Διονύσης Δεσύλλας

Δεν βρέχει, οι φίλαθλοι φτύνουν!

Όλα αρχίζουν με τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη μετά το… «Δαλούκιο πέναλτι» και τις εκφράσεις του περί «εγκλήματος κατά της Ελλάδας». Ακολούθησε η «έκρηξη» του κ. Αδαμίδη, μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό και η ανακωχή για μια μέρα μετά το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας.

Όλα αρχίζουν με τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη μετά το… «Δαλούκιο πέναλτι» και τις εκφράσεις του περί «εγκλήματος κατά της Ελλάδας». Ακολούθησε η «έκρηξη» του κ. Αδαμίδη, μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό και η ανακωχή για μια μέρα μετά το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Θυμίζω ότι σ’ αυτό οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου αποφάσισαν (έτσι είπαν τουλάχιστον) να ρίξουν τους τόνους, τη στιγμή που είχε προηγηθεί μια συνέντευξη του κ. Πατέρα στον NovaΣΠΟΡ FM, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να έχει τη διάθεση να αποφορτίσει το κλίμα.

Ακολούθησε η πρόταση του κ. Μαρινάκη για αντικατάσταση του Τεροβίτσα από τον Βασσάρα και οι τοποθετήσεις του- εντελώς παράλογες- για την Εθνική ομάδα. Το αποτέλεσμα γνωστό. Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΑΕΚ αντέδρασαν και το «παραγοντικό μπάχαλο» επέστρεψε, μια μόλις μέρα μετά την επιτυχία των τριών ομάδων στο Europa Leauge! Για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται οι παράγοντες και όχι οι ποδοσφαιριστές, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

Ξεκάθαρα πράγματα. Οι διαδοχικές ανακοινώσεις και «εκρήξεις» για τη διαιτησία, τη στιγμή που βρισκόμαστε μόλις την 3η αγωνιστική, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Και το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι απομακρύνουν τον φίλαθλο από τα γήπεδα και «ερεθίζουν» τον πωρωμένο οπαδό! Αυτόν, δηλαδή, που πανηγυρίζει περισσότερο όταν ο πρόεδρος του στήνει στον τοίχο τον πρόεδρο της αντιπάλου και λιγότερο όταν η ομάδα του βάζει γκολ! Οι συνεχόμενες κόντρες των ανθρώπων που διοικούν τις ομάδες μόνο καλό δεν κάνουν. Αντιθέτως, δημιουργούν μια αρρώστια στον κόσμο και κάνουν το ποδόσφαιρο να μοιάζει με τέρας που φοβάσαι να το ακουμπήσεις!

Αν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ομορφότερο άθλημα του κόσμου δεν καταλάβουν ότι δεν βρέχει, αλλά οι φίλαθλοι τους φτύνουν, με όσα ακούν τα αυτιά τους και βλέπουν τα μάτια τους από αυτούς, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα βαδίσει στα σωστά μονοπάτια. Παρά μόνο στα μονοπάτια του παρασκηνίου, του μίσους, της διχόνοιας, της συνομωσίας, των στημένων παιχνιδιών, του «μαρουλιού» και της μπόχας. Αλλάξτε το όσο είναι καιρός. Στο χέρι σας είναι…

Με Καραγκούνη και Γκαρσία

Ας περάσουμε, τώρα, στα αγωνιστικά και στο σημερινό παιχνίδι με την Καβάλα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε για εκδίκηση για τα περσινά, όταν οι νεοφώτιστοι πέρυσι έκοψαν πέντε βαθμούς από το «τριφύλλι». Αυτό που ξέρω είναι ότι άλλο αποτέλεσμα εκτός από τους τρεις βαθμούς δεν υπάρχει για τους «πράσινους», κάτι που τόνισε και ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Παναθηναϊκός με νίκη παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και αγοράζει ηρεμία, μετά τη συντριβή της Βαρκελώνης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου να ανέβουν ψυχολογικά οι παίκτες.

Ο προπονητής του ΠΑΟ σκέφτεται να ξεκινήσει τον Καραγκούνη βασικό και να αφήσει στον πάγκο τον Κατσουράνη. Πιθανή είναι, επίσης, η χρησιμοποίηση του Λουίς Γκαρσία αντί των Νίνη ή Γκοβού. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας θα είναι οι ίδιοι με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x