Γιώργος Χελάκης

«Κάτι έχει μείνει απ' τη φωτιά»

SportDay

Ο,τι είδαμε χθες το βράδυ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» θα το δούμε σε γενικές γραμμές και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού ύστερα από δώδεκα μέρες. Οποια μεταγραφή κι αν γίνει, δύσκολα θα χρησιμεύσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στον Βαλβέρδε. Η νίκη με 1-0 επί της Χετάφε ήταν τονωτική ένεση για την αναστήλωση του πληγωμένου εγωισμού πολλών. Του προπονητή, στον οποίο καταλογίζαμε ότι ακόμα ψάχνει να βρει κάτι που να μοιάζει σε βασικό σχήμα. Των ποδοσφαιριστών, που άρχισαν να μην πιστεύουν στους εαυτούς τους και –ίσως– στον προπονητή τους. Πάνω απ' όλα των ίδιων των οπαδών, που διαπίστωσαν ότι «κάτι έχει μείνει απ' τη φωτιά». Κάτι έχει μείνει που να θυμίζει ότι αυτή η ομάδα πήρε πρωτάθλημα, Κύπελλο και –κυρίως– διακρίθηκε στην Ευρώπη.

Σαν τον παλιό καλό καιρό, ο Τζόρτζεβιτς επιστράτευσε τις δυνάμεις του και έδειξε πως αφού κρατάνε ακόμα τα πόδια του, θα βρίσκει τρόπους να διατηρεί τον Ολυμπιακό σε θέση πρωταγωνιστή. Τη βοήθεια που χρειάζεται του την έδωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, σε ρόλο περίπου ελεύθερου επιθετικού. Τους δυο τους αν τους πλαισίωνε ο Οσκαρ Γκονθάλεθ, που είχε τη σχετική επαγγελματική υποχρέωση, η ομάδα θα κέρδιζε περισσότερο και πιο ζεστό χειροκρότημα από τους 20.000 θεατές. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι οπαδοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. «Μπιζάρισαν» την ομάδα, δεν γιουχάισαν για την απραξία της διοίκησης στα μεταγραφικά και συμπεριφέρθηκαν «αριστοκρατικά» στις πολλές λάθος πάσες του Γκονθάλεθ και του Πατσατζόγλου.

Εκτίμησαν θετικά το πάθος και τη θέληση που έβγαλαν οι παίκτες στο γήπεδο κι εγκατέλειψαν τις εξέδρες με σχετική αισιοδοξία και με μια λογική σκέψη: «Αν πάρουμε ένα σπουδαίο αμυντικό χαφ και ένα γρήγορο επιθετικό, η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά». Το δίκιο τους βουνό. Οι ελλείψεις του πρωταθλητή «φωνάζουν». Η διοίκηση καλείται να τις αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατόν. Η τύχη καλείται να μη γυρίσει την πλάτη της. Στη σημερινή κλήρωση υπάρχει απόλυτη ανάγκη για αντίπαλο της πιο χαμηλής δυναμικότητας. Γιατί το γράψαμε στην αρχή: όσα είδαμε χθες δεν επιδέχονται σοβαρής βελτίωσης μέχρι τον πρώτο κρίσιμο αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x