Γιώργος Χελάκης

Απόψε ο Τεν Κάτε θα μας απαντήσει

SportDay

Οτι κι αν δούμε σήμερα από τον Ολυμπιακό πολύ θα απέχει από όσα -καλά ή κακά- θα δούμε όταν ο Βαλβέρδε θα έχει το σύνολο των νέων παικτών στη διάθεσή του.

Ο σημερινός Ολυμπιακός θα είναι κατά κάποιον τρόπο «πειραματικός». Ο προπονητής του θα αυτοσχεδιάσει για να καλύψει τα κενά στην επίθεση, που κάποια στιγμή αναμένεται να αντιμετωπιστούν από τη διοίκηση με κάποια πιθανή μεταγραφή.

Για τον Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται στην Πράγα, η κατάσταση διαφέρει. Ο κ. Τεν Κάτε, που ποτέ δεν ζήτησε ένα επιπλέον σέντερ μπακ από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Μελίσσης, έχει ήδη μία, κατά το δυνατόν, ολοκληρωμένη εικόνα των παικτών του. Η διαπίστωση δεν αναιρείται από τον τραυματισμό του Ρουκάβινα και τον αναμενόμενο αποκλεισμό του Μελίσση. Αλλωστε οι δύο παίκτες στην παρούσα φάση δεν συμπεριλαμβάνονται σ' αυτούς που θεωρούνται βασικοί. Οι «πράσινοι» έχουν ήδη δύο επίσημα παιχνίδια και η αγωνιστική εικόνα τους έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Σήμερα το βράδυ κόντρα στη Σπάρτα ό,τι δούμε θα είναι πιο κοντά σε ό,τι θα βλέπουμε τον χειμώνα. Για τον λόγο αυτόν από τον Τεν Κάτε και την ομάδα του λογικά θα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις. Η επιλογή του κόουτς να δοκιμάσει στην Τιφλίδα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς αιφνιδίασε. Στα φιλικά δεν είχε δοκιμαστεί κάτι τέτοιο. Είναι πιθανό να ξαναδούμε τέτοιο σχήμα σήμερα. Λογικά θα δούμε ποιον ρόλο επιφυλάσσει ο κόουτς στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, σημειώνοντας ότι μερίδα του Τύπου βιάστηκε να τον μεταμορφώσει από κλασικό αμυντικό χαφ σε κάτι σαν οργανωτή του παιχνιδιού. Θα διαπιστώσουμε αν έχει ωριμάσει ή όχι στον κόουτς η ιδέα ότι ο Καραγκούνης είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμη εναλλακτική επιλογή. Θα καταλάβουμε αν ο κόουτς θεωρεί τον Γκάμπριελ δεξί μπακ κατάλληλο για τις περιπτώσεις που η ομάδα θα βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση.

Κυριότερο ερώτημα όλων: θα επαναλάβει ο Τεν Κάτε σχήμα που θα προβλέπει πέντε αμυντικούς και τρεις επιθετικούς αφήνοντας μόλις δύο χαφ στη μεσαία γραμμή, όπως -ατυχώς- έκανε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Τιφλίδα;

Σε όλα τούτα τα ερωτήματα δεν θα δοθούν οριστικές απαντήσεις αυτό το βράδυ. Οπως και να 'χει, όμως, θα πάρουμε μια γεύση από τις αξιολογήσεις που κάνει ο Ολλανδός και από τον Παναθηναϊκό που μας επιφυλάσσει για φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x