Κλήρωση Σούπερ Λίγκας

Μυρίζει μπαλίτσα! Μετά από μέρες που το μυαλό ήταν (και παραμένει) αλλού, μπαίνουμε σιγά-σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Παρακολουθείστε σε real time από το sport-fm.gr την κλήρωση της Σούπερ Λίγκας.

20:07
Καλησπέρα σας! Μαζί θα παρακολουθήσουμε την κλήρωση της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2015-16...
20:10
Έχοντας περάσει πολλές μέρες όπου το ποδόσφαιρο μπήκε (δικαίως) σε δεύτερη μοίρα κι ενώ οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν στο επίκεντρο, έρχεται μια αφορμή να ξεχαστούμε λιγάκι μπαίνοντας σε ρυθμούς πρωταθλήματος...
20:11
Με τη μεγάλη επιστροφή των ΑΕΚ και Ηρακλή να σημαδεύει ευχάριστα τη σημερινή διαδικασία, οι 16 μονομάχοι μαθαίνουν απόψε το πρόγραμμα βάσει του οποίου θ' αναμετρηθούν στη σεζόν.
20:12
Το κάνουν βέβαια χωρίς να λείψουν και φέτος οι... πατέντες τύπου "ομάδα Α" και "ομάδα Β", εξαιτίας των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σχετικά με υποβιβασμούς ή μη από τη Σούπερ Λίγκα.
20:14
Έτσι, "ομάδα Α" θεωρείται απόψε η Κέρκυρα ή όποια άλλη την αντικαταστήσει εφόσον αποφασιστεί ο υποβιβασμός της. Αντιστοίχως, "ομάδα Β" θεωρείται η Βέροια ή όποια άλλη πάρει τη θέση της σε περίπτωση που πέσει κατηγορία.
20:15
Υπενθυμίζεται ότι σέντρα στη διοργάνωση θα γίνει το Σ/Κ 22 και 23 Αυγούστου.
20:16
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο Γιώργος Μποροβήλος απευθύνει χαιρετισμό. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αναφέρεται στις αλλαγές που υπάρχουν στους κανονισμούς, στον πειθαρχικό κώδικα και στην διακοπή των αγώνων και καλεί τις ΠΑΕ να τους διαβάσουν αναλυτικά και να τους μεταφέρουν στον κόσμο τους.
20:19
Για παράδειγμα, ξεκαθάρισε ότι «σε περίπτωση εισόδου θεατών ακόμα και μία ώρα πριν από την έναρξή του αγώνα, αυτός δε θα αρχίζει και θα κατοχυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Δεν υπάρχει, πλέον, μη ορισμός αγώνα για οφειλές και έχει αντικατασταθεί με αφαίρεση βαθμών, όπως ισχύει στη FIFA».
20:21
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, είναι ο επόμενος που ανεβαίνει στο βήμα...
20:25
«Ήρθα κατευθείαν από το EURO Νέων και σας φέρνω τα καλά νέα. Οι αγώνες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης. Ήταν σημαντικό το ότι διαθέσαμε δωρεάν τα εισιτήρια. Η Εθνική με την καθοδήγηση του Γιάννη Γκούμα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αυτή η διοργάνωση μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε το έμφυτο ταλέντο των αθλητών, την ομορφιά της γεμάτης κερκίδας», είπε αρχικά.
20:26
«Τα συγχαρητήρια της UEFA και αυτές οι όμορφες εικόνες έρχονται σε αντιπαράθεση με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι. Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική όσο σκληρή κι αν είναι. Όταν όμως έρχεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε. Δεχόμαστε βολές, αρκετές φορές δικαίως, αλλά τις περισσότερες αδίκως. Πρέπει να το προστατέψουμε από όσους δεν το αγαπούν, αλλά και από εμάς τους ίδιους. Να σταματήσουμε να δίνουμε δικαιώματα και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μαζί χάνουμε και κερδίζουμε. Όλοι έχουμε ατομικές ευθύνες αφού πίνουμε νερό από την ίδια βρύση. Ας μην ρίχνουμε δηλητήριο στη δεξαμενή».
20:27
«Έχουμε προχωρήσει στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους κανονισμούς γιατί αυτό θα μας δώσει αξιοπιστία. Αυτός ο κανονιστικός ιστός ισχύει για όλους και δεν θα ξεφεύγουν τα μεγάλα έντομα. Δεν έχω αυταπάτες πως θα σταματήσουν οι κριτικές. Πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Θα είμαστε ισχυρότεροι στο θέμα της βίας, ενώ για τα χειραγωγημένα παιχνίδια ξεκινήσαμε διεθνή συνεργασία για να θωρακίσουμε πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να θυμόμαστε όλοι πως η επιτυχία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται. Πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε. Άλλωστε παίζουμε μπάλα για την ίδια ομάδα, είμαστε συμπαίκτες», κατέληξε.
20:29
Πριν ξεκινήσει η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, γίνεται μια μίνι αναφορά σε αυτό που τελείωσε. Ξεκινά με αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό...
20:29
Ακολουθεί βίντεο για τη μάχη που έγινε όσον αφορά στην παραμονή, αλλά και την είσοδο στα πλέι-οφ.
20:32
Σειρά έχει ένα μικρό αφιέρωμα στα πρωταθλήματα υποδομών της Σούπερ Λίγκας.
20:35
Στο βήμα ανεβαίνει ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Μιχάλης Αναγνώστου, ο οποίος και θα ξεκινήσει τη διαδικασία της κλήρωσης.
20:37
Θυμίζεται ότι κατόπιν αιτημάτων της Αστυνομίας και της NOVA θα δοθούν ειδικοί κλειδάριθμοι.
20:38
Βάσει αυτών, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος δεν θα παίζουν όλοι τους εντός έδρας την ίδια αγωνιστική.
20:39
Οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν θα παίζουν την ίδια αγωνιστική εντός έδρας, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με ΠΑΟΚ και Ηρακλή.
20:39
Επίσης έχει συμφωνηθεί όταν θα παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, να παίζουν σε διαφορετική μέρα.
20:40
Υπενθυμίζεται, δε, ότι με το σύστημα που θα διενεργηθεί η κλήρωση (όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια) θα αποφευχθούν τα ντέρμπι τις πρώτες αγωνιστικές.
20:40
Πρώτη ομάδα που βγαίνει ο Ηρακλής. Παίρνει τον αριθμό 12.
20:41
Επόμενη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Παίρνει τον αριθμό 4.
20:41
Ακολουθεί ο Ατρόμητος, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν το νούμερο 8.
20:41
Το όνομα του Αστέρα Τρίπολης στο επόμενο μπαλάκι, με τους Αρκάδες να παίρνουν τον αριθμό 16.
20:42
Επόμενη ομάδα ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής παίρνει το νούμερο 10.
20:42
Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" παίρνουν τον αριθμό 14.
20:43
Το μπαλάκι με το όνομα της ΑΕΚ είναι το τελευταίο. Η "Ένωση" παίρνει το νούμερο 6.
20:43
Ακολουθεί τώρα η κλήρωση των μη κλειδαριθμημένων ομάδων.
20:44
Πρώτη εξ αυτών η ομάδα του Πανιωνίου. Παίρνει τον αριθμό 9.
20:44
Ακολουθεί ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες παίρνουν το νούμερο 5
20:44
Εν τω μεταξύ σχηματίστηκε το πρώτο ζευγάρι της πρώτης αγωνιστικής, που θα είναι το Ολυμπιακός-Πανιώνιος.
20:45
Επίσης στην πρεμιέρα θα γίνει το Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός.
20:45
Βγαίνει η ομάδα της Ξάνθης, που κληρώνεται την πρώτη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
20:46
Ακολουθεί ο Πανθρακικός, που την πρώτη αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης.
20:47
Επόμενη ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που παίρνει το νούμερο 2.
20:47
Ακολουθεί η "ομάδα Α", που θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
20:48
Η Καλλονή είναι η επόμενη ομάδα που βγαίνει και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Ηρακλή (στη Μυτιλήνη).
20:48
Βγαίνει τώρα η "ομάδα Β", που θα υποδεχθεί στην πρώτη αγωνιστική τον ΠΑΣ Γιάννινα.
20:49
Τελευταία ομάδα ο Πλατανιάς, που παίρνει το νούμερο 13 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ στην επιστροφή της (στο ΟΑΚΑ).
20:49
Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική: Ομάδα Β-ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Πλατανιάς, Καλλονή-Ηρακλής,Ατρόμητος-Ομάδα Α, Ολυμπιακός-Πανιώνιος
20:52
Όλα τα ντέρμπι του α' γύρου: 4η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, 7η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΑΕΚ, 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, 9η αγωνιστική Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, 11η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
20:53
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση. Μείνετε συντονισμένοι για αναλυτικό ρεπορτάζ και το πλήρες πρόγραμμα...
close menu
x