Νίκος Ζέρβας

Σπανούλης… πρωθυπουργίας, άμυνα… αυτοδυναμίας

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο… εκλογικό κλίμα των ημερών για τη νέα νίκη-ανατροπή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ο επί της Λαμποράλ Κούτσα, που είχε την υπογραφή του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα.

Άυριο Κυριακή, θα ψηφίσουμε το κόμμα που μας αντιπροσωπεύει και θα εκλέξουμε τον Πρωθυπουργό που θα κληθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα καθημερινά, οικονομικής και όχι μόνο φύσεως, προβλήματά μας. Ο Ολυμπιακός, έχει… ηρεμήσει εδώ και χρόνια από αυτές τις διαδικασίες, αφού διαθέτει στις τάξεις του έναν αθλητή που έχει την μαγική ικανότητα να ηγείται και να τα φέρνει εις πέρας, ακόμα και όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν και χαρακτηρίζονται… ασταθείς.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση και το, ένα ακόμα, standing ovation για τον αρχηγό προς το τέλος του αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα από τους παρευρισκόμενους στο ΣΕΦ, υπενθύμισε πως στον Πειραιά οι… εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη, θα περιμένουν ακόμα για πολλά χρόνια. Σε αυτό, είναι σίγουρο πως θα προσυπογράφουν και οι Βάσκοι, που για ένα ημίχρονο έβαλαν πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό, αποδεικνύοντας την… πονηριά που εμπεριείχε η αναμέτρηση. Ο Ιμπόν Ναβάρο, παρουσίασε για ένα εικοσάλεπτο ένα πολύ ώριμο για τα δεδομένα της Λαμποράλ σύνολο, με στοχευμένες επιθέσεις, καλή άμυνα και ψηλά σχήματα που μπέρδευαν την λειτουργία των γηπεδούχων και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στην επίθεση η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καλά, οι αποστάσεις δεν ήταν στο πολύ καλό επίπεδο των πρόσφατων αγώνων, η αστοχία εκνευριστική και σε συνδυασμό με τις αδυναμίες στην άμυνα, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στο +9. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ψυχραιμία, επιθετική αφύπνιση που θα είχε «ξυπνητήρι» την καλή άμυνα και τον άνθρωπο που θα τον πάρει από το… χέρι για να του δείξει τον δρόμο της ανατροπής. Και αν αυτός είναι γνωστός και μη εξαιρετέος, δεν είναι καθόλου αμελητέα η δουλειά που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο να ηρεμήσουν οι παίκτες στα αποδυτήρια. Συνάμα, οι 27 πόντοι και οι 6 ασίστ του καλύτερου μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη τη τελευταία τετραετία, δεν θα είχαν μετουσιωθεί στο «4 στα 4» στο Top 16, αν δεν έπαιζαν με τρελό πάθος στην άμυνα οι Χάντερ (ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση), Ντάρντεν, Πέτγουεϊ (μία ακόμα κατάθεση ψυχής παρά τους πόνους) και Μάντζαρης (βοήθησε πολύ στη δημιουργία μαζί με τον Σλούκα).

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» στο δεύτερο ημίχρονο την Λαμποράλ παίζοντας με «παγίδες» στον παίκτη που κατέβαζε τη μπάλα, έχοντας τις περισσότερες φορές αποτελεσματικές περιστροφές και κλεψίματα που κατέστρεφαν τις αντίπαλες επιθέσεις και οδηγούσαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Μοίρασε έξι περισσότερες ασίστ, έκανε οκτώ λιγότερα λάθη και όλα αυτά, συνετέλεσαν στο να μπουν και τα μακρινά σουτ, που μπορεί να είναι η ουσία, αλλά από μόνα τους δεν προσφέρουν… ασφάλεια νίκης. Οι Βάσκοι, άρχισαν να παρουσιάζουν άλλο πρόσωπο στο παρκέ σουτάροντας αναποτελεσματικά από μακριά και εκτός συστήματος, πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι εντός παιδιάς στην τέταρτη περίοδο, ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε. Μοιραία έφυγαν με τις καλές εντυπώσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Είκοσι λεπτά κόντρα στον φορμαρισμένο, καλοδουλεμένο και… φουριόζο παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών Ολυμπιακό, δεν αρκούν. Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε πλέον στην Πόλη για την κόντρα με την Αναντολού Εφές, έχοντας αποφύγει ένα πισωγύρισμα με εντός έδρας ήττα εκτός προγράμματος. Έχουν βάλει τις «βάσεις» όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για μία εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων του ομίλου με ότι αυτές συνεπάγονται. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, γιατί κυβέρνηση στο Top 16 σχηματίζεται στο τέλος, όμως σε περίπτωση που φύγουν με μία ακόμα νίκη από το «Αμπντί Ιπεκτσί» τη προσεχή Πέμπτη, η… παράσταση νίκης ενόψει πλέι οφ θα είναι πλέον ξεκάθαρη…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x