Νίκος Ζέρβας

Ποιός Γενάρης; Ο Δεκέμβρης κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό

Τα τρία μπασκετικά ντέρμπι «αιωνίων» τον Ιανουάριο είναι από χθες το θέμα συζήτησης και ο Νίκος Ζέρβας αναλύει γιατί τα πιο σημαντικά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό διεξάγονται τον Δεκέμβριο.

Η κληρωτίδα έκανε για μία ακόμα χρονιά το χατίρι στο ελληνικό μπάσκετ και δεν θα δούμε τελικό κυπέλλου «αιωνίων» με εξακόσιους, έτοιμους για μπάχαλα, νοματαίους από τη μία και ισάριθμους από την άλλη. Ανέδειξε ζευγάρι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στα ημιτελικά και εκτός του προαναφερθέντος σκηνικού ντροπής που αποφεύχθηκε, Άρης ή ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στους τίτλους, αφού σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο, όλα γίνονται. Το, ένα ακόμα, φετινό συναπάντημα των «αιωνίων» στο κύπελλο, έδωσε εύλογα τροφή για συζήτηση και προσμονή, αφού μέσα στον Ιανουάριο θα τους απολαύσουμε τρεις φορές. Για την Ευρωλίγκα, το κύπελλο και το πρωτάθλημα κατά σειρά.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Όσο κοντά ημερολογιακά είναι ο Ιανουάριος για τον Ολυμπιακό όμως, άλλο τόσο μακρινός φαντάζει για την ώρα. Ασφαλώς και τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν άλλη αίγλη και σε πολλές περιπτώσεις καθορίζουν ψυχολογία (σ.σ. το ματς κυπέλλου ίσως κρίνει και έναν τίτλο) και περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όμως για την ώρα μπορούν να περιμένουν. Με ρεκόρ 5-4 στην Ευρωλίγκα και μοναδική επικίνδυνη έξοδο στο πρωτάθλημα, ως το τέλος του πρώτου γύρου, την Πυλαία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καιρό να σκέφτονται τους «πράσινους», αλλά την επόμενη εξάδα αγώνων στην Ευρωλίγκα, που ενδέχεται να κρίνει πολλά. Μέσα στον Δεκέμβριο, οι πρωταθλητές θα δώσουν έξι παιχνίδια, που παρότι όταν θα έχουν ολοκληρωθεί θα βρισκόμαστε στη μέση του μαραθωνίου, ίσως καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα και τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις τους.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Παρασκευής με τη Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη, η συγκομιδή που θα έχουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, οπότε και υποδέχονται τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, μπορεί να τους βάλει όχι μόνο σε τροχιά πρόκρισης, αλλά και διεκδίκησης μίας θέσης για το πλεονέκτημα έδρας. Αν δε τα καταφέρουν, το τελευταίο θα έχει απομακρυνθεί επικίνδυνα, ενώ ακόμα και η πρόκριση θα δυσκολέψει αρκετά. Όσο και αν θα είναι σχετικά νωρίς, οι ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν οφείλουν να κερδίζουν όταν το πρόγραμμα γίνεται βατό, χωρίς να σημαίνει πως είναι και εύκολο. Μετά την αναμέτρηση με την επικίνδυνη ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ακολουθούν αυτές με Ούνιξ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ερυθρό Αστέρα (εντός) και Μπάμπεργκ (εκτός).

Όπως και να το κάνουμε, παραπάνω από μία ήττα σε αυτό το σετ αγώνων θα πάει πολύ πίσω τον Ολυμπιακό, οπότε θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή για όσο το δυνατόν περισσότερες, αν όχι έξι, μέχρι το τέλος του 2016 νίκες. Σε αυτή τη περίπτωση, εκτός από το τεράστιο βαθμολογικό κέρδος, καταλαβαίνει κανείς πως η ψυχολογία θα ανέβει στα ύψη και η ομάδα θα έχει αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα στα αποτελέσματα. Ενδεχομένως, να έχει βελτιώσει και το παιχνίδι της, ώστε να μπει στον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, αλλά και στον «καυτό» Ιανουάριο των ντέρμπι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεκέμβριος λοιπόν ο σημαντικός μήνας και… βλέπουμε.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x