Νίκος Ζέρβας

Το sport-fm.gr αναλύει τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Η ώρα της… κρίσης για τις ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four της Ευρωλίγκας έφτασε και το sport-fm.gr αναλύει τα ζευγάρια των πλέι οφ και… προβλέπει.

Το sport-fm.gr αναλύει τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Έπειτα από μία διαφορετική, ελέω κορωνοϊού και αναβολών κανονική περίοδο 34 αγωνιστικών και 306 παιχνιδιών, οι οκτώ ομάδες που ξεχώρισαν και κατάφεραν να τερματίσουν στις θέσεις των πλέι οφ, ρίχνονται σήμερα και αύριο στην μάχη για την πρόκριση στο Final Four της Κολωνίας.

Τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών σειρών που κρίνονται στις τρεις νίκες ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη, πριν την τελική κορύφωση 28 και 30 Μαίου στην γερμανική πόλη. Για πρώτη φορά, το γεγονός πως στις εξέδρες των έξι από τις οκτώ ομάδες δεν θα υπάρχει κόσμος (εξαίρεση Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας) το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας έχει χάσει σε κάποιο βαθμό την ισχύ του, γι’ αυτό δεν αποκλείεται να παρακολουθήσουμε αμφίρροπα παιχνίδια. Στις τρεις από τις τέσσερις σειρές πάντως, υπάρχουν δυνατά φαβορί, ενώ είναι άγνωστο πως θα παρουσιαστεί η Φενέρμπαχτσε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το sport-fm.gr, επιχειρεί λίγο πριν το τζάμπολ, μία μίνι ανάλυση για το που θα κριθούν οι προκρίσεις στα τέσσερα ζευγάρια, ξεχωρίζει τους παίκτες που θα παίξουν τον καθοριστικότερο ρόλο και προβλέπει το τελικό σκορ των πλέι οφ, με βάση τις δυνατότητες και την κατάσταση που βρίσκονται στην παρούσα φάση οι ομάδες.

Εφές Αναντολού-Ρεάλ Μαδρίτης


Ανάλυση: Μετά το μέτριο ξεκίνημά της στην σεζόν, η Εφές βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την καταλληλότερη στιγμή. Ο Εργκίν Αταμάν έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, σε αντίθεση με την… ταλαιπωρημένη φέτος, αλλά πολύ έμπειρη Ρεάλ, που θα παίξει χωρίς τον Ράντολφ, ενώ έχει χάσει μετά τον Καμπάτσο, πρόσφατα και τον Ντεκ. Πολύ δύσκολα η «βασίλισσα» θα βρει λύσεις για το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη (Μίτσιτς-Λάρκιν). Για να έχει πιθανότητες θα πρέπει να αντιμετωπίσει σωστά το πικ εν ρολ της Εφές, αλλά και την ικανότητα των δύο παικτών στο ένας εναντίον ενός.

Κομβικοί παίκτες: Μίτσιτς, Λάρκιν, Ντάνστον / Λαπροβίτολα, Τόμπκινς, Ταβάρες.

Πρόβλεψη: 3-1 η Εφές. Αν οι τούρκοι υπερασπιστούν την έδρα τους στα δύο πρώτα παιχνίδια, πολύ δύσκολα δεν θα πάρουν την μία από τις δύο νίκες που χρειάζονται στην Μαδρίτη, καθώς λογικά η Ρεάλ θα μείνει και από δυνάμεις και λύσεις.

Τα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια: 1-1 / 73-65 η Ρεάλ στην Κωνσταντινούπολη, 108-83 η Εφές στην Μαδρίτη.


Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου


Ανάλυση: Ταλέντο εναντίον σκληράδας και ομαδικού πνεύματος έχουμε σε αυτή την σειρά. Αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να περιορίσει επιθετικά την Αρμάνι είναι η Μπάγερν, που φημίζεται για την άμυνά της. Όμως ο Έτορε Μεσίνα έχει περισσότερα όπλα στην φαρέτρα του, την ώρα που ο συμπατριώτης του, Αντρέα Τρινκιέρι στηρίζεται ουσιαστικά σε 2-3 πρωτοκλασάτους παίκτες. Η Αρμάνι υπερτερεί και σε δημιουργία, όμως όπλο της Μπάγερν θα είναι η έλλειψη πίεσης, καθώς οι ιταλοί έχουν το «πρέπει» της πρόκρισης. Εκτός από τις μάχες των γκαρντ, σημαντικό ρόλο θα παίξει αν η ομάδα του Μιλάνου θα έχει συγκέντρωση και θα περιορίσει την δράση του Ρέινολντς κοντά στα καλάθια.

Κομβικοί παίκτες: Ροντρίγκεθ, Σιλντς, Χάινς / Μπόλντγουϊν, Λούτσιτς, Ρέινολντς.

Πρόβλεψη: 3-1 η Αρμάνι Μιλάνο. Έχει περισσότερο ταλέντο και «βάθος» πάγκου και σε σειρά αγώνων αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Επίσης οι περισσότεροι παίκτες της έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, ενώ οι βαυαροί… μυρίζουν πλέι οφ για πρώτη φοράς στην καριέρα τους.

Τα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια: 2-0 η Αρμάνι. Νίκησε 81-79 στην παράταση στο Μόναχο και 75-51 στο Μιλάνο.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε


Ανάλυση: Οι απουσίες των Τζέιμς και Μιλουτίνοφ, έχουν διαφοροποιήσει εντελώς τα δεδομένα. Τα πέντε κρούσματα κορωνοϊού όμως σε παίκτες της Φενέρ (δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα) καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό το χάντικαπ και προσθέτουν χαρακτήρα… άγνωστου στην σειρά. Θα μπορούμε να κάνουμε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις όταν μάθουμε ποιοι δεν θα παίξουν, όμως το βέβαιο είναι πως πλέον η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Αν έπαιζαν χωρίς προβλήματα οι τούρκοι (ο Βέσελι σίγουρα δεν θα παίξει στα δύο πρώτα ματς) έδειχναν σε καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Κομβικοί παίκτες: Λούντμπεργκ, Κλάιμπερν, Σενγκέλια / Ντε Κολό, Γκούντουριτς, Ο’ Κουίν.

Πρόβλεψη: 3-2 η ΤΣΣΚΑ. Παρά τις απουσίες έχει περισσότερο ταλέντο σε όλες τις θέσεις και παίζει πιο πολύ ως ομάδα πλέον. Μεγάλο της όπλο ο πολύπειρος σε τέτοιες καταστάσεις Δημήτρης Ιτούδης, σε σχέση με τον… πρωτάρη Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Τα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια: 1-1 / 78-77 η ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη, 89-83 η Φενέρμπαχτσε στην Μόσχα.


Μπαρτσελόνα-Ζενίτ


Ανάλυση: Ίσως το πιο εύκολο σε προβλέψεις ζευγάρι, καθώς μιλάμε εκ των πραγμάτων για την πρώτη με την όγδοη. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει το πιο πλήρες ρόστερ στην διοργάνωση και παρότι η Ζενίτ εκτός έδρας έχει δείξει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, δεν δείχνει σε κατάσταση να την απειλήσει. Η περιφέρεια των «μπλαουγκράνα» μπορεί να κονιορτοποιήσει την δημιουργία και το σκοράρισμα των ρώσων που πλην του Πάνγκος δεν έχουν κάποια άλλη μεγάλη προσωπικότητα στο «1», ενώ το ταλέντο των Μίροτιτς, Γκασόλ και Ντέιβις στην φροντ λάιν είναι πληθωρικό για να αντιμετωπιστεί σε σειρά αγώνων.

Κομβικοί παίκτες: Καλάθης, Χίγκινς, Μίροτιτς / Πάνγκος, Πονίτκα, Γκουντάιτις.

Πρόβλεψη: 3-1 η Μπαρτσελόνα. Η σειρά… φλερτάρει και με το 3-0, όμως επειδή ο Πασουάλ είναι καλός προπονητής και η ομάδα του μαχητική, πιστεύουμε πως το τρίτο παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη μπορεί να το κερδίσει και να αποκλειστεί… τιμητικά.

*Αν επιβεβαιωθεί ότι ο Ματέους Πονίτκα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, το έργο της Μπαρτσελόνα γίνεται ακόμα πιο εύκολο...

Τα φετινά τους παιχνίδια: 1-1 / 74-70 η Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, 85-81 η Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x