Live με τον Γιώργο Μαζιά

Μουντιάλ χωρίς Αφρικάνους;

Μουντιάλ στην Αφρική δίχως αφρικάνικες ομάδες στο δεύτερο γύρο; Αδύνατον; Κι όμως είναι πέρα για πέρα πιθανό. Το σίγουρο είναι ότι μας τελείωσε λοιπόν το Καμερούν. Εγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται και μαθηματικά από την επόμενη φάση. Εμειναν άλλες πέντε από τη «μαύρη ήπειρο».

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Μουντιάλ στην Αφρική δίχως αφρικάνικες ομάδες στο δεύτερο γύρο; Αδύνατον; Κι όμως είναι πέρα για πέρα πιθανό.
Το σίγουρο είναι ότι μας τελείωσε λοιπόν το Καμερούν. Εγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται και μαθηματικά από την επόμενη φάση. Εμειναν άλλες πέντε από τη «μαύρη ήπειρο».

Η Ν. Αφρική θα χρειαστεί ένα θαύμα για να περάσει και να μην γίνει η πρώτη διοργανώτρια που δεν προκρίνεται έστω στους 16.Η Νιγηρία δεν έχει ούτε ένα πόντο, αλλά ελπίζει τουλάχιστον ότι θα περάσει αν νικήσει τη Ν. Κορέα και η Ελλάδα δεν πάρει ούτε πόντο από την Αργεντινή.

Η Αλγερία έχει ένα βαθμό, θέλει νίκη επί των ΗΠΑ και να νικήσει η Αγγλία τη Σλοβενία με δυο γκολ διαφορά.
Η Γκάνα έχει 3 πόντους, έχει κάνει τη μοναδική αφρικάνικη νίκη ως τώρα στο Μουντιάλ, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα περάσει. Παίζει με τη Γερμανία κι αν χάσει, μένει νοκ άουτ.

Η Ακτή Ελεφαντοστού παίζει με τη Βραζιλία, κι αν χάσει θα περιμένει ήττα και της Πορτογαλίας από τη «σελεσάο» για να δει στο φινάλε (με νίκες αμφοτέρων επί της Β. Κορέας) αν θα προκριθεί στη διαφορά τερμάτων.Δύσκολο να μην περάσει ούτε ένας, αλλά αριθμοί και προγνωστικά δεν είναι με το μέρος τους.

Κατά τα άλλα ήταν η πρώτη ισοπαλία της Γκάνας σε Μουντιάλ και το πέμπτο σερί ματς της Αυστραλίας δίχως νίκη στη διοργάνωση. Το γήπεδο του Ράστενμπεργκ πάντως κάτι έχει με τα 1-1. Τρίτο ματς εκεί, τρίτο 1-1!Και ο όμιλος τους δεν πάει πίσω. Τέσσερα ματς, τέσσερις κόκκινες, από μια σε κάθε παιχνίδι. Βάλτε και τρία πέναλτι και έγινε ένα γκρουπ μούρλια!
Ο Γκιάν έγινε ο τρίτος Αφρικάνος που βάζει τουλάχιστον 3 γκολ σε Μουντιάλ μετά τον Ροζέ Μιλά (5) και τον Πάπε Ντιόπ (3).

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη που προκρίνεται και μαθηματικά στους 16.

Σήμερα, μπορεί να τα καταφέρει η Βραζιλία αν νικήσει την Ακτή και γκελάρει η Πορτογαλία.Η Βραζιλία δεν έχει χάσει ποτέ από μη ευρωπαϊκή ή νοτιοαμερικάνικη εθνική σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «σελεσάο» μετράει 6 σερί νίκες σε επίσημα ματς μετά την ήττα της με 2-1 από τη Βολιβία τον Οκτώβρη του 2009. Μόνο η Αργεντινή έχει παραπάνω (7). Καμία νίκη δεν έχει η Ιταλία μέσα στο 2010. Εμεινε και στο 1-1 με την Παραγουάη και τώρα δεν νιώθει καθόλου σίγουρη για την πρόκριση.

Η Δανία έφθασε στην 8η νίκη της σε 15 μουντιαλικά ματς. Ηταν η πρώτη στην οποία γύρισε αποτέλεσμα. Η αποβολή του Κιούελ ήταν η 150η σε αγώνα Μουντιάλ! Το ΄χει η Αυστραλία με τις κόκκινες Στα τέσσερα τελευταία που έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έξι αποβολές έχουν σημειωθεί. Ο Σνεϊντερ έγινε ο 4ος Ολλανδός με το 10 στην πλάτη που σκόραρε σε Μουντιάλ μετά τους Ρενέ Βαν Ντερ Κέρκοφ (1978), Γκούλιτ (1990) και Μπέργκαμπ (1994).

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 2
ΙΤΑΛΙΑ-Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ 1
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. Χ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x