Stoiximan Super League

Λεονάρντο: «Δεν πρέπει να φύγει ο Νάτσο»

Την περυσινή σεζόν ο Λεονάρντο παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα της ΑΕΚ και δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Φέτος, ο 24χρονος Βραζιλιάνος είναι βασικός στο 4-2-3-1 του Ντούσαν Μπάγεβιτς και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Aek365.gr» δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για την επόμενη σεζόν. «Δεν πρέπει να φύγει ο Σκόκο», δήλωσε.

Την περυσινή σεζόν ο Λεονάρντο παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα της ΑΕΚ και δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Φέτος, ο 24χρονος Βραζιλιάνος είναι βασικός στο 4-2-3-1 του Ντούσαν Μπάγεβιτς και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Aek365.gr» δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για την επόμενη σεζόν. «Δεν πρέπει να φύγει ο Σκόκο», δήλωσε.

Για την προετοιμασία και την Αυστραλία: «Πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην Αυστρία, που ήταν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Προσωπικά ήταν η πρώτη μου προετοιμασία με την ΑΕΚ, προσπάθησα να δουλέψω σκληρά, αλλά γενικά πιστεύω ότι έχει αλλάξει πολύ φέτος η ΑΕΚ. Το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό, όπως όλοι λένε και όπως δείχνουμε και μέσα στο γήπεδο. Για μένα, το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια βοηθάει πάρα πολύ και μέσα στο γήπεδο. Μιλάμε πλέον πιο ελεύθερα μεταξύ μας. Για παράδειγμα ο Λυμπερόπουλος μας μιλάει συνέχεια μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι υπερόπτης να μην δέχεται κουβέντα από εμάς τους μικρότερους. Και αυτό βοηθάει πάρα πολύ. Δίνει συνέχεια συμβουλές. Πέρσι μιλάγαμε μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν καταλαβαινόμασταν μάλλον. Φέτος όμως είμαστε πιο δεμένοι όλοι μεταξύ μας, δουλεύουμε πιο σκληρά. Το καλλιεργήσαμε στην Αυστρία που ήμασταν 15 μέρες και αυτό μας βγήκε και στην Αυστραλία που είμαστε και στα τρία παιχνίδια πολύ καλοί. Είναι αυτό που είπα και πριν, πλέον... μιλάμε μέσα στο γήπεδο. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Δίνουμε ο καθένας οδηγίες μέσα στο γήπεδο, για το που θα πρέπει να κλίνει ο κάθε παίκτης, πότε να γυρίσουμε, να δώσουμε βοήθειες στους μέσους, που πέρσι δεν τις είχαν. Αυτό δηλαδή που δουλεύουμε καθημερινά με τον προπονητή, μας βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής μας έχει πει ότι η προετοιμασία δεν έχει ακόμα τελειώσει και θα πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Όχι επειδή παίξαμε καλά στα φιλικά της Αυστραλίας, φτάσαμε και εκεί που θέλουμε. Συνέχεια μας λέει ότι πρέπει να βελτιωθούμε και άλλο. Για μας το κριτήριο θα είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, απέναντι στην Νταντί, εκεί όπου θα δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας. Έχουμε όμως 12-13 μέρες ακόμα να δουλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη τότε».

Για την επόμενη σεζόν: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Οι τρεις από τις πέντε ομάδες που παίζουμε στην αρχή, είναι οι ομάδες που ανέβηκαν, έχουν ενισχυθεί και θα θέλουν από την αρχή να πάρουν περισσότερους βαθμούς για να σωθούν. Έχω παίξει στον Λεβαδειακό και γνωρίζω πως είναι τα πράγματα. Εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα παιχνίδια. Και για τις μικρές, αλλά και για τις μεγάλες ομάδες. Η αρχή θα πρέπει να γίνει από τα παιχνίδια της Ευρώπης. Πιστεύω ότι μία είσοδος στους ομίλους θα μας βοηθήσει πολύ και θα μπούμε και διαφορετικά στο πρωτάθλημα. Οι δύο μεταγραφές του Δέλλα και του Λυμπερόπουλου ήταν πολύ σημαντικές για να αλλάξει το κλίμα και τώρα με την παρουσία των Γεωργέα, Καφέ, αλλά και των έμπειρων Μαϊστόροβιτς, Σάχα, σίγουρα έχει αλλάξει. Είμαστε πιο δεμένοι. Βλέπεις τους ξένους να κάνουν πλάκα με τους Έλληνες, που δεν γινόταν πέρσι και είναι πολύ ωραία. «Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το πρωτάθλημα και τους τίτλους. Είναι μία μεγάλη ομάδα και μόνο αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό της. Είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη ιστορία στην Ελλάδα και δυστυχώς τόσα χρόνια είναι χωρίς πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές των άλλων δεν μας φοβίζουν πουθενά. Αρκεί εμείς να συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε. Αν είμαστε μια οικογένεια, δεμένοι και μέσα στο γήπεδο βοηθάει ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορεί να μας κερδίσει».

Για Ντιόπ, Λυμπερόπουλο και Σκόκο: «Ο Ντιόπ δεν ήταν από την πρώτη μέρα στην ομάδα και ακόμα δεν έχει μπει απολύτως στο κλίμα. Όμως, είναι ένας έμπειρος παίκτης και είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει. Σίγουρα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Ντιόπ. Η εμπειρία του από την συμμετοχή του σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, η παρουσία του σε Μουντιάλ, είναι βέβαιο ότι θα μας δώσει το κάτι παραπάνω. Ήδη έχει δείξει μέσα από τις προπονήσεις ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης, παίζει πολύ γρήγορα με την μπάλα και δείχνει ότι είναι πολύ καλός.
Όταν είχα έρθει για πρώτη φορά στην ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος ήταν εδώ και αμέσως με θυμήθηκε και με πλησίασε. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, μου αρέσει πολύ το παιχνίδι του, ξέρει να κρατήσει την μπάλα, πότε να την δώσει, ξέρει να παίξει με μία. Τα έχει όλα. Είναι ένας παίκτης που θα τον δεις να γυρνάει πίσω και να βοηθάει αμυντικά, όπως έκανε στην Αυστραλία και εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ για να ανέβω φέτος. Μου λέει τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο και με βοηθάει συνέχεια, όπως κάνουν και ο Δέλλας με τον Καφέ. Για μένα αυτό είναι πολύ καλό γιατί είμαι μικρός και αρχίζω να αποκτάω ψυχολογία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έχω παίξει μία χρονιά στην ΑΕΚ και πλέον καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα. Δυστυχώς για μένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά που ήθελα, αλλά σιγά σιγά με την προετοιμασία που έκανα, με την σκληρή δουλειά, με την βοήθεια του προπονητή και με τους συμπαίκτες μου, βελτιώνομαι και θα συνεχίσω να βελτιώνομαι.
Από τον Σκόκο προσπαθώ να μάθω αυτό που δεν έκανα πέρσι. Τις ατομικές ενέργειες. Κάτι που έκανα με τον Λεβαδειακό, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω πέρσι στην ΑΕΚ. Ήταν η πρώτη χρονιά, είχα το άγχος, δεν είχα την εμπιστοσύνη στα πόδια μου. Πλέον προσπαθώ να τα αποβάλλω όλα αυτά. Όμως πριν κάνω εγώ την ατομική ενέργεια θα πρέπει να κοιτάξω και κάποιον συμπαίκτη μου μήπως είναι αυτός σε καλύτερη θέση, για να την κάνει εκείνος. Νομίζω ότι ο Σκόκο δεν χρειάζεται να δείξει τίποτα άλλο. Αυτά τα δύο χρόνια που είναι στην ΑΕΚ, έχει αποδείξει ποιος είναι. Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει, βλέπω πως παίζει και το στυλ του. Μοιάζει λίγο το στυλ του με το δικό μου, αλλά είναι πιο απελευθερωμένος, παίζει χωρίς άγχος και αυτό είναι το καλό. Αν η ΑΕΚ κρατήσει τον Σκόκο, θα έχει να κερδίσει πάρα πολλά στο μέλλον. Δεν πρέπει να φύγει ο Νάτσο».


Για τα επεισόδια στο φιλικό με την Καλλιθέα: «Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και μας σόκαρε. Αυτά τα πράγματα δεν είναι καλό να συμβαίνουν και καταδικάζονται από όλους. Εμείς είμαστε στο πλευρό του προπονητή μας και συνεχίζουμε την δουλειά που ξεκινήσαμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι ο κόσμος μας ευτυχισμένος στο τέλος της σεζόν και δεν θα επηρεαστούμε καθόλου από αυτό το συμβάν. Εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε την δουλειά μας. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πολύ στενοχωρημένος μετά από τόσα χρόνια που η ομάδα έχει να πάρει πρωτάθλημα. Πιστεύω όμως ότι φέτος θα καταφέρουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο από πέρσι. Για μας είναι σημαντικό να μπαίνουμε στο γήπεδο και να είναι γεμάτο. Εμείς από την πλευρά μας θα το παλέψουμε για να τους δώσουμε χαρά και τίτλους».

Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x