Νίκος Ζέρβας

«Ρουκέτα» σε... έγκαιρη εκτόξευση

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για το όνειρο του Κώστα Παπανικολάου που έγινε πραγματικότητα και τις πολλές πιθανότητες του να γίνει ο πιο επιτυχημένος Έλληνας που θα έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

«Χωριό που φαίνεται… κολαούζο δεν θέλει» λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, φράση που ταιριάζει «γάντι» στην εξέλιξη της καριέρας του Κώστα Παπανικολάου. Από τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις μικρές Εθνικές ομάδες, μέχρι και την… απογείωση με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του και την κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τον Ολυμπιακό, φαινόταν πως ο Έλληνας φόργουορντ είναι φτιαγμένος για το ΝΒΑ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το κορμί του, οι αλτικές του ικανότητες, η εξυπνάδα. η ικανότητά του στην άμυνα, η προσφορά του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του παιχνιδιού και η ενέργεια που μπορούσε από μικρός να καταθέσει στο παρκέ ήταν το… διαβατήριο. Οι ατελείωτες εργατοώρες που κατέγραψε για να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, έβαλαν απλά τη σφραγίδα για το υπερατλαντικό ταξίδι. Ο 24χρονος φόργουορντ, ανάγκασε τους Ρόκετς να ξοδέψουν κάτι παραπάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια για να τον πείσουν να αφήσει τη Μπαρτσελόνα και αυτή με τη σειρά της να του δώσει το «ελεύθερο» και το deal του καλοκαιρού να είναι γεγονός. Ο διεθνής παίκτης γίνεται το «δέκα» το καλό της Ελλάδας στο ΝΒΑ, αφού είναι ο δέκατος συμπατριώτης μας που θα αγωνιστεί στον μαγικό του κόσμο.

Και μάλιστα με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και καταξίωσης από κάθε άλλον που πάτησε παρκέ στις ΗΠΑ, αφού εκτός των προαναφερθέντων ικανοτήτων, που είναι… κομμένες και ραμμένες για τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ εκεί , ο Παπανικολάου κάνει το μεγάλο βήμα στην κατάλληλη ηλικία από κάθε άποψη. Πανέτοιμος και ώριμος αγωνιστικά, “χορτασμένος” από τίτλους και μάλιστα με δύο μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και οικονομικά αποκατεστημένος για όλη του τη ζωή. Μακάρι όταν θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Ρόκετς, να έχει στο παλμαρέ του και ένα μετάλλιο με την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Θα είναι ένα ακόμα εφόδιο αυτοπεποίθησης για τις δύσκολες πρώτες μέρες, αφού ο δρόμος για την καθιέρωση στο ΝΒΑ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρειάζεται υπομονή, τύχη και προσαρμοστικότητα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Ο «Παπ» όμως, έχει δείξει πως οι προκλήσεις είναι ειδικότητά του και δύσκολα απογοητεύει όσους ποντάρουν σε αυτόν. Οι ευχές μας, θα τον συνοδεύουν…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x