανόδου στο κορυφαίο σκαλί του. Μετά από αρκετά χρόνια, δεν έχουμε εμείς «κενά», αλλά οι βασικοί αντίπαλοί μας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτοί θα πρέπει να αντιπαρατάξουν εναλλακτικά όπλα στο παρκέ και να μην ψάξουν για δικαιολογίες στις απουσίες. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ, ενώ τα βγάλαμε πέρα ακόμα και με άπειρους και αμούστακους…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x