Live με τον Γιώργο Μαζιά

Villa, Villa, Villa, Mara-Villa!

Bίγια, Βίγια, Μαρα-βίγια. Θαύμα Βίγια, δηλαδή! Αυτό τραγουδάνε από την αρχή του Μουντιάλ οι Ισπανοί και ο νέος άσος τους πάει τρένο για τον τελικό του Μουντιάλ.

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Bίγια, Βίγια, Μαρα-βίγια. Θαύμα Βίγια, δηλαδή! Αυτό τραγουδάνε από την αρχή του Μουντιάλ οι Ισπανοί και ο νέος άσος τους πάει τρένο για τον τελικό του Μουντιάλ.

Πάει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος της Ρεάλ έπεσε πάνω σε καταλωνικό δίδυμο (Πικέ, Πουγιόλ) και εξαφανίστηκε. Την μισή δουλειά την έκανε η άμυνα της Μπάρτσα και την άλλη μισή τα χαφ (Τσάβι, Ινιέστα) και ο νέος φορ (Βίγια).

Ετσι πήρε ρεβάνς η Ισπανία (με το ίδιο σκορ) για τον αποκλεισμό από τους «8» του Euro2004 από τους Λουζιτανούς.
Εφτασε και τα 4 γκολ ο «γουάχε» ( «το παιδί» στην τοπική διάλεκτο της Αστούριας από όπου κατάγεται ο Νταβίντ Βίγια) και πάει για το χρυσό παπούτσι με αντίπαλο τον Ιγκουαϊν που έχει επίσης τέσσερα (τόσα έχει και ο Βίτεκ, αλλά ο Σλοβάκος αποκλείστηκε).

Εβαλε σε τρίτο σερί ματς γκολ ο Βίγια ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Θάρα που κρατάει από το 1950.
Η Ισπανία έφθασε τις 40 νίκες σε ματς που έχει σκοράρει πρώτη. Ηταν πάντως η πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ με 0-0 στο ημίχρονο μετά το 1-0 επί της Σουηδίας το 1978.

Το σκορ ήταν φυσικά 1-0. Με τον Αργεντίνο Εκτορ Μπαλντασί διαιτητή τι να περιμένεις. Τέταρτο ματς σφύριξε στο φετινό Μουντιάλ, τα τρία ήρθαν 1-0. Γκάνα-Σερβία, Ολλανδία-Ιαπωνία και τώρα το Ισπανία-Πορτογαλία. Μόνο το Ελβετία-Ονδούρα του ξέφυγε (0-0). Κι αυτό βέβαια under ήρθε…
Οι Πορτογάλοι είχαν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 22 από τα 26 τελευταία παιχνίδια. Είχαν…
H μοίρα επέστρεψε στην Παραγουάη ότι της στέρησε το 1998. Τότε αποκλείστηκε στο χρυσό γκολ από τη Γαλλία, τώρα πέρασε στα πέναλτι.

Για πρώτη φορά πέρασε στην οκτάδα Μουντιάλ η «αλμπιρόχα».
Είδαμε και πέναλτι στο Μουντιάλ. Στατιστικά μας περιμένουν τουλάχιστον άλλες δυο αναμετρήσεις στη ρώσικη ρουλέτα.
Από την παρέα των «8», Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ολλανδία, Αργεντινή, Γερμανία, Παραγουάη και είχαν πάρει και την πρωτιά στον όμιλο τους. Μόνο οι ΗΠΑ δεν τα κατάφεραν χάνοντας την οκτάδα στην παράταση από τη δεύτερη στο γκρουπ της, Γκάνα

Τρένο πάει η Βραζιλία. Συμπλήρωσε 67 νίκες σε 96 αγώνες σε Μουντιάλ με ποσοστό επιτυχίας 69.79%
Δώδεκα σερί νίκες μετράνε οι Ολλανδοί . Οκτώ στα οκτώ στα προκριματικά και τώρα τέσσερα στα τέσσερα στην προκριματική φάση. Θα πάρουν τον τίτλο με νίκες σερί ως το τέλος; Η μοναδική ομάδα που το κατάφερε αυτό (προκριματικά και τελικά) ήταν η Βραζιλία το 1970. Σε φιλικά και επίσημα πλέον οι «οράνιε» έχουν 23 σερί παιχνίδια δίχως να γνωρίσουν την ήττα.

Η Βραζιλία όποτε βρίσκει τη Χιλή σε Μουντιάλ την καθαρίζει εύκολα. Το 1962 με 4-2, το 1998 με 4-1 και τώρα με 3-0.
Ο Ρομπίνιο συμπλήρωσε 8 γκολ σε 6 παιχνίδια κόντρα στη Χιλή!
Ακόμη στους «8» είμαστε, αλλά λέτε να έχουμε τελικό χωρίς ευρωπαϊκή ομάδα;
Δεν θέλει και πολύ. Στους προημιτελικούς παίζουν Ουρουγουάη-Γκάνα και ο νικητής με αυτόν του Βραζιλία-Ολλανδία στα ημιτελικά. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο νικητής του Αργεντινή-Γερμανία με εκείνο του Παραγουάη-Ισπανία. Τρεις στους 8 είναι πλέον Ευρωπαίοι. Η οκτάδα συμπληρώνεται από 4 νοτιοαμερικάνους και μια αφρικάνικη ομάδα.

Αν θα έχει ξαναγίνει να μην υπάρχει ομάδα από την Ευρώπη στον τελικό του Μουντιάλ;
Ναι, αλλά τελευταία φορά έγινε πριν από μισό αιώνα! Η πρώτη ήταν το 1930 (Ουρουγουάη-Αργεντινή 4-2) και η άλλη το 1950 (Βραζιλία-Ουρουγουάη 1-2).

Με συνοπτικές διαδικασίες Λαριόντα (Αγγλία-Γερμανία) και Ροζέτι (Αργεντινή-Μεξικό) πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής. Τιμωρία για διαιτητικά λάθη που έκαναν και έκριναν σε μεγάλο βαθμό αυτούς του δυο αγώνες.

Μέχρι και ο Μπλάτερ ζήτησε συγνώμη. Σαν κι αυτή του Πάπα για τη μη βοήθεια της Δύσης προ της αλώσεως της Πόλης το 1453 μοιάζει. Τώρα τι να το κάνουμε μίστερ Ζεπ; Αποκλείστηκαν οι ομάδες!
Πάντως ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ παραδόξως θα ξανανοίξει το φάκελο της χρήσης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Να βρούμε πως θα χρησιμοποιείται το βίντεο στους αγώνες…

Από τα γραφεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο Γιοχάνεσμπουργκ έκλεψαν 7 ρέπλικες του τροπαίου του Μουντιάλ. Το αυθεντικό (λένε ότι) τη γλύτωσε…
Η νοτιοαφρικάνικη αστυνομία υποσχέθηκε να συλλάβει τους ληστές. Ως τώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης έχουν συλληφθεί 306 άτομα εκ των οποίων 207 είναι νοτιοαφρικάνοι, 11 Αιθίοπες, 9 Αλγερινοί, 8 Βρετανοί, 6 από τη Μοζαμβίκη και άλλοι τόσοι από τη Ζιμπάμπουε. Ο ΟΗΕ του εγκλήματος!

Ο Πολ το περίφημο χταπόδι του Ακουάριουμ του Ομπερχάουζεν έκανε και πάλι την πρόβλεψή του για τον προημιτελικό Γερμανία-Αργεντινή. Για την ακρίβεια οι κάτοικοι της περιοχής το βάζουν να διαλέξει μύδια για φαγητό από δυο διαφορικές πλαστικές κούτες μέσα στο νερό. Η μια έχει το σήμα της Γερμανίας κι η άλλη το σήμα της εκάστοτε αντιπάλου των «πάντσερ». Το… μαγικό χταπόδι διάλεξε και πάλι Γερμανία. Στα προηγούμενα τέσσερα ματς είχε πέσει μέσα και στις τέσσερις επιλογές. Τρεις φορές έφαγε από το γερμανικό κουτί και τη μια από το σέρβικο. Τώρα είπε με την επιλογή του και πάλι Γερμανία. Τρέμε Ντιέγκο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x