Προετοιμασία ΑΕΚ

«Διπλό» αντί για φιλικό!

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το οικογενειακό διπλό της ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε αντί του φιλικού αγώνα με τη Σλάβια, ο οποίος ματαιώθηκε. Το διπλό είχε διάρκεια 50’ και πραγματοποιήθηκε σε γήπεδο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ. Την καλή παρουσία τους τις τελευταίες ημέρες πιστοποίησαν και σήμερα οι Σκόκο, Χουανφράν.«» του Λεονάρντο.Δείτε φάσεις από το διπλό στη WebTv .

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το οικογενειακό διπλό της ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε αντί του φιλικού αγώνα με τη Σλάβια, ο οποίος ματαιώθηκε. Το διπλό είχε διάρκεια 50’ και πραγματοποιήθηκε σε γήπεδο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ. Την καλή παρουσία τους τις τελευταίες ημέρες πιστοποίησαν και σήμερα οι Σκόκο, Χουανφράν, ενώ από τους αναπληρωματικούς ξεχώρισε και πάλι ο Γιαχάγια, όπως και ο αρκετά καλός Χετεμάι. «Χάλασε» του Λεονάρντο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε μια ενδεκάδα με τους βασικούς που θα ξεκινούσαν κόντρα στη Σλάβια και θα αγωνίζονταν 45’-60’ και την άλλη με αυτούς που ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα άφηνε αρχικά στον πάγκο και θα τους χρησιμοποιούσε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ενδεκάδα των βασικών που έχει παρατάξει από τη μια πλευρά ο Μπάγεβιτς, σε σύστημα 4-3-3, περιελάμβανε τον Σάχα κάτω από τα γκολπόστ. Την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά, αποτελούσαν οι Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος και Χουανφράν. Η τριπλέτα στον χώρο του κέντρου απαρτιζόταν από τους Μάκο, Ενσαλίβα και Καφέ. Στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ενώ οι Ιορντάκε και Σκόκο τον πλαισίωναν από αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά στους αναπληρωματικούς, σε σχήμα 4-4-2, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λούκατς. Η αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά, απαρτιζόταν από τους Κουτρουμάνο, Ζεράλντο, Μανωλά και Καράμπελα. Δίδυμο αμυντικών χαφ ήταν οι Γιαχάγια-Γκέντζογλου, αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Μαντούκα, δεξιά ο Χετεμάι και μπροστά οι Ντιούφ και Μπερνς.

Οι αναπληρωματικοί είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, αλλά το πέναλτι που κέρδισε ο Χετεμάι από τον Μάκο, δεν κατάφερε να το μετατρέψει σε γκολ ο Μαντούκα. Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό των βασικών ο Μπλάνκο, με εκτέλεση πέναλτι στο 33’. Το πέναλτι είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Ιορντάκε από τον Μανωλά. Στην εκπνοή του διπλού ο Ντιουφ, με ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, έκανε το 1-1.

Από την πλευρά των βασικών, οι Σκόκο (είχε κάποιες πολύ καλές ενέργειες) και Χουανφράν πιστοποίησαν με την απόδοσή τους τη σταδιακή άνοδο που παρουσιάζουν στις τελευταίες προπονήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Γιαχάγια άφησε για ακόμη μια φορά πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Χετεμάι.

Γιατί ματαιώθηκε το φιλικό.

Το πολύ βαρύ τερέν στο γήπεδο του Σβαρτς (το ίδιο γήπεδο που πέρυσι η ΑΕΚ είχε αντιμετωπίσει τη Τζένοα) αλλά και η άρνηση της Σλάβια να βάλει τους παίκτες της να αγωνιστούν σε τόσο κακό αγωνιστικό χώρο, ήταν οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στη ματαίωση του φιλικού αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τις 19:30 του Σαββάτου (18/7). Η εναλλακτική λύση που έπεσε στο τραπέζι από τους διοργανωτές, ήταν να διεξαχθεί το ματς σε πλαστικό γήπεδο. Ωστόσο, τη λύση αυτή απέρριψαν και οι δύο ομάδες.

Περίπου 15 αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τη Γερμανία για να μεταβούν στο Σβαρτς και να παρακολουθήσουν το προγραμματισμένο φιλικό της ΑΕΚ με τη Σλάβια, με αποτέλεσμα να πληροφορηθούν για τη ματαίωσή του την ώρα που βρίσκονταν στον δρόμο. Παρ’όλα αυτά, τρία με τέσσερα αυτοκίνητα ήρθαν στο γήπεδο όπου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της ομάδας, για να αποθεώσουν τους παίκτες. Αργότερα, έφτασαν ακόμη δύο αμάξια και οι 20-30 οπαδοί που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, σχημάτισαν γηπεδική ατμόσφαιρα, με συνθήματα, ενώ στο τέλος άναψε και ένα καπνογόνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x