Διονύσης Δεσύλλας

Κασετολογίας συνέχεια…

Επειδή κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα με την… κασετολογία των τελευταίων ημερών, καλό είναι να τα βάλουμε όλα κάτω, να συγκροτήσουμε τις σκέψεις μας και να δούμε ψύχραιμα την κατάσταση.

Επειδή κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα με την… κασετολογία των τελευταίων ημερών, καλό είναι να τα βάλουμε όλα κάτω, να συγκροτήσουμε τις σκέψεις μας και να δούμε ψύχραιμα την κατάσταση.

Μετά και τη συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Μπέου, οι τέσσερις άνθρωποι που εμπλέκονται σ’ αυτή την ιστορία είναι ο ίδιος, ο Αλέξης Κούγιας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Νικόλας Πατέρας. Κατανοητές οι προσπάθειες του καθενός να βγάλει προς τα έξω και να υπερασπιστεί αυτά που θέλει (αν και για να είμαστε δίκαιοι δεν έχουμε ακούσει ή δει ακόμη τοποθέτηση από Μαρινάκη, αλλά και από Πατέρα, πλην της λιτής ανακοίνωσης που έβγαλε) και απολύτως σεβαστές. Οι αντιφάσεις, όμως, είναι αρκετές και καλό θα είναι να μην αποπροσανατολιστούμε περισσότερο και βαδίσουμε σε άλλα μονοπάτια, που πιθανόν να μας οδηγήσουν είτε σε αδιέξοδο, είτε σε γκρεμό.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν…

Σημαντικό είναι να αποκαλυφθεί ο δεύτερος συνομιλητής στα ηχογραφημένα. Είτε λέγεται Πατέρας (όπως υποστηρίζει ο Μπέος), είτε Μαρινάκης, είτε Πιλάβιος, είτε δεν ξέρω κι’ εγώ ποιος. Ποιο σημαντικό, όμως, είναι άλλο. Να φανεί για ποιον λόγο γίνονται αυτές οι συζητήσεις από παράγοντες! Διότι, να με συμπαθάτε κύριε Μπέο, αλλά εμένα(όπως φαντάζομαι και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων φιλάθλων) δεν με νοιάζει τόσο με ποιον συνομιλούσατε, αλλά τι λέγατε με τον… άγνωστο Χ, γιατί τα λέγατε και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να λέτε και να κάνετε τέτοια, αν φυσικά αυτά αποδειχθούν!

Θέλω, επίσης, να είμαι ξεκάθαρος. Μονταρισμένα είναι τα ηχητικά, διότι ο… μοντέρ, φρόντισε να «κόψει» τον συνομιλητή του Μπέου. Είναι, όμως, αστείο να πιστέψουμε ότι οι ατάκες του κυρίου Μπέου δεν είναι συνεχόμενες, αλλά σκόρπιες που φτιάχτηκαν στο ηχητικό. Οποιος γνωρίζει από μοντάζ, ακούγοντας το ηχητικό καταλαβαίνει αμέσως, ότι με… άκομψο τρόπο έχει «κοπεί» ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά σε καμία περίπτωση τα λεγόμενά του δεν έχουν περάσει από… ράβε – ξήλωνε.

Πάμε, τώρα, παρακάτω. Τόσο στα λεγόμενα του κυρίου Μπέου, όσο και σ’ αυτά του κυρίου Κούγια, οι αντιφάσεις ήταν αρκετές. Θυμίζω για παράδειγμα ότι στην εκπομπή του Blue sky, ο κ. Μπέος ισχυριζόταν ότι αυτά που λέει ο κ. Κούγιας δεν ισχύουν, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παραδέχθηκε ότι αυτός μιλάει στα ηχητικά. Οσο για τον γνωστό δικηγόρο, μέχρι χθες υποστήριζε ότι είχε δώσει τα πρωτότυπα CD στην εισαγγελία, ενώ την Τετάρτη τόνισε ότι αυτά που παρέδωσε είναι μονταρισμένα...

Πάμε, ακόμη, πιο παρακάτω. Οι ισχυρισμοί του κ. Μπέου «Μίλησα με τον Δαλούκα μετά το παιχνίδι με τον Αρη γιατί το πέναλτι εξέθεσε τον ίδιο και τον Βόλο!» ή «ο Βαγγέλης μπορεί να ήταν ο Περπινιάδης!» ή «Μπορεί να λέω σε μια φράση ότι έχει γεμίσει η Ελλάδα Τσετσένους και να απομόνωσε τη φράση για να κάνει συρραφή» δεν μπορούν να πείσουν. Σοβαροί να είμαστε…

Ξαναγράφω, λοιπόν, το εξής. Το πιο σημαντικό απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι οι εισαγγελείς να πιέσουν μέχρι εκεί που δεν πάει τους εμπλεκόμενους και να μάθουμε αν αυτά που ακούγονται στα ηχογραφημένα και μοίρασε ο κ. Κούγιας είναι αληθινά ή όχι. Διότι αν είναι, τότε μιλάμε για μια ιστορία με πολλή «μπόχα» που γυρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε άλλες εποχές, στις λεγόμενες «περιόδους ταραγμένου ποδοσφαίρου». Αν όχι, κάποιοι δεν κάθονται ήσυχα και παίζουν… επικίνδυνα.

Να το «βράσουμε» όλοι μας αν μάθουμε μόνο τον συνομιλητή (που ξαναγράφω ότι πρέπει να γίνει γνωστό ποιος είναι, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο απ’ αυτή την ιστορία) και δεν μας γίνει γνωστό ποτέ, αν όλα αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Να το βράσουμε όλοι μας αν όλα μείνουν στάσιμα, χωρίς να μας εξηγήσει κανείς τους λόγους που δεν θα προχωρήσει μέχρι… τελικής πτώσεως η ιστορία. Αυτή τη φορά πρέπει να παρθούν αποφάσεις και όχι να… κουκουλωθούν κι άλλες υποθέσεις, μπαίνοντας σε ένα συρτάρι κλειδωμένο για πάντα. Αν υπάρχουν ένοχοι, όσοι και όποιοι κι' αν είναι αυτοί, πρέπει να τιμωρηθούν και όχι να σφυρίξουμε πάλι κλεφτικα. Καλή επιτυχία σε όλους και… ειλικρίνια.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x