Νίκος Ζέρβας

Τσαϊρέλης ποσότητας και προοπτικής

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sportfm.gr για το σκεπτικό της μεταγραφής του Μιχάλη Τσαϊρέλη και το τι μπορεί να προσφέρει ο Έλληνας φόργουορντ στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έπραξε το σωστό και προχώρησε στην προσθήκη ενός ακόμη ψηλού στο ρόστερ του, πριν το τέλος της σχετικής προθεσμίας στην Ευρωλίγκα. Όπως αποκαλύψαμε πριν δέκα μέρες, ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, που στα 27 του χρόνια έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ο τραυματισμός του πολύ καλού φέτος Αγραβάνη και τα προβλήματα του Πέτγουεϊ στη μέση, που δεν το αφήνουν να είναι στο 100% όλη την εβδομάδα, έκαναν την απόκτηση ενός ακόμα πάουερ φόργουορντ επιτακτική. Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και θα ήταν ρίσκο, αγωνιστικά και ιατρικά να έμενε ως είχε το δυναμικό των «ερυθρόλευκων».

Πολλοί εύλογα αναρωτιούνται αν ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και Τενερίφης, θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στην Ευρωλίγκα. Ασφαλώς και όχι είναι η απάντηση, όμως ο ρόλος του μπορεί να είναι βοηθητικός και να αποδειχθεί κομβικός. Η ΚΑΕ έκανε προσπάθειες για παίκτη που θα ανέβαζε άμεσα επίπεδο, αλλά η Ούνιξ αρνήθηκε να παραχωρήσει τον Καϊμακόγλου μεσούσης της σεζόν και η Λοκομοτίβ Κουμπάν ζήτησε υψηλό buy out για τον Ντέρικ Μπράουν, παρότι ο Αμερικανός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ήθελε να έχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με παίκτη (χαμηλού κόστους ξένος, αμφιβόλου ποιότητας) που δεν θα προσέδιδε μεγάλη αγωνιστική αξία, προκρίθηκε η λύση του γνωστού του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, Τσαϊρέλη.

Το ορθό της απόφασης, δεν αφορά μόνο το ότι είναι Έλληνας παίκτης (σημαντικό να ενισχύεται το ελληνικό στοιχείο), αλλά και το ότι πρόκειται για έναν πολύ βελτιωμένο τα τελευταία χρόνια αθλητή. Το ότι υπογράφει συμβόλαιο για ενάμισι χρόνο, δείχνει ότι ο προπονητής δεν τον εισηγήθηκε για… μπάλωμα, αλλά πιστεύει στην αγωνιστική προοπτική που προσφέρει και για τη νέα σεζόν. Μπορεί στην Τενερίφη να μην βρήκε τον χρόνο και τον ρόλο που έψαχνε, αλλά δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, με 12,2 πόντους και 5,1 ριμπάουντ μέσο όρο. Ο «Τσάι» δουλεύει πολύ και ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού, αφού είναι γρήγορος ψηλός, ανταποκρίνεται αμυντικά και τρέχει με ευκολία στον αιφνιδιασμό.

Έχει καλό παιχνίδι στο χαμηλό ποστ, καλύπτει την αδυναμία του ότι δεν είναι και τόσο «σκληρός» με τη μαχητικότητα και τη θέλησή του, ενώ έχει καλό σουτάκι από μέση απόσταση. Παράλληλα, προσφέρει αρκετά στον τομέα των ριμπάουντ και μπορεί υπό προϋποθέσεις να πάρει χρόνο και ως σέντερ. Ο Ολυμπιακός, ποντάρει στο κίνητρο που προσφέρει στον Τσαϊρέλη, ο οποίος δεν λογίζεται ως άπειρος, αφού έχει παραστάσεις από ΠΑΟΚ και Άρη. Δεν είναι αθλητής που θα απαιτήσει πολύ χρόνο συμμετοχής και απλά θα μπει βοηθητικά στο rotation, που θα έχει πλέον την πολυτέλεια να ξεκουράζει –ιδιαίτερα στη Basket League- τους Πρίντεζη και Πέτγουεϊ.

Η μεταγραφή του Τσαϊρέλη γεμίζει το «κενό» στο «4» και κάνει ακόμα πιο ευέλικτο το ρόστερ του Ολυμπιακού, που αν δεν έχει άλλες ατυχίες με τραυματισμούς, στα τέλη Μαρτίου, όπου θα έχει επιστρέψει και ο Αγραβάνης (ο Παπαπέτρου θα παίξει άμεσα), θα είναι ποσοτικά πλήρης για να αντεπεξέλθει στην κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν. Το αν ο Τσαϊρέλης θα προσδώσει και ποιότητα θα φανεί σε βάθος χρόνου. Προοπτική πάντως, υπάρχει…

Νίκος Ζέρβας


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x