Νίκος Ζέρβας

ΠΑΟΚ, ο καλύτερος μετά τους «αιώνιους»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για το επίτευγμα του «δικεφάλου του βορρά» και τις μελλοντικές πιθανότητές του να κοντράρει το…δίπολο.

Το σκηνικό που στήθηκε στη Πυλαία με οκτώ χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ να υποστηρίζουν θερμά, αλλά κόσμια την ομάδα τους στο νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στον Άρη, σε συνδυασμό με την επέτειο της κατάκτησης των κυπέλλων Κόρατς και Κυπελλούχων αντίστοιχα από τις δύο ομάδες, έδωσαν μία διαφορετική αίγλη στο μεταξύ τους ματς της 20ης αγωνιστικής. Ακόμα και το παιχνίδι είχε καλή εξέλιξη, θεαματικές φάσεις και «αστραφτερούς» πρωταγωνιστές. Και αν για τους «κίτρινους» η προσπάθεια που γίνεται φέτος, από τον Βαγγέλη Αγγέλου και τα ελληνόπουλά του, αξίζει έτσι και αλλιώς συγχαρητήρια, για τον «δικέφαλο του βορρά», τα μπράβο αυξάνονται και πληθαίνουν με ρυθμό μαθηματικής προόδου.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν το «σημάδι» ότι κάτι αλλάζει. Όχι μόνο στο διοικητικό-οικονομικό κομμάτι όπου εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει τάξη από τον…νοικοκύρη Μπάνε Πρέλεβιτς και τους συνεργάτες του, αλλά και στο αγωνιστικό. Οι έξι συνεχόμενες νίκες που ακολούθησαν τον θρίαμβο επί του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και το εμφατικό 10-0 στην Θεσσαλονίκη, είναι μία απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι «φωτοβολίδα». Με εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο από τον Σούλη Μαρκόπουλο, προσεκτικές κινήσεις στις μεταγραφές, αλλά και «λαχεία» όπως η απόδοση των «γερόλυκων» Παπαδόπουλου και Χαραλαμπίδη, οι θεσσαλονικείς συνεχίζουν να εκπλήσσουν και να αφήνουν υποσχέσεις.

Ο στόχος της τρίτης θέσης θα κριθεί στα πλέι-οφ, αλλά παρακολουθώντας τον έτερο διεκδικητή της, πιο εύρωστο οικονομικά και με περισσότερο ταλέντο στο ρόστερ Πανιώνιο, διαπιστώνει κανείς ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ, είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα πλην «αιωνίων». Είναι πιο «δεμένο» σύνολο, διαθέτει περισσότερο ορθολογισμό και εμπειρία στο παιχνίδι του και παρόλο που έχασε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες (ΜακΓκραθ και Χαριτόπουλο) δείχνει να μην έχει απολέσει σχεδόν τίποτα από την συνταγή της επιτυχίας. Τα παραπάνω είναι προϊόν δουλειάς, υπομονής και επιμονής και αξίζουν τη στήριξη του κόσμου, όχι μόνο στα ντέρμπι.

Το πιο ενθαρρυντικό, είναι ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί ίσως την πιο λαμπερή ελπίδα ή αλλιώς έχει όλα τα εχέγγυα για να αποκτήσει μελλοντικά το ελληνικό πρωτάθλημα έναν ακόμα διεκδικητή. Αν όχι ισάξιο, τουλάχιστον ικανό για την έκπληξη, αφού είναι εκ των ων ουκ άνευ η σταδιακή αποδυνάμωση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όσο η οικονομική κατάσταση στην χώρα δεν επιτρέπει μπάτζετ μεγαλύτερα των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Στη παρούσα φάση, ο δικέφαλος του βορρά δεν μπορεί ούτε καν να σκέφτεται τέτοια ποσά, όμως σε περίπτωση που το παράδειγμα του φετινού χορηγού, Δημήτρη Κοντομηνά, ακολουθήσει ο μέχρι τώρα πιο «ζεστός» με την ιδέα της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, η ιστορία μπορεί να αλλάξει άρδην…

Υ.Γ. Το ντεφορμάρισμα του Σπανούλη, φαίνεται ακόμα και στα εύκολα παιχνίδια πρωταθλήματος του Ολυμπιακού κόντρα στον Κολοσσό. Είναι σχεδόν σίγουρο όμως ότι όταν πρέπει, θα είναι αυτός που πρέπει…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x