Ποιοι Είμαστε / Γιάννης Αλαφούζος

Γιάννης Αλαφούζος - Βιογραφικό


O Γιάννης Αλαφούζος αγόρασε το 2014 τον Sport FM, έναν σταθμό που κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα αθλητικά ραδιόφωνα της χώρας και που χαρακτηρίζεται σήμερα ως ο πιο πολυφωνικός κόμβος ενημέρωσης και πολυσυλλεκτικότητας στις ειδήσεις. Τόσο το ραδιόφωνο όσο και ο ιστότοπος sport-fm.gr, που περιέχουν ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο, καλύπτουν ισομερώς το ρεπορτάζ για όλες τις ελληνικές ομάδες όχι μόνο σε επίπεδο ρεπορτάζ αλλά και σε επίπεδο ραδιοφωνικών παραγωγών που εκφράζουν όλες τις απόψεις. Η επιβράβευση έρχεται από το κοινό που χαρίζει διαχρονικά στον Sport FM την πρώτη θέση καταξιώνοντάς τον ως το μεγαλύτερο αθλητικό media brand πανελλαδικά.

Την ίδια περίοδο ο Γιάννης Αλαφούζος αγόρασε και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ- ΚΑΡ. Πρόκειται για το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αθλητικού Ρεπορτάζ μέσα από το οποίο έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων ορισμένοι από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου σήμερα. Η πολυετής παρουσία του ΚΑΡ στην ελληνική πραγματικότητα φέρει τη σφραγίδα του κύρους και της πρωτοπορίας. Κατά την διάρκεια των είκοσι ετών λειτουργίας του εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και έχει δημιουργήσει μια έγκριτη κοινότητα διδακτικού προσωπικού που αποτελείται τόσο από μέλη της ευρύτερης Ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και από αναγνωρισμένα στελέχη των ελληνικών Μ.Μ.Ε.

Το 2008 ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για έναν ισχυρό και πολυμετοχικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μέσα από την πρωτοβουλία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης. Λίγα χρόνια αργότερα, στις 3 Μάιου του 2012, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη βιωσιμότητα του Συλλόγου, έδωσε λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο μέσα από την ίδρυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση και εξυγίανση του συλλόγου. Το 2017 αποχώρησε από την προεδρία της ομάδας, παραμένοντας μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ.

Η σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με τον αθλητισμό είναι μακροχρόνια και αποτελεί τρόπο ζωής έως σήμερα. Έχει υπάρξει αθλητής με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Στην Ιστιοπλοΐα έχει διακριθεί με την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας-Ηνωμένο Βασίλειο (1979), την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας- Νορβηγία (1980), την 1η θέση στους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης στην Ελλάδα (για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια). Στον Στίβο υπήρξε αθλητής στα 100μ κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από όπου αποφοίτησε το 1979 με ειδικότητα στην Ιστορία και τα Οικονομικά.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1981 στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρία Glafki (Hellas) Maritime Company. Το 1989 εισήλθε στον κλάδο τον Μ.Μ.Ε. ιδρύοντας τον Όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΣΚΑΪ με ναυαρχίδα τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό και το ραδιόφωνο, μέσα από τα οποία έχει δραστηριοποιηθεί και στην αγορά αθλητικών δικαιωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2009-2010 δημιούργησε την πιο γεμάτη ζώνη αθλητικού προγράμματος στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση ενώ το 2010 δημιούργησε το WOOP, την πρώτη αθλητική ιστοσελίδα με player. Ο Όμιλος Μέσων ΣΚΑΙ περιλαμβάνει ακόμα πληθώρα ραδιοφωνικών σταθμών με μουσικό και αθλητικό περιεχόμενο αλλά και ιστοσελίδες που διαχρονικά κατέχουν τις πρώτες θέσεις στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

close menu
x