Live με τον Γιώργο Μαζιά

Η Αγία Πετρούπολη της Ελλάδας!

Πολοκουάνε (Polokwane) στη γλώσσα των Σόθο (φυλή της περιοχής) σημαίνει η πόλη της ασφάλειας. Για τους άποικους το όνομά της είναι Πίτερσμπουργκ, δηλαδή Πετρούπολη. Ας ελπίσουμε ότι θα μας δώσει την… ασφάλεια της πρόκρισης στην επόμενη φάση και μετά εμείς θα την ονομάσουμε Αγία Πετρούπολη!

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Πολοκουάνε (Polokwane) στη γλώσσα των Σόθο (φυλή της περιοχής) σημαίνει η πόλη της ασφάλειας. Για τους άποικους το όνομά της είναι Πίτερσμπουργκ, δηλαδή Πετρούπολη. Ας ελπίσουμε ότι θα μας δώσει την… ασφάλεια της πρόκρισης στην επόμενη φάση και μετά εμείς θα την ονομάσουμε Αγία Πετρούπολη!

Μπορεί να περάσει η Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ; Κακά τα ψέμματα, οι πιθανότητες δεν υπέρ μας. Μπάλα είναι, όλα γίνονται, αλλά από τη στιγμή που φθάσαμε να παίζουμε την πρόκρισή μας κόντρα στην Αργεντινή τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα. Μακάρι να ζήσουμε ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, αλλά…

O Mέσι ψάχνει πως και πώς να βάλει το πρώτο του γκολ στο Μουντιάλ. Θα είναι και αρχηγός. Ο νεότερος στην ιστορία της Αργεντινής. Θα είναι και το πρώτο Νο10 που θα πάρει το περιβραχιόνιο. Ο προηγούμενος με το 10 στην πλάτη που ήταν αρχηγός της «μπιανκοσελέστε» ήταν ο… Μαραντόνα.

Μην κλαίς για μας Αργεντινή. Ούτε για τον Οτο που μπορεί να είναι και το τελευταίο ματς στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Δυο ματς έχει σφυρίξει ο Ιρματόφ στο φετινό Μουντιάλ, δυο ισοπαλίες έχει φέρει (Ν. Αφρική-Μεξικό 1-1 και Αγγλία-Αλγερία 0-0). Με μια ακόμη στο Αργεντινή-Ελλάδα, καλά θα είμαστε ειδικά αν κερδίσει η Νιγηρία τη Ν. Κορέα.

Η Ισπανία έχασε ένα τσουβάλι γκολ και στο φινάλε του ομίλου μπορεί να αποκλεισθεί, μπορεί να περάσει ως πρώτη, είτε όμως και ως δεύτερη και να πέσει πάνω στη Βραζιλία στη φάση των 16.

Εκανε ρεκόρ η Ελβετία, αλλά δεν το χάρηκε. Κράτησε 551 λεπτά σερί την εστία ανέπαφη σε αγώνες Μουντιάλ μέχρι που σκόραρε εις βάρος της ο Γκονσάλες. Είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτό το γκολ όμως κόστισε την ήττα στους Ελβετούς που τελευταία φορά είχαν δεχθεί γκολ το 1994 στο 3-0 από την Ισπανία. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε η Ιταλία με… 550 λεπτά «λευκής» εστίας.

Η Χιλή εκεί που είχε να νικήσει από το 1962 σε Μουντιάλ, έχει κάνει δυο σερί νίκες.

Eβαλε γκολ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και έδωσε τέλος στο άσφαιρο σερί 11 αγώνων με την εθνική Πορτογαλίας που κέρδισε έπειτα από 4 ματς σε Μουντιάλ.

Παράλληλα, όμως συνέχισε ένα άλλο σερί φθάνοντας σε 17 τους αγώνες δίχως ήττα. Τελευταία ήταν εκείνη από τη Βραζιλία το Νοέμβρη του 2008. Η «σελεσάο» μπορεί να είναι η επόμενη που θα τους κερδίσει την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Το χάος στην εθνική Γαλλίας έχει προκαλέσει ανησυχία και τους χορηγούς της ομοσπονδίας. Δεν είναι λίγοι οι σπόνσορες που σκέπτονται να διακόψουν τη χορηγία στη FFF μετά τα όσα κωμικοτραγικά έχουν συμβεί. Αν μάλιστα οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση, θα πέσει πείνα στη γαλλική ομοσπονδία…

Η αγγλική ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι αν η Αγγλία αποκλεισθεί από τους 16 ο Καπέλο θα δηλώσει παραίτηση. Αυτό έλειπε, να μείνει κιόλας μετά από τέτοιο (πιθανό) στραπάτσο…

Οι προπονήσεις των διαιτητών συνεχίζονται στην Πρετόρια. Από χθες όμως υπό τον ήχο των βουβουζέλων. Συνηθίζουν στην ηχορρύπανση κι αυτοί…

Στη Β. Κορέα πρώτη φορά έδειξαν ζωντανά αγώνα της εθνικής τους ομάδας κι έφαγαν εφτά γκολ. Η επόμενη ζωντανή μετάδοση προβλέπεται το 2110.

Θα ακούνε Πορτογαλία στη Β. Κορέα και θα τρέχουν μακριά. Το 1966 έφαγαν 5 γκολ (το γύρισε από 0-3 σε 5-3 ο Εουσέμπιο) και άλλα 7 χθες!

Ο Βίγια έχασε το πέναλτι στο 61’ κόντρα στη Ονδούρα και έχασε την ευκαιρία να κάνει το δεύτερο χατ τρικ στο Μουντιάλ μετά από αυτό του Ιγκουαϊν, αλλά και να περάσει στη πρώτη θέση των Ισπανών σκόρερς σε Παγκόσμιο κύπελλο. Πλέον έχει πέντε όσα και οι Μπουτραγένιο, Ιέρο, Μοριέντες, Ραούλ. Ηταν και το πρώτο χαμένο πέναλτι της Ισπανίας μετά από 15 στα 15 στην ιστορία της στα Μουντιάλ.

Μπαίνουμε στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων και μαθηματικά μόνο 2 (Καμερούν, Β. Κορέα) από τις 32 δεν έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης. Τυπικά επίσης μόνο 2 (Ολλανδία, Βραζιλία), από τις 32 έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16. Αναμένεται θρίλερ με τα ματς να αρχίσουν την ίδια ώρα ανά όμιλο…

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ν. ΑΦΡΙΚΗ-ΓΑΛΛΙΑ 1
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΜΕΞΙΚΟ 1
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΛΛΑΔΑ 1
Ν. ΚΟΡΕΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ Χ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x