Νίκος Ζέρβας

Πιο επιθετικός και πιο «γεμάτος» Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τα φιλικά ενόψει της νέας σεζόν και ο Νίκος Ζέρβας, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα καινούργια στοιχεία που βάζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο παιχνίδι των πρωταθλητών.

Όσο και αν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ στον ομαδικό αθλητισμό, ισχύει στο έπακρο πως τα φιλικά δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Γίνονται κυρίως για τους προπονητές και για να ξεμουδιάσουν οι παίκτες και πολλές φορές η εικόνα που παρουσιάζει μία ομάδα στις επίσημες υποχρεώσεις της, απέχει παρασάγγας από αυτή που δείχνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός, στο πιο δύσκολο μέχρι χθες φιλικό του ενόψει της νέας σεζόν νίκησε τον Άρη χάρη σε ένα συνολικά πολύ καλό επιθετικά και εξαιρετικό στο τρίτο δεκάλεπτο αμυντικά παιχνίδι, όμως έχει ακόμα αρκετό δρόμο για να διανύσει μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό για εκείνον επίπεδο.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Εκμεταλλευόμενος το μεγάλο του όπλο που είναι η ομοιογένεια, έχει ως τώρα 90 πόντους μέσο όρο στην επίθεση και δέχεται 60 στην άμυνα, υπολογίζοντας και τα προηγούμενα φιλικά κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και το Λαύριο. Η έλλειψη εικόνας από αυτά τα παιχνίδια, μας περιορίζει στην ανάγνωση της στατιστικής, αλλά και σε πληροφορίες όσων τα παρακολουθούν. Κοινή συνισταμένη των στοιχείων, είναι ότι ο Ολυμπιακός πλην των δύο νέων βασικών παικτών του, έχει φέτος έξτρα λύση τον ανανεωμένο, Κώστα Παπανικολάου, ακόμα πιο «ψημένους» τους Παπαπέτρου και Αγραβάνη και γενικότερα πληρότητα σε ρόστερ, που θα διατηρηθεί, ειδικά αν η… μοίρα του φερθεί καλύτερα με τους τραυματισμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η δουλειά στη προετοιμασία είναι εντελώς διαφορετική καθώς θα πρέπει η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη από Οκτώβρη μήνα, καθώς η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, δεν αφήνει περιθώριο για ήττες ούτε στην αρχή της σεζόν. Ο χρόνος θα δείξει αν το πλάνο που έχει ετοιμαστεί και τηρείται από το τεχνικό τιμ θα αποδώσει καρπούς, αφού όπως εύστοχα έχει δηλώσει ο Βασίλης Σπανούλης, ό,τι ξέρουν όλοι για τις νέες απαιτήσεις της σεζόν, ξέρουν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Τίποτα απολύτως…

Το ευτύχημα είναι πως άπαντες είναι από τη πρώτη μέρα μαζί στην προετοιμασία, μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, «δένονται» περισσότερο και οι νέοι Γκριν και Μπιρτς, έχουν προσαρμοστεί γρηγορότερα του αναμενομένου. Και αν για τον πρώτο το ταλέντο του στο σκοράρισμα ήταν δεδομένο, τα λόγια που ακούγονται για τον αντικαταστάτη του Οθέλο Χάντερ, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Ο Ολυμπιακός δείχνει πως δουλεύει για να είναι πιο «γλυκός» και πολύπλευρος επιθετικά και η παρουσία του Γκριν, συν τον πάντα επικίνδυνο Λοτζέσκι, βοηθά στο έπακρο τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Σφαιρόπουλος δουλεύει για να καλυφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το «4» και να δικαιωθεί και στην Ευρώπη το ρίσκο-στήριξή στους Έλληνες να μην… ντουμπλάρει τον Πρίντεζη με ξένο φόργουορντ, αλλά και να αποδώσει στο 100% η σφικτή άμυνα που θέλει να παίξει.

Με την επιστροφή του Πάτρικ Γιάνγκ (θα τον δούμε για πρώτη φορά στα φιλικά της Κρήτης) το παζλ θα αρχίσει να συμπληρώνεται ολοκληρωτικά και οι ρόλοι θα αρχίσουν να κατανέμονται πλήρως. Αυτό, ίσως να είναι και το «κλειδί» για τον φετινό Ολυμπιακό, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, διότι είναι δεδομένο πως οι λύσεις είναι περισσότερες και ποιοτικότερες, ιδιαίτερα επιθετικά. Αυτά, σα μία πρώτη… παρακινδυνευμένη ιδέα για το τι θα δούμε φέτος… Η συνέχεια στο… Ηράκλειο.

Υ.Γ. Κεντρικός χορηγός για το πρωτάθλημα δεν έχει βρεθεί. Οι «μικρομεσαίες» ομάδες δε γνωρίζουν αν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Η διαδικασία για την 14η ομάδα προκάλεσε για μία ακόμα φορά… γέλιο. Οι ποινές σε περίπτωση επεισοδίων ή αντισυμβατικών συμπεριφορών οπαδών ή παραγόντων πάνε προς, υπέρ των παραβατών… απλοποίηση με τις ευλογίες των ομάδων. Ο έλεγχος στα οικονομικά του ΕΣΑΚΕ έδειξε… ατασθαλίες. Κύριε Κοντονή, ο… φάρος τρεμοσβήνει…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x