Stoiximan Super League

«Θέλω πρωτάθλημα και… παραμονή»

Δύο πράγματα γυροφέρνουν στο μυαλό του Έλντερ Ποστίγκα. Πρώτον, να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και δεύτερον να μείνει παίκτης της ομάδας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. «Θέλουμε να πάρουμε επτά νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και βλέπουμε το καθένα από αυτά σαν τελικό. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και είναι δύσκολο. Ελπίζω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να σκοράρω περισσότερα γκολ» ήταν μερικά από τα λόγια του Πορτογάλου επιθετικού, ο οποίος μίλησε με αφορμή την παραλαβή του βραβείου του για το καλύτερο γκολ της 23ης αγωνιστικής. «Αξίζουμε την κορυφή» .

Δύο πράγματα γυροφέρνουν στο μυαλό του Έλντερ Ποστίγκα. Πρώτον, να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και δεύτερον να μείνει παίκτης της ομάδας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. «Θέλουμε να πάρουμε επτά νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και βλέπουμε το καθένα από αυτά σαν τελικό. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και είναι δύσκολο. Ελπίζω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να σκοράρω περισσότερα γκολ» ήταν μερικά από τα λόγια του Πορτογάλου επιθετικού, ο οποίος μίλησε με αφορμή την παραλαβή του βραβείου του για το καλύτερο γκολ της 23ης αγωνιστικής. «Αξίζουμε την κορυφή» τόνισε ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ενοχλήσεις στο πόδι ο Καραγκούνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στην Παιανία και η βράβευση έγινε από τον δημοσιογράφο, μέλος του Π.Σ.Α.Τ., Μάκη Παπαζήση: «Συγχαρητήρια για την επιτυχία και το βραβείο. Ήταν ένα από τα γκολ που χρειάζονται το ποδόσφαιρο και ο κόσμος, για να γεμίζουν τα γήπεδα» τόνισε ο κ. Παπαζήσης και στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήρε ο Ποστίγκα: «Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο και τα καλά σας λόγια. Το σημαντικότερο είναι ότι με το γκολ αυτό πήραμε έναν βαθμό που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το πρώτο μου γκολ με την ομάδα και ήταν πολύ σημαντικό. Είμαι χαρούμενος που άρεσε στους φιλάθλους και το ψήφισαν ως καλύτερο της αγωνιστικής».

Οι δηλώσεις, όμως, του Πορτογάλου επιθετικού δεν σταματούν εδώ. Η είδηση βγήκε την ώρα που ρωτήθηκε για τους προσωπικούς του στόχους: «Θέλουμε να πάρουμε επτά νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και βλέπουμε το καθένα από αυτά σαν τελικό. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και είναι δύσκολο. Με αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκέντρωση, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να σκοράρω περισσότερα γκολ» και συνέχισε αναφερόμενος στο επόμενο παιχνίδι των «πρασίνων» με τη Λάρισα: «Είναι δύσκολο ματς, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου, πιστεύω θα το κερδίσουμε. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Είμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να μας βοηθήσει για να παραμείνουμε εκεί».

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό που φέρνει την ομάδα στην κορυφή; «Κλειδί της επιτυχίας είναι ότι είμαστε μια οικογένεια. Όλα τα παιδιά παλεύουν και στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα είναι πολύ ευχάριστη και φιλική. Συνηθίζεται στους μεγάλους συλλόγους να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των παικτών, αλλά εδώ είναι όλοι ενωμένοι και ακόμα θυμάμαι την υποδοχή που μου είχαν επιφυλάξει οι συμπαίκτες μου. Ήταν πολύ θερμή... Είμαστε μια νεανική ομάδα και θέλουμε να κερδίζουμε. Είμαστε διψασμένοι για επιτυχίες».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρότεινε την ομάδα σε συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές, είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τον Παναθηναϊκό. Όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, τον ξέρουν» και συνέχισε σχολιάζοντας τον τρόπο ζωής του στην Ελλάδα: «Είναι φυσικό να προσαρμόζομαι με τον καιρό. Κάθε μέρα που περνάει, συνηθίζω τη ζωή εδώ στην Ελλάδα και προσαρμόζομαι καλύτερα στην ομάδα». Κλείνοντας, ο διεθνής στράικερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για κλήση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του: «Αν παίζω καλά εδώ και σκοράρω κι άλλα γκολ, είναι πιθανό να κληθώ».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x