Νίκος Ζέρβας

Σοβαρός και αποφασισμένος Ολυμπιακός

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το καταπληκτικό μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός, τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια και την αποφασιστικότητα που δείχνει ενόψει τελικών.

Ασφαλώς και για να κρίνει κανείς τη φετινή αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, δεν περίμενε τον πρώτο ημιτελικό της Basket League με τον Άρη. Δυστυχώς, η διαφορά δυναμικότητας των «αιωνίων» σε σχέση με τους αντιπάλους τους στην τετράδα παραμένει χαώδης. Είναι φανερό πως για να δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια στα πλέι οφ –θέληση όλων όσοι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ-, θα περιμένουμε για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο (αισιόδοξη πρόβλεψη). Η διαφορά ρεκόρ (+45) στα παιχνίδια με τους «κίτρινους» και η εικόνα του αγώνα μιλάει από μόνη της, όμως δεν αποτρέπει την εξαγωγή δύο-τριών χρήσιμων συμπερασμάτων.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Πρώτο και κυριότερο, το ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του, έδειξαν άμεση προσαρμογή και επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα αμέσως μετά το Final Four. Μπορεί η δεύτερη θέση στην Ευρώπη να ήταν μία ακόμα υπέρβαση που έτυχε της αναγνώρισης όλων, αλλά όπως και να το κάνουμε μία ήττα σε τελικό δεν είναι ευχάριστη. Θα περίμενε κανείς πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί λίγο καιρό για να πάρει ξανά μπρος, όμως χάρη στον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα των συντελεστών αυτής της προσπάθειας, το αγωνιστικό πρόσωπο συνεχίζει να είναι εξαιρετικό. Στον Πειραιά θέλουν όσο τίποτε άλλο το φετινό πρωτάθλημα, έχουν φτιάξει ιδανικά με το μπάσκετ που έπαιξαν όλη τη χρονιά τις προϋποθέσεις και δε δείχνουν διάθεση για τα λάθη του παρελθόντος.

Η αποτυχία στον τελικό της Μαδρίτης, έχει λειτουργήσει ευεργετικά και έχει μετατραπεί σε πείσμα-εγρήγορση για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς. Ακόμα και για παίκτες που δεν έχουν ικανοποιήσει στο έπακρο φέτος, όπως οι Ντάνστον και Λαφαγέτ. Ο Άρης δεν έχει τα όπλα για να αντισταθεί, αλλά δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει το ότι όποιος «ερυθρόλευκος» είναι στο παρκέ τα δίνει όλα σε άμυνα και επίθεση και ανεβάζει «στροφές». Τρανό παράδειγμα οι 21 ασίστ των τεσσάρων περιφερειακών και ο «καυτός» Λοτζέσκι. Η συγκέντρωση στο πλάνο μέχρι το τελευταίο λεπτό είναι χαρακτηριστική, ενώ τα πόδια πατούν στέρεα στο έδαφος, αφού προπονητής και παίκτες, επισημαίνουν πως ακόμα υπάρχουν περιθώρια για καλύτερες εμφανίσεις και λάθη που πρέπει να διορθωθούν.

Με αυτή τη νοοτροπία, ο κίνδυνος διεύρυνσης της σειράς πέρα από τα τρία παιχνίδια, εκμηδενίζεται. Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να βγάλει χωρίς τραυματισμό τα ημιτελικά και μετά να περιμένει τον Παναθηναϊκό, που μπορεί θεωρητικά να μειονεκτεί λόγω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων, αλλά έχει «βάρος» φανέλας και παράλληλα … μπερδεύει. Είναι ουσιαστικά μία ομάδα που θα παρουσιάσει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και ρόστερ και θα παίξει με λιγότερο άγχος απ’ ότι ο αντίπαλος. Οι τελικοί, άλλωστε, είναι πάντα… τελικοί.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x