Live: Η εκδίκαση της υπόθεσης Ολυμπιακός-Πλατανιάς

Ενημερωθείτε σε real-time από το control-room του sport-fm.gr για την εκδίκαση της υπόθεσης, Ολυμπιακός-Πλατανιάς, για την οποία οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία (αφαίρεση έξι βαθμών).

15:08
Καλησπέρα σας!
15:08
Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, Ολυμπιακός-Πλατανιάς, για την οποία οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία (αφαίρεση έξι βαθμών).
15:09
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το παιχνίδι που διεξήχθη την πρώτη Απριλίου στο Καραϊσκάκη
15:11
Υπάρχουν καταθέσεις ποδοσφαιριστών που αναφέρουν ότι σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί στο φαληρικό γήπεδο (μέρος 1ο, μέρος 2ο)
15:12
Αλλά και αυτές που τονίζουν ότι δεν έγινε κάτι
15:13
Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της υπόθεσης, καθώς ο κ Βρέντζος βρίσκεται στο εν εξέλιξη ΔΣ της Superleague
15:14
Κώστας Καραπαπάς, Κούλης Δουρέκας, ο Δημήτρης Αγραφιώτης και ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας θα δώσουν το "παρών" από την πλευρά του Ολυμπιακού
15:14
Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, που θα κάνει πρόσθετη παρέμβαση, είναι παρόντες οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ.κ. Μαυρομάτης και Μπίρδας
15:16
Αρχίζει η εκδίκαση!
15:17
Αντιλέγει ο Ολυμπιακός στην πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ, καθώς υποστηρίζει οτι δεν ειναι νόμιμη
15:18
Η πειθαρχική δίωξη ασκείται απαραδέκτως, υποστηρίζει ο κύριος Δημακόπουλος, που είναι δικηγόρος του Ολυμπιακού
15:24
Βασίλης Δημακόπουλος (νομικός εκπρόσωπος Ολυμπιακού): «Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη».
15:24
Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Η πειθαρχική δίωξη ασκείται απαραδέκτως. Τα αποδεικτικά μέσα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και προβλέπονται απ' τους κανονισμούς».
15:25
Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παραβιάζει το απόρρητο της προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας τις καταθέσεις του Πλατανιά. Δεν επικαλείται κάτι για να τις πάρει. Ο διαιτητής δεν έχει κάνει καμία παρατήρηση. Ο παρατηρητής επίσης».
15:27
Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Οι καταθέσεις έγιναν μετά από ένα μήνα και δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις...»
15:28
Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί μέσω των ΜΜΕ δύο ποδοσφαιριστές που προβαίνουν σε δηλώσεις, σε ΜΜΕ που ελέγχει, για να διεκδικήσει αυτό που δεν κατάφερε να κερδίσει αγωνιστικά».
15:30
Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Ασκήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα η πρόσθετη παρέμβαση. Το έννομο συμφέρον μας είναι βαθμολογικό»
15:35
Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Το ΔΣ της Λιγκας επικύρωσε την βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα πλει οφ με εναντίωση της ομάδας μας καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες. Για αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατευθυνόμενα ΜΜΕ όπως κάποιοι άλλοι»
15:36
Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε νόμιμη καταγγελία από δημοσιεύματα. Αυτή όμως δεν είναι μέσα στη δίωξη (σ.σ. Εννοεί του Αποστολόπουλου)»
15:39
Μάρτυρες δεν υπάρχουν από τις δυο πλευρές
15:41
Συνολικά δέκα καταθέσεις θα αναγνωστούν, δηλαδή όσες υπάρχουν στην πειθαρχική δίωξη.
15:42
Βασίλης Δημακόπουλος: «Επιλεκτικά ο Εισαγγελέας επιλέγει δέκα ενώ αν είχε διαβάσει και τις υπόλοιπες δε θα έφτανε στην άσκηση της δίωξης. Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις»
15:45
Τώρα γίνεται ανάγνωση της κατάθεσης του Χρυσοβαλάντη Μαλανδράκη.
15:45
«Με ποδοπάτησαν, έχασα τον κόσμο» αναφέρει μεταξύ άλλων.
15:47
Τώρα γίνεται η ανάγνωση των καταθέσεων του Κοκκαλά
15:49
Τώρα διαβάζεται του Μαραγκού
15:51
Τώρα του Κοσμαδάκη, γενικού αρχηγού του Πλατανιά.
15:51
Και τώρα του Στάθη Ιωάννου
15:52
Τώρα διαβάζεται του Χρήστου Καρυπίδη
15:55
Γίνεται ανάγνωση της κατάθεσης του Βάντερσον και στη συνέχεια του Μουνάφο
15:58
Τώρα γίνεται ανάγνωση της κατάθεσης του Γιώργου Παράσχου
15:58
Τώρα γίνεται ανάγνωση της κατάθεσης του Ραούλ Γιορέντε
16:02
Τώρα γίνεται ανάγνωση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Πλατανιάς μετά τον αγώνα
16:04
Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Ο κ. Εισαγγελέας ζήτησε όλες τις καταθέσεις αλλά επισύναψε δέκα».
16:07
Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Θα ήθελα να επισημάνω επιγραμματικά. Προκύπτει από περισσότερα του ενός στοιχεία ότι φέρεται να είναι παρούσα η αστυνομία. Λέει ο παρατηρητής ότι υπήρχε δύναμη που απέτρεψε την ένταση. Ο παρατηρητής αναφέρεται μόνο σε αντεγκλήσεις φραστικές. Σύμφωνα και με την κατάθεση του γιατρού της αντιπάλου ομάδας δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Ο Γιορεντε όχι μόνο αγκαλιάζει τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά δε δηλώνει και τίποτα. Ο Μανούσος λέει ότι κανείς δεν τον πείραξε και επισημαίνει ότι μετά από 11 χρόνια δε μου έκαναν εντύπωση οι βρισιές».
16:09
Η πλευρά του Ολυμπιακού προσκομίζει τις υπόλοιπες 19 καταθέσεις που δεν υπήρχαν στο φάκελο του κ. Σιμιτζόγλου και οι οποίες διαφωνούν με τις ενοχοποιητικές
16:11
Αργύρης Λίβας (Δικηγόρος Ολυμπιακού): «Ο κ Μαλανδράκης δηλώνει ότι ο Παράσχος προστάτεψε τον Παπαδάκη. Ο ίδιος ο Παπαδάκης αναφέρει ότι γλίστρησε μόνος του. Ο ποδοσφαιριστής Γιακουμάκης λέει το ίδιο ακριβώς».
16:12
«Θα μελετήσω όλες τις καταθέσεις» λέει ο δικαστής, κ. Καποδίστριας..
16:20
Βασίλης Δημακόπουλος (Δικηγόρος Ολυμπιακού): «Είναι αντιφατικές οι καταθέσεις και είναι πρόδηλο ότι κάποιος λέει ψέμματα».
16:21
Βασίλης Δημακόπουλος (Δικηγόρος Ολυμπιακού), όταν ερωτήθηκε από τον δικαστή τι έχει να πει για τις κάμερες: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει και ούτε ελέγχει κάμερες».
16:24
Λάμπρος Μπίρδας (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Αρνείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι έχει κάμερες, κάτι που είναι υποχρεωμένη να έχει».
16:26
Αχιλλέας Μαυρομάτης (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Έχουμε μια περίπτωση που δέκα άνθρωποι καταθέτουν το περιστατικό. Άλλοι ότι τους μεταφέρθηκε άλλοι ότι το είδαν και άλλοι ότι χτυπήθηκαν οι ίδιοι. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς είναι προφανέστατα ειρωνική. Έχουμε μια σειρά περιστατικών και καταθέσεις δέκα ανθρώπων που λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, άρα προφανώς κάτι έχει γίνει».
16:28
Αχιλλέας Μαυρομάτης (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Υπάρχει διαφορά από τη βία που τελείται από οπαδούς και από τη βία που ασκείται μέσα στο χώρο που βρίσκονται ποδοσφαιριστές».
16:28
Ζητάει χρόνο για υπόμνημα η πλευρά του ΠΑΟΚ
16:29
Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12 το μεσημέρι η προθεσμία για κατάθεση περαιτέρω υπομνημάτων
16:33

Οπότε η απόφαση θα βγει είτε την Παρασκευή είτε από Δευτέρα. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία!

close menu
x