Διονύσης Δεσύλλας

Προδόθηκε από τα λάθη του και τώρα έρχονται τα πολύ δύσκολα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού και την εξαιρετικά δύσκολη συνέχεια του «τριφυλλιού» στην προσπάθειά του για είσοδο στην πεντάδα.

Όταν απέναντι στον πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος δέχεσαι γκολ με το «καλημέρα» των δυο ημιχρόνων, τότε δεν έχεις καμία ελπίδα να διεκδικήσεις κάτι. Πρώτα το τέρμα του Μαουρίσιο στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από άστοχη έξοδο του Διούδη. Στη συνέχεια τα λάθη από Ινσούα και Κουρμπέλη για το γκολ του Ζαμπά στο 47’. Με τέτοια… φτηνά τέρματα σε τόσο καθοριστικά σημεία του αγώνα, στήνεσαι με την πλάτη στον τοίχο και γίνεται πολύ δύσκολο να πάρεις τα πάνω σου και να κάνεις κάτι καλό απέναντι στο φαβορί, που ήταν εξ’ αρχής ο ΠΑΟΚ.

Η νίκη του δικεφάλου του βορρά είναι δίκαιη. Μπορεί να μη… θάμπωσε με την εμφάνισή του, ήταν, όμως, σοβαρός και εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω τις αστοχίες των παικτών του Παναθηναϊκού. Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη προδόθηκε από τα λάθη της. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν πρώτα ο Μακέντα και στη συνέχεια ο Μαυρομμάτης σκόραραν στις δυο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα ισοφάριζε σε εξαιρετικό, χρονικά, σημείο, θα έβαζε πίεση στον αντίπαλό του και θα ανακτούσε αυτοπεποίθηση. Με τα «αν», όμως, δεν μπορείς να λειτουργείς σε τίποτα στη ζωή.

Ακόμη και μετά την αποβολή του Ζαμπά, στη… δολοφονική προβολή στον Κολοβέτσιο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε αδύναμος επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ ταμπουρώθηκε, οι «πράσινοι» έβγαλαν δυο καλές ευκαιρίες με μακρινά σουτ του Ινσούα και του Μπουζούκη, στα οποία είπε «όχι» ο Πασχαλάκης, αλλά μέχρι εκεί. Φάνηκε ξεκάθαρα η μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τον δικέφαλο να κρατάει σχετικά εύκολα το μηδέν στην εστία του.

Τώρα, αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά από τον 5ο Άρη, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι πλέον στους 6 βαθμούς και οι «πράσινοι» δεν έχουν στο χέρι τους την υπόθεση «πέμπτη θέση», για την οποία «καίγονται» προκειμένου να σβήσουν την ευρωπαϊκή τιμωρία. Με δεδομένο, επίσης, ότι ακολουθεί η συνέχεια του δύσκολου προγράμματος με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα είναι… σκούρα και τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Υ.Γ: Ένα πολύ μεγάλο «μπράβο» στους περίπου 20.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι παρά την πίκρα και την απογοήτευση για τη γνωστή ταλαιπωρία της ομάδας, ήταν στην κερκίδα, δημιούργησαν καλή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα και στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο για την όλη στάση του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x