Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο «στρατηγός» Δώνης και οι δύο εκδοχές του ποδοσφαίρου

Ο Παναθηναϊκός που είναι η ομάδα του προπονητή και η διαφορά του τριφυλλιού με την ΑΕΛ που φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Και το σερί συνεχίζεται… Ένας Παναθηναϊκός ακόμη πιο ώριμος και ακόμη πιο έτοιμος σε σχέση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές εμφανίστηκε στην «AEL fc arena» και η τρίτη διαδοχική νίκη για το σύνολο του Γιώργου Δώνη ήρθε ως λογική συνέπεια.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλα από την ΑΕΛ, έλεγξαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του και η νίκη θα ερχόταν ακόμη πιο εύκολα, αν ο Μαυρομάτης δεν έκανε το λάθος δίνοντας χωρίς λόγο το πέναλτι και την ευκαιρία στους Λαρισαίους να διεκδικήσουν κάτι. Θα γίνουν και λάθη και πρέπει να υπάρχει κατανόηση, όταν μιλάμε για έναν στόπερ που είναι 21 ετών και μέχρι τώρα τα κάνει σχεδόν όλα σωστά.

Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι κυριολεκτικά χαίρεσαι να βλέπεις αυτόν τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που είναι δουλεμένη μέχρι εκεί που δεν πάει. Ξεκάθαροι ρόλοι, απόλυτη πίστη στο πλάνο, αξιοπιστία στο τακτικό σκέλος και τέλεια προσαρμογή στην εναλλαγή συστημάτων μέσα στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γιώργος Δώνης είπε χθες ότι η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού είναι «δουλειά όλων» και αυτό είναι η μισή αλήθεια. Όλα αυτά τα επιτεύγματα πιστώνονται κατά το ήμισυ στον ίδιο, γιατί εκτός από τα αγωνιστικά στοιχεία, ο προπονητής του τριφυλλιού κατάφερε μέσα σε ένα καλοκαίρι να κάνει τα παιδιά άντρες! Αυτός είναι ο «στρατηγός» και ο βασικός λόγος που η αυτοπεποίθηση της ομάδας βρίσκεται στα ύψη. Το «τρένο» δεν έφτιαξε μια ομάδα απλά από το μηδέν, αλλά από το -6!

Ο Παναθηναϊκός έχει συνέχεια και θα είναι δύσκολη, όμως αυτό που προκύπτει είναι ότι οι πράσινοι πιθανότατα θα εμφανίζονται όλο και καλύτεροι. Ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση την τριάδα των Μακέντα, Μουνιέ και Άλτμαν που κάποια στιγμή θα έρθουν για να κουμπώσουν στην ομάδα, τότε το φυσιολογικό είναι ότι τα καλύτερα θα έρθουν.

Πρέπει να σταθούμε και σε κάτι ακόμη. Είναι αξιοζήλευτη η συγκέντρωση των παικτών του Δώνη και η «αδιαφορία» στις υποδείξεις των διαιτητών. Είναι προφανές ότι έχει γίνει «φροντιστήριο» στην ομάδα για το συγκεκριμένο κομμάτι και δεδομένο ότι αν συνεχίσει τη συγκεκριμένη τακτική ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει μια σειρά από αχρείαστες κάρτες που δεχόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Στη Λάρισα είδαμε τις δύο εκδοχές του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός τα καταφέρνει όλα αυτά με εννέα ελληνόπουλα στην ενδεκάδα, όπου ο μεγαλύτερος σε αυτή είναι 27χρονών και ο συνολικός μέσος όρος τα 23.5 χρόνια! Μια ομάδα που βγάζει υγεία και παίκτες που παίζουν για τη φανέλα.

Στον αντίποδα η ΑΕΛ αποτελείται κυρίως από φθηνούς ξένους ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας. Είναι τέτοια η μετριότητα των Θεσσαλών, όπου ο 33χρονος Λεοζίνιο μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x